Singelsommer

Sommeren er den beste tiden å være singel på, sies det.

Bortsett fra den opplagte årsaken: at sommeren er den eneste tiden på året vi nordmenn orker å omgås hverandre utendørs, skal grunnene være mulighet for spontane ferieturer, fri flørting og muligheten til å gå med mindre klær.

Alt dette er for så vidt ting kjærestepar også foretar seg på sommeren – med det unntaket at de, i hvert fall ofte, begrenser flørtingen til seg imellom.

Et kjapt nettsøk på kombinasjonen «singel» og «sommer» forløser treffene: «Singel Treff Danskebåten Cruise», «Sexy kvinner fra Baltikum klare til å flytte til Norge!» og KKs «Flørtetips for single».

Tja. Jeg har hørt bedre argumenter. Men ifølge den godt gifte sjefen min, som ivrig fyrer løs blogginnspill, er stranden som en godteributikk for single: «Strandliv, det vil jeg lese om! Du skal vel på stranda i sommer?! Det er jo en kjempe-sjekkearena og DET utstillingsvinduet».

Jada. Sikkert for nysingle, spenstige syttenåringer. Men en lett blekfet Medelsingelsvensson på 32 går ikke til stranden for å strutte med godsakene. Stranden er stedet du smyger deg til sent på dagen for å smugslikke solstråler når ingen ser det. Og aller helst oppsøker du et svalt svaberg. Stekende sand mellom tenner, tær og rumpeballer ser du ikke lenger sjarmen i. Hovedsaken er at hudfargen blir hakket mindre ultrafiolett til kveldens strategisk tilslørte bytur, bryggesleng eller parkpiknik.

For blir du i byen i sommer, kommer du ikke utenom parken. Parkliv etter sild i søppeltønne-prinsippet  er en del av storbysjarmen.

Sankthans var jentegjengen og jeg på plass i park. Vi skulle feire livet og legge ferieplaner. Venninnen min, hvis datter så vidt er stor nok til å kunne unnvære sin mor noen sommerkvelder, hadde gledet seg lenge til å planlegge feriesprell med de single. Én brus ut i kvelden kunne hun i stedet kunngjøre at hun var gravid igjen. Med en blanding av vill panikk og pur glede i blikket lovet hun comeback om to år eller fem.

Min impulsive singelferie starter likevel med en spinnvill jentetur til Sverige med absolutt alle som hadde anledning bli å med.

Altså mamma og jeg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

51 kommentarer

 1. Hei Ingvill

  Tenkte jeg skulle skrive et lite tilbake melding på dette blogg inlegge ditt, for det er jo heldigvis endel mellom 17 og 32 åringer som flørter i sommer b.l.a oss mellom 23 – 27.. og her er det oppfinnsomhet og hverdags flørt kommer inn i bildet, selv om du er 32 og bleik feit betyr ikke det at en flørt er langt unna, Spør du meg har det meste med flørting litt med guts å gjøre, vist du ikke ønsker å ta kontakt med folk på stranden eller i parken noe jeg syntes er ypperlig, så har du alltid muligheten for å si hei til folk på kø til toget, i taxi køen, flyplassen , bensinstasjonen altså det er ingen ting som heter dorlig tidspungt for flørting…

  Enhver anledning og en sjapp kommentar er det som skal ti for å få en samtale i gang, og selv om den du snakker med langt i fra er en person som du kansje liker så er altid en samtale et bra utgangs pungt for å ta det videre og treffe dens venner og venners venner, treffe nye veninner \ kompiser er jo en enkel måte å treffe nye single på, bli med en jobb venn på puben se noen fotball kamper eller bli med på operaen med en du nesten aldrig er med…

  Å se negativt på din situasjon når du sier at alle veninnene dine har 23 unger og ingen tid til deg er egentlig litt pessemistisk.. Du er ung og vakker og ikke la noen si noe annet, Du er i din ypperste alder og nyt det så lenge du kan..

