BABYBOOMBEN

I kampen om best mulig barn er det også singelsivile tap.

Har du barnebelastede venner er det umulig å unnslippe tvungen intimkunnskap om deres elskede spekklumper. Mødre vil teppebombe deg med informasjon om hvilke trebokstavsord deres unikum av et avkom (nesten, med litt flaks) kan si.

Som et barnløst Sverige prøver jeg å unngå innblanding. Det går ikke strålende. Som eneste link mellom flere vennegrupper blir jeg ofte offer for tilsynelatende uskyldig utspørring.
– Hvor stor har sønnen til Heidi blitt nå? Prater han? Ammer hun fremdeles?
Dagen etter er det Heidi sin tur:
– Har datteren til Anne begynt i barnehagen nå? Leker hun bra med de andre? Tegner hun strekfigurer eller har de fem fingre?

Selv en enfoldig singelsjel skjønner at dette er forsøk på å gjøre meg til kollaboratør. De vil fritte meg ut om fiendens ferdigheter. Dessverre for dem har jeg gullfiskhukommelse når det kommer til sikkelfrekvens og melketannfremvekst. Jeg holder så vidt styr på mine egne kroppsfunksjoner.

Angivelig har mødrene egne slagmarkmøter, kalt Barselgrupper, der hele arsenalet luftes og måles mot motstanderens: Elias klarte å løfte hodet i går. Han trumfes av Nilas’ første faste avføring forrige uke, mens han igjen må se seg skambanket av Milla som doblet kroppsvekten sin og deretter rullet rundt og spilte død hele helgen.

Mitt håp er at knivingen om hvem som har det «mest over gjennomsnittet» barnet går over etter hvert. I hvert fall om ti-femten år. Kanskje er det ikke like stas å stå igjen med seierherren når slaget står om svett seksuell debut og løsaktig omgang med øl.

Bragder som dobling av kroppsvekten er heller ikke like sjarmerende når poden er fjorten.

Forhåpentligvis gjør også foreldrene fremskritt under fokusflyttingen fra samordna oppgulp til samordna opptak.

Uansett er avkom-krigen lysår og lysfontener fra min hverdag. Som singel er man lite opptatt av hvilke barn som er penest, stødigst på beina og kan flest triks.

Det som betyr noe er om det ble noe på deg i helgen.

Med typen som er penest, stødigst på beina og kan flest triks.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

239 kommentarer

 1. Utrolig godt sagt!!! Du har så evig rett i hvordan mange mødre oppfører seg ja, for dem er deres lille gullklump verdens mest spesielle og nåde den som prøver å gjøre dem rangen stridig. Jeg lo godt da jeg leste dette, stjerner! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Skogtrollet - 3. september, 2010 at 10:22
 2. Du skriver veldig morsomt. Og vi VET det er fjerne å sammenligne ungene, men klarer ikke la være! Håper i hvert fall jeg klarer å holde skrytet unna mine barnløse venninner sånn for å ha noe ære i behold :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lala - 3. september, 2010 at 10:40
 3. Amen, Sistah! Jeg merker jeg er i ferd med å bytte ut vennegjengen min med barnløse nå. Jeg driter virkelig i de ungene. Og i tillegg skal vi altså bombarderes på nett av interiør- og mammablogger som går 50-talldamene en høy gang. La oss snu verden!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Magnhild - 3. september, 2010 at 10:47
 4. Godt skrevet Ingvill!!Babyboom er mildt sagt…….Føler meg gammel jeg jo!!! Når mine venninner allerede er tobarnsmødre….Og vi bare er 23-fyller nart 24 år!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Maria - 3. september, 2010 at 10:47
 5. hahaha
  Du skriver så utrolig bra! Jeg sitter å flirer av hvert av dine innlegg! :) Stå på!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Geir Johan - 3. september, 2010 at 11:00
 6. Vil nå påstå de som ikke bryr seg om ungen sin har begynt å løfte hode, så er det noe rart. La vær å sosialisere med venninner med barn om det er så slitsomt. Kniving & kniving, foreldre flest vil nå synes sitt barn er best uansett..

  Har ingen barn selv, men klarer nå høre om barna til venninner. Det er jo enesteinene deres, og slik burde det jo være. De hører på meg om mitt, så kan jeg høre til dem om deres.. Man gir og tar

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Darunia - 3. september, 2010 at 11:00
 7. halleluja….
  dette er noe av det beste jeg har lest på lenge… nå skal det da også sies at jeg ikke leser så veldig mye annet enn nyheter…
  når skal folk forstå at alle ikke vil ha barn?? alle vil ikke ha kaffe, alle vil ikke ha det samme her i livet?
  noen har ksnje andre ambisjoner enn å drive døgnåpen “barnehage” hjemme…
  å hva er det med det å få barn som er så stort? alle får barn, katter, hunder, rotter osv…. det er det enkleste som finnes å i mine veldig lite imponerende…. det som er imponerende er å orke ha huset fullt av barn som lager støy å begrenser livet ditt..
  singel livet er ensomt av og til, men i et forhold blir du kvelt, begrenset og livløs til slutt…. du må ta kontroll fra begynnelsen av ellers lever du egentlig bare den andres liv……….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 11:03
 8. Tror kanskje du bør begynne å omgås yngre mennesker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjørn - 3. september, 2010 at 11:03
 9. Noen gang tenkt på hvor lite intr det er å høre på alt dere barnløse pjatter om? Det sier seg selv at fokus endrer seg når en får barn. men skal være enig i at det er ikke stas å bare høre på om siklende barn og søvnløse netter… men det er faktisk hverdagen for oss med barn. og etterhvert som disse vokser til endres samtalen. Men husk irritasjonen den gang du selv får barn og vennene dine er ferdig med det stadie…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lotte - 3. september, 2010 at 11:06
 10. Yes, Lotte. Det har jeg tenkt på! Men det får bli opp til folk med barn å skrive en blogg om hvor plagsomt det er!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 11:10
 11. Darunia og Bjørn: Jeg tror ikke løsningen er å unngå å være sammen med vennene mine som har barn, eller skaffe meg yngre venner. Jeg er glad i vennene mine og vil gjerne være en del av deres liv. Visse doser barneprat er helt OK – hyggelig å høre om de har begynt å gå, revet ned bokhylla eller sagt noe ustyrtelig morsomt. Men akkurat som jeg prøver å styre mitt “singelpjatt” når vi møtes, gjelder det å finne tilbake til felles grunn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 11:14
 12. Dropp pilla og ha det gøy noen helger, så er du igang du og!
  Barn gir deg glede! Gir deg helt nytt fokus i livet enn singel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mr.W - 3. september, 2010 at 11:15
 13. Hehe, Du har ikke barn? Jeg tror ikke det ligger så mye i og skulle knive om hvilket barn som er best. Det ligger nok mer i at når man blir mor og far så er det helt naturlig at barnet er i fokus. Det handler mer om hvor stolte man er av barnet sitt og barnet utvikler seg hver eneste dag å selvfølgelig er det stas å fortelle om dette. Om du er lei av at noen snakker om det er det jo ikke noe i veien for å spørre om dere kan snakke om andre ting. Selvsagt er det barselgrupper, men ikke alle går i dette. Å man gleder seg jo over å kunne fortelle ting om barnet til de man er nære venner med og familien sin. Dette er en helt naturlig del som kommer så fort du har født et barn, dette skjer alle!
  Jeg kjenner mange single som syntes det er kjempe hyggelig å høre om utviklingen til andre barn, spesielt venner, de bryr seg så klart om dette. Det går begge veier, akkurat som den med barn bryr seg om den nye gutten hennes single veninne har møtt. At det eneste som betyr noe er om det ble noe på deg i helgen høres veldig lite innholdsrikt ut. Så jeg heier på deg og håper at det ville dukke opp en mann som sørger for å gi deg den største gaven i livet, nemmelig et barn. Et barn du kommer til å føle at du må fortelle alt om og skryte opp i skyene hver dag.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sandra - 3. september, 2010 at 11:16
 14. Sandra, dette er en blogg. Den er satt litt på spissen. Den inneholder også små doser fiksjon. Se forøvrig min kommentar til Bjørn og Darunia.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 11:19
 15. Ganske mye barnslig som blir sagt her av “barn” selv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Fleksnes - 3. september, 2010 at 11:19
 16. til sandra
  dersom å få barn er den største gaven her i livet kan vel alle begynne med dette når de er 14.. jeg har et barn som jeg ikke har noe med å gjøre å synes heller ikke dette var noe stort annet et ubehag den gangen det skjedde… det har gitt meg ingen glede å føles egentlig ikke som annet enn en økonomisk belastning…. å bli imponert over at et barn klarer, gå, snakke få osv er vel egentlig bare ting som naturlig forventes…..
  men det er nok fint for deg sandra som er så enkel at dette er alt som skal til for å glede deg…. mange andre føler at vi må gjøre noe annet enn å få barn for å få noe ut av livet…. men men….
  good for you:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 11:22
 17. Skaff deg venner med sosial intelligens. ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sunniva - 3. september, 2010 at 11:23
 18. Mr. W: Ja, og ikke minst kunne jeg lagt ned hele bloggen og begynt med mammablogg i stedet. Det hadde vært stas. Se forøvring innlegget “Den biologiske bomben” for mine tanker om det å få barn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 11:23
 19. Ja. Andre sine unger er egetnlgi uinterresant å høre om.

