Good evening, Europe!

To store begivenheter opptar meg i disse dager.

«Sex and the City» suser tilbake i nok en ny drakt – og underholdningssirkuset Melodi Grand Prix rullet inn i byen. Fellesnevneren er opplagt: Glitter, glamour og kultstatus blant kvinner og homofile.

I min vennegjeng har slagerfestivalen tradisjonelt vært ensbetydende med en slagkraftig jentefest. Men i likhet med venninnekvartetten i «Sex og singelliv», er det mye som har endret seg på det drøye tiåret som er gått siden de single storbyjentene først dukket opp på skjermen.

Flertallsfarsotten har bredt seg som ild i tørre gressenker. Én etter én har mine venninner blitt to – og noen til og med tre eller fire.

Tradisjonen med singelturer til Syden skrantet kraftig på veien mot 30-åra. Etter fjorårets solslikking døde den helt ut da min siste single barndomsvenninne ble samboer før brunfargen rakk å flasse av. Men Grand Prix-tradisjonen, den blåser vi desperat liv i.

Lørdag var jeg klar med champagnen i hånd og hele sminkeskuffen smurt ut over ansiktet. Jeg brukte halvannen time på å få håret på tilfredsstillende GP-glamnivå og tok på meg samtlige gullplagg i garderoben. Taxisjåføren myste mot all glitringen og spurte om jeg hadde bursdag. Det startet sterkt.

På grunn av mangel på barnevakt måtte festen holdes hos gjengens tobarnsmor. Så der satt vi – to single, to gifte, to småbarnsforeldre og ei nyseparert venninne. Hæla i taket er ikke helt det samme med møbelknotter på stilettskoa.

Under middagen gikk praten om sovemønstre hos babyer. Så tok vi champagneglassene og stemmeskjemaene og  snublet over lekebilene for å følge finalen fra sofaen.

Da vi kom til avstemningen måtte min medsingle legge seg ned med menssmerter. Den edru småbarnsmoren måtte hjem og amme. Den nyseparerte begynte å grine og den mest feststemte gifte fikk kink i ryggen.

To av oss klarte å karre oss til byen rundt klokka to. Etter tjue minutter i kø kom vi inn på et utested som viste seg å være fylt av overlykkelige homofile med ansiktene malt som tyske flagg. Sjekkemarkedet var med andre ord smalt.

Min fest-utsultede venninne hadde lyst til å finne et nachspiel. Jeg hadde lyst på søvn. Klokken halv fire tok jeg av meg stilettene og tuslet hjem alene.

Grand Prix-fester er ikke hva de engang var. Det er ikke singellivet heller.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

20 kommentarer

 1. Så morsomt skrevet! Det er nok mange som kjenner seg igjen i det du beskriver.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ståle - 31. mai, 2010 at 20:20
 2. Utrolig bra skrevet!

  Det ligger nok fantasiske fester og freidige fyrer i fremtidige grand prix-kalas skal du se!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Natalie - 31. mai, 2010 at 20:23
 3. Hehe, utrolig bra skrevet…. =)
  Atle

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Atle - 31. mai, 2010 at 20:37
 4. Denne lo jeg godt av. Rolleforelinga tok jeg kjapt også. Jeg opplevde omtrent nøyaktig det samme som deg den kvelden, bare litt motsatt i og med at jeg er gutt :-) Utrolig godt skrevet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Oscar - 31. mai, 2010 at 21:47
 5. Ha, ha. Veldig bra. En av hovedårsakene til at man må bo her i New York.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kjersti - 31. mai, 2010 at 21:50
 6. Hei, dette var utrolig bra skrevet og en fin motvekt til de uendelige sminke/mote-fjortisblogger som er rimelig intetsigende. Skriv mer!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jim - 31. mai, 2010 at 22:32
 7. Jeg er helt klart misunnelig på New York-liv!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 31. mai, 2010 at 22:59
 8. Godt å høre at også noen av det motsatte kjønn har samme opplevelser!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 31. mai, 2010 at 23:00
 9. Genialt og trist…
  Jeg er også en av de siste i min vennegjeng som er single og “partyløve”, selv om jeg var dømt til evig fortapelse som tidlig familiefar for 15 år siden…
  Har ikke noe særlig forhold til sex og singleliv, har inntrykk av at det var 96% jenter som så på det der, til og med de få av mine venner som er homofile styrte unna. Du får ha lykke til med neste forsøk på å vinne tilbake gamle høydepunkter :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kåre - 31. mai, 2010 at 23:16
 10. hihi. ja husker det var en festlig skjæring når vennegjengen tok overgangen til familielivet for fullt. singletilværelsen er lettvint og gøy, men alt med måte… lykke til videre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  H - 31. mai, 2010 at 23:31
 11. Veldig bra ! 5 stjerner! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Singelgutt - 31. mai, 2010 at 23:31
 12. Så utrolig bra skrevet! Mange kjenner seg nok igjen der, ikke minst meg selv. Kom over bloggen din helt tilfeldig, men kommer nok til å besøke deg flere ganger! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingveig - 31. mai, 2010 at 23:42
 13. Jeg er tydeligvis mot strømmen her. Ikke minneverdig literatur, klisjefylt og forutsigbart fjas. Ingvill: =points