  Du er herved invitert til Scotland! hvor det finnes MANGEN single =) Ha en flott dag.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Oskar - 25. juni, 2010 at 09:47
 2. Nei Ingvild. Var inne for litt diskusjon og drama som sist vi yppet litt mot hverandre. Ikke mitt felt her. God helg ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Michael J - 25. juni, 2010 at 10:04
 3. Oscar: Takk for innspill og invitasjon! Nå sier jeg vel ikke noe sted i bloggen at verken andre eller jeg har problemer med å flørte i ferien – jeg sa bare at jeg ikke gjør det på stranda. Opptil flere av venninnene mine har flere barn, men de har like fullt tid til meg, selv om det blir færre ferieturer sammen. Sommeren er super likevel!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 25. juni, 2010 at 10:11
 4. Ingvill :

  Hehe var erentlig ment som en liten peptalk ;D
  For jeg syntes det er lett og enkelt og komme i kontakt med personer på stranden og i parken ;) men igjen er bare å ta turen over til Scotland så skal jeg introdusere deg for mang en man så får du deg en liten ferie og =)

  Ha en flott dag.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Oskar - 25. juni, 2010 at 10:38
 5. Og der fløy kaffen ut av nesa i latterbrøl gitt! Fantastisk skrevet :) ))

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Michael - 25. juni, 2010 at 10:52
 6. Hei Ingvill!

  Skal du til Bergen i sommer kan jeg anbefale deg Fjellveien og – eller Stoltzekleiven. Der er det nok 100 vis av spreke jenter og menn som venter >:D. Men nå kan jeg ikke skrive lengre, fordi jeg skal ut å løpe. :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ørjan - 25. juni, 2010 at 10:56
 7. Hei Ingvill.
  Nå har jeg lest en del av dine blogginnlegg, og jeg tar meg nå friheten til å spørre deg et spørsmål – er singel noe du ønsker å være?
  Jeg har nemlig tatt meg nok en frihet – jeg har sjekket MySpacen din. Ut i fra den kan jeg virkelig ikke begripe at du har vanskeligheter med å treffe gutter. Du er ei flott jente, du har sunne interesser, du har en musikksmak som burde vekke gutters interesse, du har en fantastisk filmsmak (hadde du nevnt Cohen-brødrene ville du fått meg i tale i hvert fall), du leser (til og med Pondus!), du har utdanning og i tillegg vet du å skrive korrekt norsk.
  Om ikke dette er nok for en gutt, da vet jeg sannelig ikke hva som skulle vært det.

  Du burde legge tilside “konvensjonelle sannheter” som at en 32-åring ikke er attraktiv. Vis hvem du er, og vær stolt av det. Du har neppe mye å skjemmes over.

  Henrik

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Henrik - 25. juni, 2010 at 11:03
 8. Alle snakker så mye om å sjekke her og der, men de sier ingenting om målet med det. Man sjekker vel bare noen man tror man liker? Eller skal man snakke med alle mennesker en ser? Hvorfor? Knulle de? Hvis man vil være singel for å kunne sjekke over en lav sko gjør man det vel ikke for å skulle ha noen å spille klarinett med? Så hvis man ikke orker å ha seg med hvem som helst hvor som helst så må jo sjekkinga være verdiløs? Altså hvis man er en typisk sjekker vil man ikke finne noen, men allikevel sjekke.
  For å spille ludo med.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hannibal - 25. juni, 2010 at 11:25
 9. Hei Ingvill
  Har lest bloggen din en stund, og kjenner meg godt igjen.
  Jeg var 32 da jeg ble plutselig singel etter et 8 år langt samboerskap, og kjente panikken ta meg. Alle venner giftet seg og fikk barn – men jeg ble altså singel. Følelsen av å være utgått på dato var prekær – hvem vil ha en gammel dame på 32 liksom? Men etter litt kraftig pep-talk med meg selv, kom jeg til at jeg faktisk klarte meg bra.
  Nå, 7 år etterpå er jeg plutselig singel igjen. Denne gang som 39 åring med løpefart inn i 40-årskrisen. Eller kanskje ikke…
  Føler ingen panikk i forhold til å fylle 40 – det er bare et tall. Tvert imot har jeg den siste tiden erfart at jeg har en trygghet og modenhet som gjør at jeg tør å flørte. Jeg tør å holde blikket til en mann – og det er utrolig moro! Har heller ikke så mange venninner å reise på ferie med, så jeg tar meg den frekkhet å reise på besøk til venner i ferien, bli et par dager – og så forlate barneskrik med god samvittighet