  Men det er igrunn bilen deres, de nye klærna deres, hvem de hadde seg med i helgja, fotball laget deres, den nye plata de handlet o.s.v også.

  Egnetlig så er alt som er andre sine veldig uintereesant.

  Men skal man ha et sossialt liv så må man tåle å høre om andre også. likesom de hører på ditt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rune - 3. september, 2010 at 11:42
 20. Vil bare si at som gift så oppstår faktisk mange av situasjonene som du skriver om men kanskje litt annerledes. Vi har valgt og ikke ha barn. Hele tiden er det masing fra andre som har barn eller venner/familie/utenforstående om når skal vi få barn…. Dere er jo gift så når skal dere få barn…? Er så lei maset så sier noen ganger at kan ikke få for og lage en pinlig situasjon eller hvorfor sette noe til verden når det er så mange andre barn som ikke har det bra, da er det bedre og adoptere. Eller at vi er miljøvennlige, for barn vil jo også si at blir mere søppel og mere forbruk osv. Som gift par så havner man jo i situasjoner i selskap og sånn og hvor mange andre har barn og man blir nærmest som den utenforstående. blir færre og færre igjen i min vennekrets også som er uten barn, men heldigvis så er vi da igjen noen par uten ungen så ikke blir helt tilsidesatt.
  Jeg kjenner meg igjen mye i det du skriver og liker bloggen din :) Stå på!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Morten - 3. september, 2010 at 11:53
 21. hahahahah helt utrolig, helt fantastisk. Utrolig forklart, med en så fin reflektering av sannheten. Lo hele veien mens jeg leste dette. Kjære deg, trenger du en date stiller jeg med glede opp:) keep up the good work.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Daniel - 3. september, 2010 at 11:55
 22. Til Ingvild & Jonas Olsen.

  Nå skal jeg også sette mine tanker litt på spissen.
  Dere er to egoistiske “mennesker” som burde få øynene opp for livet dere lever. Å si at et barn er uønsket, plagsomt, irriterende og en økonomisk belastning er det samme som å si at du Ingvild og du Jonas Olsen er uønsket her i verden, plagsom, irriterende og en økonomisk belastning. Hvorfor? FORDI DERE SELV ER SMÅ BARN, OG DET ENESTE SOM SKILLER DERE OG DE AV MINDRE VEKST ER TIDEN. NOEN ÅR TILBAKE VAR DET DERE. Tenk at det går an å si noe sånt om noe som engang var dere selv. Tenk hvis foreldrene deres hadde de tanker som dere selv har vedr. barn. Da hadde nok ikke du Ingvild eller du Jonas vært her idag. Og jeg takker Gud for at deres foreldre holdt ut med dere!

  Barna er det VIKTIGSTE vi har, de er framtida, de er glede, de er livet, DE ER OSS SELV.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  ladysunshine - 3. september, 2010 at 11:57
 23. Til Jons Olsen
  Det at du har barn du ikke ser noe til men kun betaler for er selvfølgelig trist! Jeg skrev utifra de som har barna sine hver dag og eller delevis av tiden som liker å dele ting om barna. Selvfølgelig kan ikke alle få barn når man er 14, man skal være voksen og forbredt nok først. Å jeg har ikke sagt at livet ditt er komplett da du har barn. Det jeg sier er at barn er EN AV de største gledene man kan få her i livet. Så klart det er mange andre ting her i livet som gleder deg og som fyller livet. Men jeg tror ikke det er sånn at de som setter barn til verden og har følger de uke for uke å ser utviklingen ser på de som en byrde, jeg tror det er veldig unaturlig å ikke føle at det er naturlig å glede seg over å kunne fortelle slike historier videre. Syntes det er litt merkelig at du reagerer på at barn er en stor glede i et menneskets liv for det vil de aller fleste si seg enig i. Man kan så klart ikke mene det om man ikke har barn rundt seg eller er involvert. Men at barn er en av de største gledene man kan få i livet det er sånn det er!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sandra - 3. september, 2010 at 11:58
 24. Hehe dette er SÅ på kornet, at du aner ikke. Hilsen en 2-barnsmor som ikke gadd å gå i fere barseltreff av nettop denne grunn. Maken til desperat kniving har jeg aldri vært vitne til før eller siden. Stakkars disse barna som må vokse opp med slikt press om å være best.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Laila - 3. september, 2010 at 12:01
 25. Ladysunshine, du kan gjerne slutte å tillegge meg meninger jeg ikke har. Jeg har vel ikke ett eneste sted sagt at barn er uønsket. Selv om JEG PERSONLIG ikke ønsker meg barn, er det flott at andre gjør det. Fød i vei og gled dere over det. Jeg gleder meg også på deres vegne – men behøver ikke høre detaljer fra bleieinnholdet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 12:03
 26. Hei på deg,

  jeg ler meg ihjel!!! Fantastisk godt skrevet. Jeg er selv mor til 2 gutter (3 år og 5 mnd), og jeg føler meg SÅ truffet av det du skriver. Kjempe morsomt og stilig!! STÅ PÅ!!