  Men, det spiller da ingen rolle heller. Spørsmålet er hva dette tullet gjør på VG Netts førsteside…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  vivi - 31. mai, 2010 at 23:50
 14. Åpne for alle innspill her. Og grunnen til at den er linket fra VG er at jeg skriver på oppdrag for VG Rampelys – i forbindelse med premieren på “Sex and the City 2″. Plasseringen er ikke opp til meg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 1. juni, 2010 at 00:06
 15. Synes blogger er sjeldent minneverdig litteratur, men dette var jo et godt eksempel hvordan hverdagen endrer seg gjennom årene. Jeg har vært i den situasjon da jeg hadde kun ei singel venninne mens jeg var singel selv. Så, det var kun oss to på fest etter at de andre ga seg rett etter midnatt. Bra skrevet!! :o )

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Katya - 1. juni, 2010 at 00:35
 16. Så utrolig morsom blogg!! Jeg kjenner meg så utrolig igjen på hva du skrev. Det er med skrekkblandet fryd for hver gang jeg hører om venninner som er gravide. Nesten litt sorgopplevelse føler jeg. Jeg blir kjempeglad på deres vegne, men vet at fremtiden vår som venner blir kraftig amputert frem til jeg får egne barn. Vi deler ikke samme hverdagen lengre, og får mindre å prate om utenom “gamle dager”. Jeg er absolutt like glade i dem, og gir de aldri på båten- men jeg er ikke ferdig med å ta et glass vin på en tirsdag, hoppe på en tur på impuls, kunne ringe en venninne og 5 min etterpå er vi på tur ut. Med venninnene mine med barn må vi booke tid i filofaksen mnd i forveien. Og historier om ødelagte vaskemaskiner og farge på bæsj er ikke ennå noe som har fanget min interesse- men innimellom slår de ut håret og har det gøy kun for sin egen del, uten å bare være mamma og kone. Helt til den dagen jeg står der selv og skjønner akkurat hva de snakker om. Da er det fint at vi aldri lot vennskapet skli ut, selv om vi er på forskjellige steder i livet i perioder. Men ja, jeg savner den tiden når alle kunne bare hive på seg og slenge seg med, uten å ha så mange forpliktelser. Når de kunne bare være litt gærne uten å tenke på “at det er en dag i morgen”. Når barna deres er 18 og flytta ut, og jeg sitter med et bleiebarn- så kan de si det samme om meg haha! HVIS jeg noen gang blir klar for det, all denne forpliktelsen og historiene om vaskemaskiner og bleier er ikke et salgsargument akkurat. Men de ser forelsket ut med barna sine, så noe må det være ;D Forelskelse er alltid en god følelse :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anne - 1. juni, 2010 at 01:25
 17. utrolig bra beskrivelse av en kveld jeg så helt klart kjenner meg igjen i, da innehavende din rolle.. singellivet er ikke hva det en gang var…. skal så absolutt følge med bloggen din videre! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  ailin - 1. juni, 2010 at 10:31
 18. Kjempemoro! Til vivi: helt unødvendig suretryne-kommentar :-) Denne typen blogg har vel aldri vært ment å være stor litteratur.
  Som småbarnsmamma tidlig i tredveårene med vennegjeng spredt mellom gifte, single, gravide, barnløse og småbarnsforeldre er temaet meget gjenkjennelig, og jeg kjente meg igjen i hver setning. Skal følge deg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lala - 1. juni, 2010 at 11:16
 19. Velformulert, vittig og velskrevet :) )

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tilde - 1. juni, 2010 at 14:07
 20. “Hæla i taket er ikke helt det samme med møbelknotter på stilettskoa.” – Genialt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gjertrud - 2. juni, 2010 at 23:50

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00