  Kos deg i sommer, nyt singellivet og glem den blekfeite valken. Et direkte blikk og strålende smil er det som skal til :) )

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Toni - 25. juni, 2010 at 11:41
 10. Aaaa, jeg forstår :-D

  Ingvill er så opptatt av å finne seg en type at hun har gått i baklås. Hun sier utad at hun ikke er på jakt og har alle de andre klassiske beskyttelseskjoldene oppe. Se bare hvor snedig det hintes til at det var sjefen som ba henne skrive bloggen og hvordan det sukkes over sjekkarenaer som ikke passer henne. Ut fra hva Ingvill fokuserer på i bloggen og hvordan hun skriver er det lite troverdig.
  Lykke til Ingvill. Første skritt på veien til et lykkelig liv er å kjenne seg selv vet du ;-)

  (beklager den offentlige psykoanalysen, men av og til er analyseresultatet så velluktende at det må kommenteres)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Joda - 25. juni, 2010 at 11:59
 11. Joda: Du har rett til din egen tolkning av bloggen. Den ene detaljen må du gjerne faktasjekke med sjefen min: svein.arne.haavik@vg.no. Ellers føyer du deg fint inn i rekken av dem som er fast overbevist om at jeg egentlig mener det motsatte av det jeg skriver. Spekulasjon er alltid spennende.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 25. juni, 2010 at 12:05
 12. Ingvill da, etter den kanonaden lukter det jo bare enda mer bryllupsoppsatser og jeg hører kirkeklokker en tidlig morgen. Nå må du bare gå på date, det ville jo være uhøflig å ikke gjøre det :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Joda - 25. juni, 2010 at 12:38
 13. Hei Ingvill

  Fantastisk skrevet..hehe. Jeg følger ivrig med på bloggen din. Du har en humoristisk og flott beskrivelse av den single sin hverdag:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Snorkfrøken - 25. juni, 2010 at 13:09
 14. Hej flickan ;)
  Dritkult å finne spor av deg på VG:) Sommerens varierte gleder er ikke alle forunt like mye, for å komme med en platt formulering. Men uansett; blikket på livet kan virkelig forandre alt, om en er singel eller ikke. Don’t worry, be happy synes jeg er noe av det beste fokus i møte med sommer, flørt, singel, kjæreste, sol og bleike dissemager… God tur over svinesundet, Ingvill :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Romkamerat fra Lemnos Parade - 25. juni, 2010 at 13:12
 15. Å herregud som jeg kjenner meg igjen!!:)

  Håper du kjøpte deg en stilig bikini i Sverige som du kan sprade i, og litt smågodt som du kan kose deg med når du dumper ned i en park med pledd, ipod og alle yndlingsbladene dine! Da kan du kose deg med å se på alle stressa par og mødre med unger som må hoppe opp og ned, mens du bare kan slappe av og nyte tilværelsen! Hvis du er ekstra heldig er det sol hele dagen og noen kjekkaser du kan se på i smug bak solbrillene. Det er alltid morro!