  Hilsen Christine

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christine - 3. september, 2010 at 12:05
 27. Ladysunshine – og jeg sier ikke at barna er irriterende eller plagsomme. Jeg sier at foreldrene er det. En aldri så liten forskjell der.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 12:06
 28. Det var moro å lese innlegget. Jeg har forståelse for mødre som er betatt av barna sine, det er jo skapninger som kom ut av kroppen deres. Jeg har også forståelse for de barneløse som ikke kan relatere til dette. Jeg selv er barneløs og særlig når det plager meg mer enn ellers er det ikke moro å ringe ei venninne og bare høre om barnet hennes. Enda mere moro er det når de gir ungen røret og forventer at du prater til den og ungen har ennå ikke lært å si hei ennå engang. Hva i all verden skal jeg prate om til en baby på telefonen? Kan like gjerne gi meg katten eller hunden å snakke med.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Iza - 3. september, 2010 at 12:13
 29. Haha, fantastisk bra skrevet!
  Som babymamma kjenner jeg meg helt igjen, og sender en tanke til mine single venninner.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tone - 3. september, 2010 at 12:20
 30. barn er nok ønsket, bare ikke i nærheten av meg… ellers vil jo verden gå under……
  men sannheten er at barn er en byrde for fler og fler… folk er f.eks dritleie barn på fly… det siste er jo barnefrie soner på fly:) kjempegreier….
  hvorfor kan ikke foreldre roe ned barna sine på fly? de lar dem løpe i midtganger. de griner å plager andre… noen er faktisk trøtte å prøver sove på flyturer…. dere som har problembarn å tar dem med i offentligheten til sjenanse for andre er da meget mye mer egoistiske enn oss som ikke vil ha barn… viss barna deres har ADHD eller griner konstant kan dere heller reise på bilferie eller bli hjemme. Ingen andre synes barna deres er like søte som det dere tror….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 12:23
 31. Ingvild.

  “Foreldre er irriterende og plagsomme” sier du. Så med andre ord sider du at venninnene dine er irriterende og plagsomme?? Forsto at du hadde flere venninner som var foreldre. Vet hvertfall at jeg er glad jeg ikke er din venninne. Forstår egentlig ikke at du gidder å ha venninner. Du er jo ikke interessert i de, mer i å fylle singelliv dagene dine med mennesker i ditt liv kan jeg tenke meg. Singellivet er jo ensomt. Men at de gidder å være venninne med deg er jo utrolig! Du har kanskje ikke brukt ordene plagsomme og irriterende (jeg refererte til både deg og Jonas) men slapp av- dine egentlige meninger skinner klart igjennom. Og ja, jeg skal føde i vei når jeg er klar for det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  ladysunshine - 3. september, 2010 at 12:24
 32. Nei, Ladysunshine, jeg sier ikke det. Jeg synes heller ikke at singellivet er ensomt. Forøvrig er jeg også glad for at vi ikke er venninner. Det foresvever meg at vi ikke hadde funnet tonen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 12:28
 33. klart mange foreldre er irriterende og plagsomme, men ikke alle… jeg har kompiser med barn som aldri nevner dem. jeg har kompiser med barn som jeg ikke har sett. så her er det viktig å ikke dra alle med en kam. det blir som å si at alle innvandrere selger stoff selge om kansje bare 70% gjør det (SPØK)
  singellivet kan bli ensomt av og til, men det er lettere å gjøre noe med det enn viss du er i et masete familieliv..

  jeg har prøvd familielivet å vil ikke anbefale det for noen

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 12:33
 34. Skaffet meg bikkje. Den prater ikke. Den prøver ikke å prakke meninger på meg. Den er min beste venn, og livsledsager og sammen lever vi i en ro og glede i eget tempo. Vi koser oss i hverdagen, og velger kun innover oss impulser “utenfra” som er godkjent av filtreringen av hva vi skal forholde oss til. Slik går dagene. En dag møter jeg sikkert en jente som jeg selv ønsker å ha barn med. Det blir da bra. Men, dersom jeg da føler for å presse mitt eget barn på andre så må noen for guds skyld skyte meg. Det er innmari mye gnål der ute i konteksten som kalles samfunnet. Lykke til foreldre, og lykke til single. Vi blir nok aldri helt like. Nå skal livet nytes i eget tempo. Livet er rikt også uten barn. Men for all del, jeg skjønner hva dere mener. Alle som en.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 3. september, 2010 at 12:35
 35. For de som får barn – er selvfølgelig dette det viktigste og største som skjer i livet deres – det vet alle. Dermed blir barnas fremskritt en viktig del av hverdagslivet. Alle med litt refleksjon over livets trivialiteter og empati for andre mennesker skjønner dette. Jeg synes denne bloggen – selv om det settes på spissen – gir et litt hatsk inntrykk og viser liten refleksjon ovenfor de som har små barn.
  Hvis det er så nitrist å høre på så si i fra da på en høflig måte.
  Fester og singelliv er jo ikke akkurat såååå interessant å få utbrodert egentlig…. Selv om du skriver godt er det mye tomt… innhold kan man si..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kassima - 3. september, 2010 at 12:36
 36. Halleluja, du har så rett! Det må da være opp til enhver om man vil ha barn eller ei, for gudene skal vite at barn ikke er alfa og omega. Jeg elsker sønnen min over alt på jord, jeg kan gå gjennom ild og vann for ham, men jammen har jeg behov for time-out av og til!
  Pjatt-pjatt om barn kan være grenseløst kjedelig. Amming, bleier og snørr er interessant kun for en liten gruppe. Selv prøver jeg å unngå gravide som brått ikke har andre interesser enn bekkenløsning, sure oppstøt og kommende fødsel. Det er sant at hver fødsel er et mirakel selv om det skjer uendelig mange ganger i løpet av en dag. Det e’kke dermed sagt at man ikke kan snakke om andre ting for det… Eller…?
  Nå er jeg 44 år, sønnen min snart 10. Fremdeles maser folk på meg om å få en til. Skal det aldri ta slutt?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Beate - 3. september, 2010 at 12:36
 37. Det er mye mindre slit å være singel, mindre mas er det. bedre økonomisk…. så det må da være sunnere å være singel?
  pyton å våkne om morningen til unger som står å skriker eller hopper i senga? kommer inn på soverommet når du vil sove… du må stå opp en time tidligere om morningen for å få kle på ongene, mate dem, få dem i barnehagen osv….
  ikke rart at mange blir tidlig grå i håret

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 12:37
 38. Hehe, utrolig mange mødre som skriver her og fremstiller det som en prestasjon å få barn. Jeg er 35 selv, har to guttunger og vi har det bra vi, men når det å få barn er det største du har opplevd så har du problemer.

  Ja, det er flott med barn og ja, fokuset endrer seg, men verken jeg eller dama (som også har en bra karriere som advokat) synes vel at det å få barn er en prestasjon – stort sett alle greier jo å få seg et par unger!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Karl Evang - 3. september, 2010 at 12:37
 39. HAHAHA!!! Fantastisk:D:D:D En stund trodde jeg det bare var meg som i det stille sinn mobiliserte til krig mot barnevogngeriljaen. Takk!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Krokodille - 3. september, 2010 at 12:39
 40. Kassima, jeg overlater til vennene mine, med og uten barn, å dømme hvorvidt jeg har en hatsk holdning til barn, refleksjon og empati, samt hvorvidt jeg stadig utbroderer festing og glamorøst singelliv til dem.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 12:44
 41. nå ender jo en god del opp som alenemødre også. hva er fint med det? motta en del trygd for å gå hjemme å snylte på velferdstaten? Dere er like ønsket som de på sosialen.. Forhåpentligvis blir barna deres en dag skatteytere å gir tilbake til samfunnet det moren fikk av staten :)

  Å som alenemor er dere ikke alltid like attraktive. kansje dere er blitt litt vassne i kroppen… må da være trist å miste alt som heter sexappeal pga alle kiloene som kan komme pga et svangerskap…. men da kan dere glede dere over at dere har opplevd det største her i verden.. dere har jo barn:) da har det ingenting å si om dere har masse strekkmerker, hengepupper og brystvorter som måler 20cm i diameter:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 12:48
 42. HAHAHAHAHAHA!!!! Så sinnsykt godt skrevet! Føler det akkurat sånn selv. :-) Du glemte å skrive om en ting: “Du vet ikke hvordan det er fordi du ikke har barn selv.” Logikk, kunnskap og innsikt har ikke noe å si så lenge man argumenterer med et stk forelder som kommer til kort når det gjelder argumenter. ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  kayser - 3. september, 2010 at 12:48
 43. Koser meg stort med denne bloggen! – humoren er lun med akkurat nok snert til at jeg kan knegge på de rette (? hehe) stedene.