  Når det gjelder venninner som ikke “deltar” på samme måte som før (om du skjønner?) er jeg for å stille litt krav om egentid med venninnene mine selv om de har ett familieliv som skal ivaretas. Og da forventer jeg at de er like interresserte i mitt ikke-alltid-så-spennede,men-noen-ganger-spennende singelliv som de forventer at jeg skal være i deres bleie-amme&slitsom-mann-liv:) (Og som jeg dessuten er helt på egetinitiativ.)
  Sommer og menn kommer og går, men venner består sier jeg.
  God sommer:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Muris - 25. juni, 2010 at 13:14
 16. Hei.
  Må bare legge igjen en kommentar her. Selv er jeg samboer, men hvor lenge vites ikke (det vet man jo aldri).
  Leser innom bloggen din innimellom, og kjenner at frykten for å bli singel slipper taket etterhvert som jeg leser det du skriver. Godt og betryggende på en merkelig måte :-)
  Ha en strålende sommer med svale svaberg og hete piknikker i parken :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nina Elisabeth - 25. juni, 2010 at 13:40
 17. Blekfet og 32….
  Nei, da har man ingenting på stranden å gjøre! Det skal være visst.
  Forfengelighet er en dyd, akkurat som medfølelse er en dyd.
  Min far har en LP-plate (en gammeldags vinylskive som er ca 40 cm i diameter) . Den er av Povel Ramel, og portrettet hans dekker hele forsiden av coveret.
  I en liten tekst oppfordrer gan alle som kjøper denne platen til å få den pakket inn før man forlater butikken. (Det finns kjennsliga människor der ute… sier han.)

  Ikke fortvil, for det finnes et sted for blekfete middelaldrende frøkner med medfølelse for sine omgivelser: Naturiststranden på Huk!
  Dit kommer folk i alle fasonger (naturist har sikkert noe med naturlig å gjøre), og ingen stirrer. Og siden tekstilstranda, hvor alle posørene poserer, ikke er noen opsjon, går jeg ut fra at meningen med å gå på stranden er å få sol, og kanskje litt vann, på flesket. Og brunt flesk er penere enn hvitt flesk, så påfølgende kveld ser man langt sunnere ut, selv i lyset fra varmelampene på røketerrassn på Lorry.

  Ellers kan jeg anbefale Abi´s blogg hvis du ønsker å redusere din korporlige fylde: http://abigail.vgb.no/2010/06/15/hjemmespa/
  Hun gikk ned 3 cm rundt livet i løpet av en time!
  Det er fortsatt noen timer igjen til det begynner å svinge der ute…

  Fint innlegg, avslutningen var topp!
  Ha en flott kveld! ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Iren(e) - 25. juni, 2010 at 14:41
 18. En liten kommentar til de andre kommentatorene her inne:-):(Ingvill kan for øvrig oppklare dette best selv) Jeg oppfatter bloggen som å være en subjektiv beskrivelse av hennes liv. Tror bare hun ganske enkelt forteller om sitt eget liv og opplevelse av å være singel. Livet hennes er fint og det er greit å være singel, men det er ikke som mange tror. Det tar ikke helt av hele tiden, men man har det kult samtidig. Det kan godt dukke opp en bra mann, men så lenge det ikke gjør det , har man det fint i eget selskap. Det virker som mange tror at man er superdesperat og at alle arenaer er til for å kapre et mannebein når man er singel. Noen ganger er man bare på stranda for å være på stranda. Har skjønt at denne bloggen egt bare var en midlertidig greie, men tydelig at den engasjerer så derfor ble den videreført. Syns ingenting av innholdet er desperasjon eller et rop om sjekkehjelp:-) Kos deg på tur med mamma, Ingvill!!:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvild - 25. juni, 2010 at 14:53
 19. Takk, Ingvild!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 25. juni, 2010 at 14:56
 20. Øh…hvordan kan du være “blekfet” når du har ett av Norges flotteste treningssenter 50m fra jobben, og du styrer din egen tid?

  Vinterdepresjon er ikke så uvanlig, men her får jeg inntrykk av at selv sol, sommer, strand og park bringer frem det sedvanlige “glasset halvfullt” syndromet, som går som en rød tråd gjennom bloggen…

  Sikkert flere enn meg lurer nok på hva som måtte til for å få deg til å sprudle og glitre, både utenom og her inne?

  Erik

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Erik - 25. juni, 2010 at 17:07
 21. Eh… Nei, si det, Erik. Hvorfor ligger ikke folk konstant på idealvekta når de kan velge å trene og spise sunt? Kanskje fordi lataskap, pizza og sofa frister mer? Eller ikke. Forøvrig er ikke dette noen “glitreblogg”, men mer en “havregrøtblogg”. Har inntrykk av at det finnes mange rosa sprudleblogger der ute, så kanskje du kan prøve en av dem når denne tydeligvis ikke er noe for deg.
  Jeg må løpe – skal ut og sprudle med havltomme glass (fordelen med dem er forøvrig at du alltid har en unnskyldning for påfyll).
  Ha en god helg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 25. juni, 2010 at 17:25
 22. Som mor, så datter.

  Eplet faller ikke langt unna stammen, heter det også.

  Så bloggern er som mora si, singel.

  Ikke rart hun foretrekker singeltilværelsen da.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  StDevil - 25. juni, 2010 at 18:09
 23. Hvorfor alle disse negative kommentarene fra mannfolk? Virker som om det er utrolig mange bitre mannfolk som er livredd for selvstendige, og sterke norske jenter på 30 + ? Jeg vil understreke at det faktisk ikke er noe sykdomstegn å være 32 år – singel norsk jente i Oslo. Faktisk er ett av de mest fantastiske og inspirerende menneskene jeg har møtt i mitt liv, 32 år singel norsk jente bosatt i Oslo. For å ikke glorifiserer henne for mye skal jeg spare på mange av komplimangene, selv om jeg beundrer og respekterer personen. Synes det er kjempestilig med uavhengige norske, selvstendige jenter som klarer seg selv ikke behøver å underkaste seg en mann. Det er forsåvidt riktig slik som med Ingvill, at noen av de også drar på ferie med foreldrene sine, og selv om jenta er singel trenger ikke det bety at moren hennes er det for det. God helg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  HB - 25. juni, 2010 at 18:28
 24. Hvis dette:
  http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs348.snc4/41523_861565639_8882_n.jpg

  faktisk er ditt profilbilde på facebook, så er kanskje ikke stranda plassen å gå :-p

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mr.Facebook - 25. juni, 2010 at 19:55
 25. .. ironi er en fin ting som alle forstår ..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rolf - 25. juni, 2010 at 20:16
 26. ikke tenk på at du er litt overvektig og bleikfeit. Det finnes flere som deg. Mamman din finner sikkert også noen selv om hun også er bleikfeit. Ikke så farlig om dere ikke passer i bikini. skjønnhet kommer fra ditt indre. det finnes noen for deg også. Ikke alle som liker grønnsaker og trening. Lykke til i sommer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  kent - 25. juni, 2010 at 20:41
 27. Nå vet ikke jeg hvordan du ser ut, men man skal se temmelig fæl ut for å være fullstendig uattraktiv for menn.