  Hva mødre/fedre fulle av harme gjør på denne siden er meg derimot helt uforståelig – med de krydrer min tilværelse med sine indignerte innlegg :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jasmin - 3. september, 2010 at 12:48
 44. Hehe, du skriver bra, det skal du ha:)

  Nå er det vel helt enkelt bare sånn at vi farges av hvor vi er i livet, og det kan være dølle boring når de vi snakker med befinner seg milevis unna.

  Mitt sønn er takk og lov skolegutt, og jeg er drittlei av gulping og småbarnprat. Altså skygger jeg unna småbarnsmor-venninnene mine. Jeg blir også gørrlei av å høre på singelvenninnene som bare maser om seg selv og navleoen sin. Og så er det de som har voksne barn som bare gneldrer om hvor lite de ser ungene og hvor mye de passer barnebarna, og så har vi de gamle som rett og slett gneldrer om alt.

  Jeg tror jeg må skape en egen stat for sånne som er akkurat som meg. Den blir kanskje tynt befolka, men det er greit, for folk er i grunnen ganske slitsomme!

  ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  tante nusse - 3. september, 2010 at 12:50
 45. Jonas Olsen, nå begynner du å bli vel usakelig. Må melde deg ut av debatten om du kjører på med utseendet til alenemødre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 12:51
 46. beklager ingvill, men det var bare for å få frem negative ting med å få barn….
  Blir irritert over alt det positive mødrene skal få frem så jeg vil bare minne dem på at det ikke bare er en dans på roser(de vet det selv, men vil ikke innrømme det)
  skal holde meg sakelig:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 12:54
 47. Kjære Jonas Olsen!!
  Du er en skam for ditt kjønn! Å tørre å skrive slike ting på ei nettside som en voksen mann er ikke annet en flaut på dine vegne!
  Det eneste jeg hang meg opp i i det du skrev er at du faktisk ikke stiller opp for et barn du selv har vært med på å lage. Uansett om du ville ha det eller ikke, så er man til stede og burde holde seg for å for sånn stygge kommentarer. Jeg skjønner du er ne type som trenger mye for å bli gledet. Sikkert matrialistik og egoistik. Tror det er en mindre økonomisk belastning for eller for ikke å snakke om den følelsesmessige, for den stakkars moren som har dette barnet med DEG!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  cici - 3. september, 2010 at 12:54
 48. tro det eller ei, men her kom jeg på en ting som kan være en go grunn til å få barn… tro det eller ei….
  dersom du er litt mislykket uten høyere ambisjoner enn å få banr kan du jo håpe på at barna dine gjør det bedre enn deg så du en gang kan få noe å være stolt over :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 13:00
 49. Jonas, du er en bøtte med kald vann til alle damene som drømmer om happily ever after.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Iza - 3. september, 2010 at 13:08
 50. Må bare si at det er utrolig mange som ikke skjønner humoren din. Du setter mye på spissen, du parodierer og overdriver stereotype mødre (barnevognsgeriljaen). Det er jo bare morsomt. Utrolig at noen gidder å bli provosert engang, de må ha lite å gjøre i hverdagen sin.

  Jeg liker stilen din Ingvill på det du skriver, og at du klarer å utlevere deg selv på en slik måte at alle ser at livet ikke er rosenrødt selv om du er singel. Kos deg med singellivet og gjør det du har lyst til. Så kan alle andre passe sitt eget liv. (det er ingen som er tvunget til å lese bloggen din. hvis de ikke liker den så kan de sitte seg i dusjen og grine. Det hjelper like mye som å poste sure kommentarer her inne)

  Selv syntes jeg at alle burde leve som de vil så lenge det ikke går fysisk ut over andre. Hva er i veien med at noen ikke ønsker barn? Og hvordan kan noen påstå at det er de som er egoister? Å få barn er det mest egoistiske du gjør, det er videreføring av dine egne gener. Barnet er “ditt”. For det er jo det alt dreier seg om ikke sant? “alle” drømmer jo om sine egne barn (selv om det er nok av barn der ute som desperat trenger et hjem. De som adopterer er dem som virkelig ikke er egoister)

  Det at barn er det største som skjer alle her i livet er tull. For noen ja, for noen er det ikke det.
  Kjenner mange som har barn, men som alikevel har sitt eget liv med mye innhold. Å få barn er spesielt men ikke en utrolig prestasjon(selv om det føles slik, det er derfor det er vanskelig for dem som føler dette sterkt å innse at det er ikke sånn for alle)

  Hilsen kvinne med fantastisk samboer som aldri skal ha barn :)
  (og før kommentarene begynner om at vi er så egoistiske; Vi betaler skatt, er med i dyrebeskyttelsen (fosterhjem), med i WWF, med i norsk luftambulanse, stiller opp i frivellig arbeid og gir penger til de som trenger det. er vi fremdeles egoistiske siden vi ikke vil bidra med flere mennesker på vår overfylte planet?)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tove - 3. september, 2010 at 13:09
 51. Morsomt skrevet – men det virker ikke akkurat som om venninnene har de emosjonelle og sosiale antennene på plass når de stadig prater om slikt med en de vet aldri vil ha barn. Har vel samme holdningen til fotball som du har til barn (aldri spillt, kommer aldri til å spille, hater å se, etc) – og omgangskretsen respekterer det i kraft av å i alle fall ikke rette fotballprat min vei.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Erik - 3. september, 2010 at 13:09
 52. Jeg forteller om barna mine til de jeg gjerne vil skal høre om dem, som jeg vil skal kjenne meg, og som jeg vil skal vite hvordan jeg har det. Det kalles visst venner ja…

  De single vennene forteller om one-night-stands og ymse, og slik følger jeg med på hva som skje i livene deres.