  Kan det kanskje være vel så mye kravene fra medsøstre?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Martin - 25. juni, 2010 at 21:16
 28. Her vært singel i en årrekke, og trives utrolig bra med det.
  Har merket meg at det er de som er i forhold som er desperate etter å prøve å sjekke opp andre damer. De kan jo knapt se en dame uten at de skal komme med kommentarer om at det hadde vært deilig å pelle litt på henne, og de trenger seg fram for å prøve å få oppmerksomhet.
  Som singel har jeg et utrolig avslappende forhold til damer, og jeg har blitt mistenkeliggjort mange ganger for å være skaphomse. :o ) Noe jeg med sikkerhet kan si at jeg ikke er. Synes bare ikke det er noen vits å prøve å sjekke opp alt som går forbi.
  Regner med at denne desperasjonen bunner i å få bekreftet at de fortsatt har draget selv om de er gift eller i et fast forhold.
  Jeg har kommentert mange ganger til sånne folk at de heller burde bruke energien sin på den de har hjemme, ellers skjønner jeg ikke vitsen med å være i dette forholdet.
  Da kommer det gjerne kommentarer som at det er bedre å spise borte enn hjemme.
  Nei, jeg tror jeg fortsetter å være singel. Det er utrolig avslappende.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Chevyman - 25. juni, 2010 at 21:22
 29. Jeg registrerer at det er ganske mange menn som lar seg provosere av en singel dame over 30 år som greier seg fint på egenhånd. Øyenbrynene mine heves et lite snev, men overraskelsen er vel ikke av de største. Vi single kvinner over 30 er visst ganske skumle på et eller annet forunderlig plan.
  Ellers vil jeg jo bare føye til at jeg starter også ferien med en tur med de som har tid til å være med…. mor og meg til London på langweekend. God sommer, Ingvill.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingrid - 25. juni, 2010 at 21:40
 30. Liker bloggen din :-) Er selv 32 og singel.
  Kjenner meg igjen i mye i det du skriver. Er selv uenig i allment aksepterte “sannheter” om at livet egentlig ikke er fullverdig uten en mann, at jeg som kvinne vil ha barn etc.
  Det er faktisk ikke “sannheter” for alle og enhver. Hadde det ikke vært for synsing og kommentarer ang dette fra andre så hadde jeg ikke tenkt noe særlig på det. Er veldig fornøyd med livet som jeg har det nå !
  Men det er tydeligvis vanskelig for andre å svelge at man ikke passer inn i en A4 boks som dem…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gloria - 25. juni, 2010 at 22:34
 31. Har fulgt med litt når jeg har sett du har skrevet noe og du er den eneste bloggeren i universet jeg har gort det med.
  Så det får du ta som et kompliment:-)

  Jeg skjønner temaet og tonen dette er skrevet med (fantastisk godt og levende skrevet også forresten!)
  Men det kan lett tas for å være litt pessimistisk iom det er mye singelliv klaging. Ser den.

  Leste andre mente det samme som meg.

  Med den bok, musikk og filmsmaken kombinert med ditt vinnende vesen har jeg vanskeligheter med å se at det ikke er selvvalgt.
  Jeg personlig hadde ikke skydd unna en samtale om jeg hadde visst at du likte så mange fine ting:-)

  Desverre så mener mange damer på din alder at de er gamle,uattraktive, bleikfeite osv osv osv skjønner ikke det.
  Personlig finner jeg at damer på over 30 er mye mer attraktive enn yngre.
  Men det trekker veldig ned at selvtilliten ikke nødvendigvis er helt proporsjonal med realiteten.

  Og frustrerende nok for meg er man visst en drittunge som 25, selv om man er far og har kanskje gjort mye mer vettugt enn de selv har.

  Menmen… Sånn er det vel bare?
  Får vente med å snakke med damer på den alderen i 5 år til:-p heheheehehhe.

  Fin blogg!
  Ha en fin kveld:-)
  Gleder meg til neste innlegg:-)

  -Thomas-

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thomas - 25. juni, 2010 at 22:45
 32. Fantastisk kommentar, Mr.Facebook :-D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kaya - 26. juni, 2010 at 11:34
 33. Nå er det på tide å fjerne litt av det ironiske og bitre, og heller fortelle hva som faktisk ER bra med å være singel! Jeg er 26 år, har vært singel i flere år, og jeg stortrives. Akkurat nå virker bloggen din som en å-tro-ikke-at-det-er-en-dans-på-roser-for-dette-er-neimen-ikke-så-greit-blogg. Og det er unødvendig, med tanke på at singellivet faktisk kan være veldig flott også. Syns du kan få frem at det er litt begge deler, om du skjønner? I går gikk jeg for eksempel helt impulsivt (og edru) ut på byen for å treffe venninner… klokken halv tolv. Hurra for friheten!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Monica - 26. juni, 2010 at 12:10
 34. Martin, Kent, Thomas og andre: Jeg går ikke rundt og tror jeg er gammel og uattraktiv. Jeg mener heller ikke at kvinner flest over 30 er lite attraktive. At man er en gjennomsnittlig singel på 32 og en smule blekfeit et bilde på at man har litt mer erfaring og ser litt annerledes på situasjonen enn nysingle på 17 – og muligens finner andre flørtearenaer enn stranden. Noen poenger må man jo ha i en blogg, men det betyr ikke at jeg går rundt og tenker at jeg er blek og feit og gammel.