  Jeg tror du glemmer at når en får barn så blir en totalt forandret som menneske.
  Så så lenge vennene dine hører som festene dine, erobringer og nederlag, så skader det vel ikke at du holder ut å høre om det som er absolutt viktigst i livene deres?
  Og kanskje skal du være glad for at de velger å fortelle deg om livet sitt?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  lei - 3. september, 2010 at 13:13
 53. Grunnen til de med barn ikke prater om annet ongene sine er kansje at de ikke har tid til å opplveve annet… dersom jeg en dag skulle virke stolt over at et barn klarer å gå eller tørke eg selv i rompå må noen skyte meg :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 13:15
 54. Er ingenting folk hisser seg sånn opp over som kritikk (eller i hvert fall det mange opplever som kritikk) av foreldre og deres forhold til barna sine. Jeg syns innlegget var morsomt skrevet og fniste opptil flere ganger. Har venninner både med og uten barn, og av og til blir det mye barn. Har opplevd at vi har sittet en gjeng der halvparten har hatt barn og den andre halvparten ikke, og etter tre timer har vi barnløse måttet skjære gjennom og trygle om at vi skulle snakke om noe annet enn barn. Ja, vi skjønner at dere er opptatt av ungene, og vi er ikke uinteressert i dem vi heller. De er en viktig del av livet til venninnene mine, og venninnene mine er viktige for meg. Men hadde jeg pratet tre timer om jobben min, hadde jeg også skjønt at de rundt ble lei…

  Det mest irriterende er imidlertid når vi barnløse ofte blir ekskludert fra samtalen med setningen “ja, men du har jo ikke barn, så du vet jo ikke hvordan det er”. Sant nok, men jeg er ikke lege eller sykepleier heller, likevel er det helt greit for foreldrene at vi diskuterer norsk helsepolitikk. Hva er forskjellen? Jeg har dessuten *vært* barn… ;-) Og hvis dere på død og liv skal ta monopol på samtalen og bare snakke om barn, så får dere jammen tåle at alle får taletid…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marianne - 3. september, 2010 at 13:21
 55. Du traff spikeren på hodet! Har to barn selv, men ser virkelig ikke vitsen med å oppdatere omgivelsene om alt, og orker i hvert fall ikke sammenlikne! En ting er konkurransen om vekst osv., men alt styret med alt utstyret som “må” kjøpes gjør meg bare kvalm. Å støtte hverandre i det som er tungt/slitsomt, er noe annet. Da er det også naturlig å dele gleder. Men det slår ikke feil, at de som helst konkurrerer på andre områder, finner en “himmel” når de får barn. De har også alltid rett, og er det noe de ikke fikser, tar det det ikke opp. Blir lite gjensidighet med folk som bare vil være best!
  Jeg foretrekker venner som klarer å koble av fra sine barn eller ikke har noen, fordi det er faktisk deilig å ikke snakke om barn hele tida. Stå på!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Starmom - 3. september, 2010 at 13:24
 56. Marianne: Takk! Alltid hyggelig å se at NOEN tolker innleggene mine slik jeg mener dem. Forøvrig er jeg hjertens enig i det du skriver – jeg vil gjerne inkluderes og at vi skal utveksle erfaringer fra de vidt forskjellige livene våre, men det er jo grenser…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 13:27
 57. å få barn er noe folk ofte gjør på fylla…. det er ingen som blir imponert når folk slåss i flylla, eller kjører bil i fylla……….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 13:29
 58. Til alle småbarnsforeldre:
  Jeg er glad i unger, spesielt i tantebarna mine, men for gudsskyld… Jeg er ikke fryktelig interessert i å prate med dem i telefonen… spesielt når de ikke engang kan snakke!! Jeg sitter gjerne med dem i fanget og “prater” med dem (I love it!!), men IKKE I TELEFONEN!! Det er verken søtt eller koselig å høre smatte lyder når de stapper telefonen i kjeften! Og ikke tving de til å si ord… “kan du si tante? Si tante… tante… taaanteee” Litt redd de kommer til å bli drittlei ordet tante, noe jeg ikke liker!!

  Sånn…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Elisabeth - 3. september, 2010 at 13:37
 59. Stillingskrigen du beskriver eksisterer i alle sosiale sammenhenger – bare ta en titt på kommentarene på denne bloggen! Snakk om stillingskrig. Men jeg tror du ser akkurat denne barnekrigen veldig tydelig fordi du ikke er endel av den. Du har mulighet til å analysere den og betrakte den objektivt. Ikke bare barn vs ikke barn fører ofte stil heftig konkurranse om hva som er best, men også singelliv vs parforhold blir jo ofte en stillingskrig og også som du nevne mor vs mor. Det er jo bare slitsom uansett. Og trist og unødvendig. Hvorfor har vi av og til så voldsomt behov for å forsvare og forherlige vår egen situasjon på bekostning av andres?
  Jeg sier ja til et fargerikt fellesskap, gode venner og ærlighet. Det er nå en gang sånn, at en singel kan kjede seg over en som er i par, eller omvendt, en barnløs kan kjede seg over en som har barn osv. Det er jo ingen skam å kjedes av en annen person. Det betyr ikke at du ikke liker personen eller synes den er morsom andre ganger. Man er av og til på forskjellig sted i livet.
  Jonas, du virker sinna og bitter. Ikke gidd! Det er helg, det er fredag! Da jeg var singel var det ukas høydepunkt. Og det aller beste med å jobbe 8-4 er fredag! Det kribler i kroppen etter lunsj. Så om helga byr på tacokveld, disneymorgen, vodka tonic eller singlesprell: God helg! Peace, love & understanding! Hehehehe.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lene - 3. september, 2010 at 13:57
 60. jonas er ikke bitter og sinna… bare sinnsykt gla i å provosere :)

  go helg :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 14:07
 61. Jonas liker å erte jentene. Verken jenter eller kvinner liker det. Med mindre Jonas er ute etter negativ oppmerksomhet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Iza - 3. september, 2010 at 14:16
 62. Hei!
  Ja du skriver morsomt, men må få lov til å poengtere at hvis vennene dine har fått barn og vil dele dette med deg, så bør vel du kunne unne dem det!Det vil jo være akkurat det samme for dem, som må høre på deg og dine ville one-nights stands etter en fuktig tur på byen..Ikke like spennende for dem heller!Men det er det venner gjør nemlig..man hører på hverandre og støtter hverandre. Uansett hvor kjedelig det er å høre om bleier, gulp og raping:=)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anna - 3. september, 2010 at 14:23
 63. Jeg syns du skriver helt konge, både mannen min og jeg lo godt! Vi kjenner oss igjen på alle sidene, og det er vel derfor det du skriver treffer så bra. Fordi alle kan, på en eller annen måte kjenne seg igjen. Digger brodden du har, gi aldri slipp på den, om du skulle få barn en gang, vil den komme til nytte. (Snakker av erfaring)
  Til en del av dere som tar det så langt at dere, fritt tolket, ønsker en barnefri verden. Hvem skal ta seg av dere når dere blir gamle? Hvem skal arbeide,betale skatt og sørge for deres pensjon?
  Og med tanke på adopsjon,(siden det ble nevnt i ett innlegg litt lenger opp) så må jeg bare si at jeg syns det er altfor vanskelig å bli godkjent som adoptivforelder i Norge, mens hvemsomhelst kan bli forelder…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anita - 3. september, 2010 at 14:24
 64. Pipa får vel kanskje en annen lyd når du får barn selv?? Hvis du får barn selv, mener jeg….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  lasserasch - 3. september, 2010 at 14:27
 65. Anna, som jeg har tatt opp i tidligere kommentarer: Jeg er klar over at dette er en toveisgate. Jeg innbiller meg ikke at alt i mitt singelliv er interessant for mine veletablerte venner. Det jeg reagerer på er mengden og detaljnivået på informasjon, samt den helt åpenbare knivingen (selvfølgelig kombinert med genuin interesse for andres barn) på barnas vegne.
  Når det gjelder mine “ville one-nights stands etter en fuktig tur på byen” så er hele poenget med denne (SØVN og singelliv-) bloggen å vise at singellivet ikke akkurat er sånn. Men NOE må man spille på myten, ellers hadde dette blitt dørgende kjedelig!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 14:31
 66. Og Anita – takk! Hyggelig å høre at den kan treffe folk på andre siden av gjerdet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 14:32
 67. Lasse Rasch: Det kan godt være – og det har jeg skrevet et helt eget blogginnlegg om (Den biologisk bomben – er som sagt glad i titler med BOMBE i…)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 14:34
 68. 1000?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Susanna - 3. september, 2010 at 14:38
 69. Til Jonas Olsen:
  Jeg tror alle her inne nå ser at det er på tide for deg å takke for debatten. Du er jo ikke annet enn useriøs og usaklig. Når det kommer til bil ferie, kan du ta den og de andre sitte på et fly. Det er vel nesten bare du som har denne meningen på et fly derfor bør sånne som deg plasseres et annet sted. Det positive du har fortalt meg i dag er at du ikke har ansvar for det barnet du har skapt, det er en lettelse og høre. For det ville virkelig vært skremmende om du fikk lov til å være i nærheten av et barn. Kan det virkelig la seg gjøre og snakke slik om alene mødre, eller mødre generelt. Det er ikke sånn at selv om man har båret frem et barn at man nødvendigvis er lubben eller har hengepupper og lignende. Hva mener du selv om noen skal sette deg i en bestemt menneskegruppe og fortelle hva man mener du ser ut som? Nei Jonas du for fortsette og leve et ulykkelig liv og hate verden for at de bringer barn med seg, og deg selv i og med at du mener du også ikke skulle vært her, husk du har vært et barn du også.
  Kanskje du bør fylle fredagen din med noen annet meningsfylt enn å provosere, i og med at du er så opptatt av alle andre store gleder i livet. Men jeg tror de fleste er enige at du ikke har noe her å gjøre, med alt det våset du kommer med! Husk barn er en av de aller største gledene man kan få i livet, de gir deg glede hver dag. Å selv når barnet ditt gråter kjenner du en stor glede inni deg, bare å høre vært åndedrag de tar, alt de fyller hverdagen din med og hvor fantastiske de er! Så ta med deg fordommene dine et annet sted!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sandra - 3. september, 2010 at 14:40
 70. var skeptisk til bloggeren når jeg blingset på beskrivelsen “sex og singelliv” – men dette innlegget var ikke bare godt skrevet, men også utrolig morsomt.

  jeg er hverken singel eller har et ønske om å være barnløs – men gud så lei man blir av “bleie-samtaler”….

  en venninne av meg, som prøver hardt på nr 2 sa det godt: “jeg trenger ikke snakke om barnet mine hele tiden, jeg har faktisk et liv……”

  jeg innrømmer at jeg nå har begynt å velge bord i kantina etter elimineringsmetoden: neitakk til de som for 70. gang skal snakke om svineinfluensa/sfo/bleiekort og valg av type stasjonsvogn.

  kjenner også endel som faktisk ser jobbtiden som sin arena til å være seg selv, og ikke 3barnsmor/far og ektefelle.
  andre igjen bare klorer seg fast til sin nye identitet de har planlagt siden de kunne si “baby”.
  godt folk er forskjellige……

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  høna - 3. september, 2010 at 14:40
 71. Susanna: Takk, du ble nr 1009!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 14:42
 72. Liker måten du setter ting på spissen for å få folk engasjert. Ett STORT tips til deg, Ingvill og resten av dere som er litt lei av at venniner og venner kun snakker om barn og babyer; prøv å fortell dem det.. si til dem at det til tider kan bli litt mye bæsjebleier, gulp og andre “baby aktiviteter” til tider. Jeg og min kone har en vinnine som kun snakket om den fine ungen sin (ikke var han veldig søt heller.. men men…), vi ble så dritt lei at vi sa i fra om det. Hun ble litt paff i starten men etter å ha snakket med andre venner av seg/oss, fant hun fort ut at det stemte selv.. og nå snakker hun faktisk om andre ting også :-)
  Så er ingne grunn til å bytte venner for de som mener det, de er jo venner av en grunn, for at du kan snakke fortrolig med dem om stort sett alt, til og med dems egne ungers baby bæsjebleier :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Stian - 3. september, 2010 at 14:45
 73. regner med at du blogger i arbeidstiden…..

  er det en del av din jobb ?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  btidag - 3. september, 2010 at 14:45
 74. og seff har du moderering aktiv

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  btidag - 3. september, 2010 at 14:46
 75. btidag: Alt om hvorfor jeg blogger (og ja, det er en del av mine arbeidsoppgaver) står under “Om bloggen og bloggeren”. “Moderering aktiv” vet jeg ikke hva er.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 14:47
 76. :D Morsom lesing og en viktig påminnelse til småbarnsforeldre at selv om barn er en stor glede så går det an å snakke om andre ting også. Blir snart mamma selv, men skal prøve å moderere meg til de morsomme historiene. Alt med måte, ikke sant? :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Merete - 3. september, 2010 at 14:48
 77. Ingvill

  jeg fikk opp kommenter til moderering/godkjenning her

  eller ænsker jeg deg en god helg :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  btidag - 3. september, 2010 at 14:54
 78. Veldig bra skrevet, morsom vinkling og ser problem stillingen, men har problemer med at hele settingen blir litt for egoistisk. Alt skal handle om hvordan en selv skal bli behandlet, hvordan en selv er singel og ikke minst hvordan en selv IKKE har barn.

  Har ikke selv barn, men forstår naturligvis at når/vis man får barn, vil universetssentrum forandre fokus fra sin egen verden til barnets. Altså, livet vil ikke lengre handle om en selv, men om barnet. Det er logisk, og sånn mennesket er bygd. Fra dyrets perspektiv er målet til mennesket å få avkom, slik at man får videre ført sine egne gener =)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Martin - 3. september, 2010 at 14:56
 79. Men Martin, hvordan skal jeg kunne skrive en singelblogg om jeg ikke kan ta utgangspunkt i nettopp min vinkel? Blir ikke veldig spennende lesning om en skriver et essay om temaet sett fra samtlige synsvinkler og argumenterer for alle.
  Det betyr likvel ikke at jeg ikke FORSTÅR at det finnes flere måter å se saken på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 15:00
 80. Ingvill

  poenget med min kommentar var egentlig å få plassert dere som blogger fra innsiden i VG i kategorien VG Nett Bloggere
  dersom det er en del av jobben

  jeg anser det for å være en viss forskjell – uten at selve bloggens kvalitet på noe vis forringes derav….

  vet ikke om du er enig.. men det var nå det jeg tenkte… :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  btidag - 3. september, 2010 at 15:06
 81. btidag: Det er jo helt åpent at jeg blogger som VG-ansatt. Står tydelig både i første intro og i “Om bloggen og bloggeren” + nevnt flere ganger i kommentarfeltet på innleggene. Viktig med en klar avsender, når man først må eksponere seg selv med fullt navn.
  Men jeg jobber altså ikke for VG Nett. Og blogginnholdet kommer ikke “fra innsiden i VG”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 15:11
 82. Hahaha!
  Er 100% enig i dette. Rister på hode av all knivingen om å ha det barnet som ligger marginalt foran “normalen”. Og det er heller ikke så CRAAAAZYYY at ungen din klarte å plukke opp en leke eller snu seg rundt på magen. ALLE lærer seg dette!
  hilsen pappa til 2(små) som er drit lei av at alt det skal prates om er unger. =)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  pappan - 3. september, 2010 at 15:18
 83. MArtin: Er ikke enig i at livet snur fra å handel om en selv til å handle om barnet.
  Og hvorfor skal all fokus og tid bli brukt på barna? Skal man slutte å ha et eget liv når man får unger?? Det er like viktig å ta vare på seg selv som barna sine.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  pappan - 3. september, 2010 at 15:25
 84. Jonas Olsen
  Skjønner at du har et rikt og spennende liv når du tilbringer såpass mye tid på å lese og ikke minst kommenter blogger:-)
  Håper faren din likte deg bedre enn du liker kiden din.