  Når det gjelder dette med at jeg burde kunne finne meg en mann. Jada. Det burde jeg sikkert kunne. Jeg er bare ikke på leting for tiden. Men det burde uansett ikke ha noe med utseendet mitt eller musikksmaken å gjøre. Høres en smule merkelig ut at om man er stygg og har dårlig musikksmak, så er det greit og “forståelig” at man er singel, men om man ser normal ut og hører på riktig musikk bør man absolutt være sammen med noen.

  Nyt sommeren!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 26. juni, 2010 at 12:17
 35. M. Facebook og Kaya: Jupp, det er mitt profilbilde.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 26. juni, 2010 at 12:19
 36. Bloggen din er fantastisk Ingvill! Og alle de idiotiske kommentarene gjør faktisk leseropplevelsen hakket bedre…

  God sommer – måtte den by på mange gode episoder du kan publisere underveis – jeg gleder meg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kaya - 26. juni, 2010 at 12:28
 37. Hei!

  Ville bare si at jeg synes du skriver bra og interessant, og at jeg liker å lese bloggen din.

  I tillegg vil jeg føye til at jeg ler like mye hver gang noen tillegger deg meninger du ikke har – og antar sammenhenger ut fra sviktende grunnlag i stedet for å spørre om hva du virkelig mener. Slikt er morsomt. ;)

  Keep up the good work! Tøft gjort å gi av seg selv som du gjør, selv om du får betalt for det. ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Komodo - 26. juni, 2010 at 16:21
 38. Liker bloggen din veldig godt, og kjenner meg godt igjen. Selv om jeg er 23 år, er det flere og flere som blir opptatte med samboere, hus og barn. Men kan du ikke skrive oftere? Hilsen enda ei med singelsommer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  cami - 26. juni, 2010 at 21:12
 39. Her er tips til mer tema, og en liten trøst kanskje?

  http://www.cbsnews.com/stories/2010/06/25/national/main6616593.shtml

  (CBS) Nearly 1 in 5 American women beyond childbearing years never gave birth as fewer couples, particularly higher-educated whites, view having children as necessary to a good marriage.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  vidkun - 27. juni, 2010 at 22:38
 40. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Peder Ås - 28. juni, 2010 at 06:37
 41. Hei Ingvill!

  Sykt morsom blogg!

  U go girl!

  Btw, hadde du skrevet en bok hadde eg lest den!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Iri-iri - 28. juni, 2010 at 08:16
 42. Ikke fått tips om turistforeningen, enda?

  Selv ble bilder tatt av turistforeningens borgertogoppmøte sendt min mor. Hun har sluttet å mase om dnt nå. Selv hun skjønte at det ikke helt var min målgruppe.

  Og folkens, dette er vel litt skrå blikk på livet. Dere må ikke ha seriøsbrillene på heletiden. Morobrillene funker ofte mye bedre!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tim - 28. juni, 2010 at 09:59
 43. Kan ikke de som ikke er single slutte å presse alle som er single i et forhold. MÅ alle være i et forhold?
  Anyways, jeg skal også ta meg en ferietur med mamma i sommer, og det betyr ikke at hun er singel, bare at pappa ikke er så veldig interresert i shopping!
  Har inntrykk av at mange av oss som er barnløse kanskje har et bedre forhold (venninneforhold) til våre mødre, enn de med f.eks barn. Hører hvertfall av veldig mange med barn at mamma er så slitsom, bryr seg osv…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mynona - 28. juni, 2010 at 12:41
 44. Ikke for tiden…

  Her er et interessant blog-innlegg fra en annen singelblog:

  “Reynolds found it even more surprising that the women were apologetic when they said that they DID want a partner in the future. Why should that have been so difficult to admit? Why even think of it as an admission?