  For the record, er enig i at det er kjedelig å høre på kjedelige ting om barn, men det er også kjedelig å høre på kjedelige ting om voksne, dyr, planter osv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Joakim - 3. september, 2010 at 15:32
 85. Jeg er imponert over nivået i denne bloggen. Dere har all mulig grunn til å være stolte av dere selv. Fy faen…haha:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lars-Gunnar - 3. september, 2010 at 15:46
 86. I hear you!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjerkli - 3. september, 2010 at 16:01
 87. Jonas Olsen: Uff, stakkers deg…
  Du må virkelig ha blitt forsømt i din barndom…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Therese - 3. september, 2010 at 16:21
 88. Morsom blogg du skriver:)
  Som ung tobarnsmor er det godt å bli minnet på at de uten barn ikke har den samme interessen som oss med barn. Det gjelder alle områder i livet, man interesserer seg for det du kan relatere deg til.. Har nettopp hatt en venninne uten barn på lunsj og jeg måtte nå tenke igjennom : snakket jeg mye om barna mine.. Men nei, hun slapp unna det pjattet idag:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Therese - 3. september, 2010 at 16:30
 89. Fantastisk!

  hehe lo rått av måten du bebeskrev konkurransen i barselgrupppa :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  T.L. - 3. september, 2010 at 16:39
 90. Fantastisk bra sagt, 110% enig!

  Noen av oss driter loddrett i absolutt alle aktiviteter ditt avkomm måtte finne på å ta del i.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  n0s - 3. september, 2010 at 16:41
 91. [...] i ettermiddag leste jeg et annet blogginnlegg på bloggen Søvn og Singelliv. Hun tar opp mye av den samme tematikken, og ranter om foreldre som knives over hvem som har det [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 92. Om du hadde bytta ut avkom/barn/baby med eg/meg/mitt/ og barselgruppe med sosiale medium som Facebook/My Space og bloggar som denne, har du ein perfekt profil på ein egosentrisk generasjon unge vaksne som er mest opptekne med å få barnefrie flyturar.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Wb - 3. september, 2010 at 17:26
 93. Wb: Ja, alle barnløse er selvfølgelig egosentriske superbrukere av sosiale medier. Vi bryr oss kun om fest og kollektiv transport uten barn.
  Newsflash: Denne bloggen er en SINGELBLOGG. For det andre perspektivet er det bare å gå til nærmeste mammablogg. Selvfølgelig er det flere sider av enhver sak. Dette er én, karikert.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 17:34
 94. Hehe, morsomt innlegg!

  Jeg sier til meg selv at jeg ikke skal bli sånn når barnet mitt er født.. Men jeg lurer vel bare meg selv da :p

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Veronika - 3. september, 2010 at 17:39
 95. Jeg i begynnelsen av 30-årene, og er på mange måter i samme situasjon. Mange av mine venner har transformert seg til snakkede roboter der barneprat får på repeat.

  Når det er sagt, er det like trist med mennesker som er så desperate at de trenger et knull hver helg med fremmede mennesker for å beholde selvfølelsen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rune - 3. september, 2010 at 17:45
 96. Foreldre er som feite mennesker som spiser følelser!
  Der har dere forskjellen på single og foreldre.
  Ens liv forandres etter hva man gjør, å ha barn er det mest A4 skapende som finnes. Single burde nesten deffineres som en ny rase, for foreldre er som å komunisere med apekatter i mitt syn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristian - 3. september, 2010 at 18:00
 97. Kanskje du kunne prøve å lese min kommentar med det same perspektivet – ein karikatur. Og FYI; eg er laaangt forbi ein alder der mammablogg (måtte bli ein pappablogg i mitt tilfelle) er av interesse. Som du sjølv sa det lengre oppe: ikkje tillegg meg meiningar eg ikkje har.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Wb - 3. september, 2010 at 18:09
 98. Tror jeg blir homo istedet. Urk, sitte og se på mødre som skifter ungene på kaffebordet og høre skrikingen på flyet til Syden. Bruk kondom istedet for, jenter. For typen deres vil droppe dere før eller senere og finne seg en ny høne og befrukte. Slik er vi menn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ola Dunk - 3. september, 2010 at 19:15
 99. Tove:

  Du vet ikke hva du går glipp av. Å få barn ER faktisk det største i livet, men det betyr ikke at jobb/karriere, fritid, parforhold, venner ikke er noe viktig. Det er også ting som gir livet et positivt innhold. Hvordan kan du si noe om hvordan det er å få barn når du ikke har prøvd det selv? Du vet jo ingenting om hvordan det er? Du vet ikke hva du faktisk går glipp av…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ki - 3. september, 2010 at 19:19
 100. Hei Ingvill – jeg er mamma til en ettaring, og jeg ventet til jeg var 36. (unnskyld mangel pa norske bokstaver, jeg bor i USA og har engelsk keyboard :-) ). Singellivet var herlig; jeg har reist masse, festet masse, opplevd masse, og oppnadd masse. Angrer ikke i det hele tatt pa de herlige 20-ara og forste halvdel av 30-ara. Hadde null interesse av barn. Sa traff jeg en mann jeg ble glad i, og sa ble det barn – og na har livet fatt et helt nytt innhold og en ny hverdag som jeg nyter pa en mate jeg aldri trodde var mulig. Poenget med kommentaren min er a si at alle gjor det de synes er viktig nar det er viktig for dem, og vi ma akseptere andres valg. Jeg stonnet over mine venner i 20-ara som hadde unger, jeg syntes det var gorr a hore om. Det angrer jeg pa na – det var viktig for DEM, og siden de er mine venner, sa skulle det ogsa ha vaert viktig for MEG. Haper du beholder vennskapene; de er utrolig viktige og om du har barn selv en dag sa er de vennene og deres erfaringer gode a ha. Forresten – du skriver utrolig godt og med virkelig bra humor; jeg koser meg med bloggen din. Du har ordentlig talent for skriving!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hanne - 3. september, 2010 at 19:23
 101. He he. Skjønner at folk er i forskjellige stadier. Svigerinna vår mente man ikke kunne være ordentlig voksen før man fikk barn; var rimelig provoserende. Men, som far til to på 7,5 og 9 vil jeg likevel si at dette med stadier bare er sånn. I en herlig blanding av spenning, angst, glede og deletrang, oppfører foreldre seg slik du forteller om. Vi er redde for at det skal være noe galt, og ser etter alle tegn til mestring. Ikke alle er som dine venninner, evt. slik du oppfatter dem- som selvhevdende-gjennom barna sine- uten referanser til hverken jante eller andre norske lover – hehe. Men, du må kanskje være gjennom prossessen selv for å skjønne hvordan bekymringer og lettelser får oss til å “utagere” gledene. Når det er sagt, følger jeg deg på disse Tårnfrid-typene du bl.a. ser på tv, evt. i venninnegjengen din :-) De mest utagerende ser du på amerikanske misse-tevlinger for fireåringer hvor mødrene krysser grensen for omsorgssvikt med flere mil! Fortsett å leve i nuet, du er snart nok travel mamma som har spontansex til faste tider :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bob - 3. september, 2010 at 19:38
 102. Utrolig festlig blogg Ingvild, jeg sympatiserer med alt som blir sagt,hehe.