  The dilemma, Reynolds thinks, is that when women “talk unashamedly about their desire for a relationship,” they “risk being constructed as deficient and ‘desperate’, and marked by their failure to already have a man.”

  http://www.psychologytoday.com/blog/living-single/201006/in-between-happily-single-interested-in-coupling

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Erik - 28. juni, 2010 at 14:57
 45. Stranda er jo en godteributikk også for godt gifte. “Eyecandy” forandrer derimot ikke sivilstatusen for verken single eller gifte. Spretne søtsaker forhindrer uansett ikke at strandturer med barnefamilier er kjedelige.

  For der ligger problemet. Nå som jeg har passert 30 er normen snørr og bleier. Sommerferien legges til Legoland eller dyreparken i Kristiansand. Bamseklubb og barnebasseng er kravene til sydentur. Wakeboard og vannski er byttet ut med båtturer i dorgefart.

  Sommeren var bedre før.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sebastian - 29. juni, 2010 at 12:13
 46. Hei,

  Leste gjennom hele bloggen for første gang, oppdaget den idag.

  Du har en språkføring og ironi, hvis like jeg ikke har sett siden Odd Eidem på 1970-80-tallet.

  Gratulerer!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frode - 29. juni, 2010 at 13:43
 47. Nå har visst kommentarene frå forholdsdyrene blitt byttet ut med andre fra bitre menn… Jeg synes det er helt uforståelig hvordan man kan tolke en blogg som har utgangspunkt i “Sex og Singelliv”-filmen til å argumentere for at det er “feil” å være 32 og singel?

  “Høres en smule merkelig ut at om man er stygg og har dårlig musikksmak, så er det greit og “forståelig” at man er singel, men om man ser normal ut og hører på riktig musikk bør man absolutt være sammen med noen.”

  –> Den kommentaren likte jeg, for det kan jo virke som at attraktive mennesker har mer press på seg enn uattraktive når det gjelder å finne seg en partner. Er du pen er kommentaren “Hvorfor er du singel? Du kan jo lett få deg noen!”, mens for de mindre pene er det mer “Så så, der er noen der ute for deg også, bare vent å se!”

  Sånn sett kunne man jo bli fristet til å si at det er “verre” å være pen og singel enn omvendt men… noe slikt måtte man vel ha vært passe blåst for å påstå i dagens samfunn ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  apples - 30. juni, 2010 at 20:33
 48. Apples:

  Hva er greia med disse hersketeknikkene?
  Du har nå skrevet to surmagede innlegg om menn.
  Da er du vel en “bitter kvinne”, eller kanskje enda bedre: en bitter, mannshatende, men likevel ultramandig ottarkjærring, eller hva?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Martin - 2. juli, 2010 at 12:06
 49. Lovisenlund er jo en glimrende arena for sjekking på sommer’n…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bernt - 5. juli, 2010 at 15:08
 50. Herlig kommentar, Buse!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 6. juli, 2010 at 10:30
 51. Kul blogg =) Liker at du er sterk og nesten litt utfordrene! Selv elsker jeg kjæresten min, vennene mine å jeg gleder meg til å bli mamma =) Men jeg setter også stor pris på en kveld ute på byen med bare jentene og helst – uten mannfolk og ungeprat! Det kan vi ta ellers i uka når vi er slitne etter jobb å verker etter helga som er så langt unna!
  For javisst blir vi drittlei alt vi å! Høre på den samme survinga som single har og alt det psykologiske pisset! Uavhengighet og mannehatere! Bare så det også kom fram!! Innlegg på en slitsom mandag…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bøllefrø - 27. september, 2010 at 14:38

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00