  Jonas Olsen, din usmakelige, umodne dott. Selv har jeg absolutt ikke lyst på barn, men jeg synes forferdelig synd på barnet ditt. Det er tragisk å se menn som ikke tar ansvar eller har interesse…når folk som deg først har anskaffet seg barn og ikke bryr seg, så håper jeg du og dine likemenn feks. kan glede dere til å råtne på gamlehjemmet uten besøk av de barna dere aldri brydde dere om.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Futt - 3. september, 2010 at 19:42
 103. Kunne ikke vært mer enig med deg. Jeg tåler å høre om barna til venninnene mine, men er ikke veldig interessert i en hel samtale om avføring, amming som har begynt å bli et mareritt da barnet har begynt å bite, matallergier, bleieutslett, at barnet er foran sin kurve osv osv. Skjer det absolutt ingenting annet i livet til de som får barn? Det må da gå an å dele ut barnehistoriene i posjoner. Handler vel om å ha litt empati og forstå at man kanskje bør lytte litt, ikke bare snakke. Utrolig bra blogg forresten :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Line - 3. september, 2010 at 20:01
 104. jeg har hatt en fin barndom, selv om jeg vil si livet ikke begynte før jeg var 18:)
  å jeg har lite å gjøre på jobb så for å få tiden til å gå leser jeg blogger:)
  til sandra som tror det bare er meg som ønsker barnefri fly kan hun lese her at over halvparten av de spurte i en undersøkelse vil ikke være i nærheten av barn når de flyr:)
  dette er fra dagens aftenposten…
  synes også synd på dere som ikke kommer med noe bedre enn dårlige personangrep….
  http://www.aftenposten.no/reise/nyheter/article3795438.ece

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jonas olsen - 3. september, 2010 at 20:54
 105. Kunne jeg få et ærligt svar fra disse super trendy, moderne, unge, vellykket, rike, og ikke mindst vakre mennesker som skriver sådanne blogs og sympatisere med overstående.

  1. Hvordan stiller dere jer til indvandringen?

  2. Hvordan havde verden set ud om alle fulgte jeres livsstil?

  3. Hvorfor skal jeg egentlig arbeide for at min unge vokser opp med en god opdragelse og god uddannelse, slik han kan blive en resurs for samfundet, føre det vidre og sørge for Norge også er verdens (eller lad oss håbe et av dem) beste land og bo i, den dag Frk. dahl og hendes single venner bliver gamle, får henge patter (eller silikon) og trænger hjelp til at tørke seg bak i? Hvofor skal jeg det?, når jeg må lese/ høre dette bævl fra single egoistiske mennesker, som faktisk er likeså belastende som du syndes dine venners barneprat er.

  For dere er livet en fest, karriere og full fokus på kroppens vakre ydre, og knulle til høyre og venstre (i det mindste tar en hore penge for det). Vel, fakstik er dette ikke noe man kan ta med den dag man skal herfra (for…dere ved vel at man skal det?????). MEN, egentlig er jeg da lige glad med det, for hvad rager egentlig Frk. dahl’s og hennes likesinnets liv meg? Nul og niks. Men det irrrestere meg når dere rakker oss barnefamilier ned, FOR VORES BARN ER DE SOM SKAL TA VARE PÅ DERE NÅR DERE BLIR GAMLE, DERES SKAT SKAL BETALE DERES VELFÆRD.

  Så please, om du er lei å høre på dine “venners” barneprat så skån dem og forsvinn og hold så KJÆFTEN…for “singelprat” er der værste en barnefar/mor vet å høre på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Meg meg og meg - 3. september, 2010 at 21:21
 106. Er så utrolig glad for at jeg ikke har barn for jeg har aldri hatt lyst på det heller… Det virker nesten som det er en plikt for kvinner å føde barn, mange får barn uten å tenke over det… Litt skummelt egentlig at kvinner er blitt fødemaskiner uten i det hele tatt å ha tenkt over det.. Man tror liksom at det er sånn det skal være.. Heldigvis er det ikke alle kvinner som er en sau og følger saueflokken uten å tenke over ting først..

  Mange kvinner tror at dem er blitt mer verdifulle bare fordi dem har født barn… Og bruker ungen sin for å oppnå sosial status i samfunnet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Solstråle - 3. september, 2010 at 21:26
 107. Meg, meg og meg: Det var noen voldsomme beskyldninger du kommer med.
  1) Hva har innvandring med min blogg å gjøre?
  2) Hele verden følger ikke min livsstil, om det du mener med “min livsstil” er å være enslig og velge å ikke få barn. Befolkningstallet er på vei oppover, og Norge har blant de høyeste fødselstallene i Europa, så det er ingen grunn til å bekymre seg for at verden skal gå under av MANGEL på mennesker. Hvordan tror du selv verden hadde sett ut om ALLE valgte å få barn?
  3) Jeg vil tro du vil jobbe for at dine unger skal få en god oppdragelse og utdannelse fordi det er det beste for barnet selv. Jeg har INGEN dårlig samvittighet for å ikke sette barn til verden. Når det gjelder å forsørge meg på mine eldre dager, er det faktisk det jeg betaler MENGDER i skatt og pensjonssparing til NÅ. Dessuten har jeg et stort nettverk av familie (også yngre medlemmer) rundt meg. Jeg synes det er rimelig arrogant å bare gå ut i fra at single og barnløse mennesker verken har venner eller familie som tar vare på oss.
  Og VÆR SÅ SNILL å slutte å dra slutninger om hvor mye “singelprat” jeg fôrer vennene mine med, eller hvorvidt jeg kun fokuserer på kroppens ytre og “knulling til høyre og venstre”. Du kjenner meg ikke.
  Om du synes en karikert singelblogg er så forferdelig er trikset å la være å lese den!
  P.S. Jeg er verken rik, purung eller supertrendy.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 3. september, 2010 at 21:49
 108. Ah du har så rett, så rett! Jeg er mamma til to små gutter, og må si at jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Herlig! Det er jo faktisk helt sykt hva man klarer å lire fra seg i disse barselgruppene. Håper du nyter ditt singelliv til det fulle! Respekt ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Siw - 3. september, 2010 at 22:23
 109. Til Jonas Olsen:
  Jeg gidder ikke svare på flere av dine tåplige innelegg.
  Om du ikke klarer barn som er på fly så sett deg på en buss, eller ta en bilferie. Om du ikke takler barn, så ligg unna de, jeg tror de også vil sette pris på og slippe å ha deg i nærheten. Du har valgt å ikke ha kontakt med ditt barn, noe som er riktig for deg for barnet sin skyld. Så over til argumentet ditt om personangrep, ikke skyt deg selv i foten. Du sitter å beskriver hvor ufine du mener alenemødre ser ut. Det er du som er personlig, usaklig, ufin og bare helt på viddene i denne debatten. Takk for deg, ha et godt liv, god helg hva enn. Å fortsett din ulykkelige hverdag med å hate verden, hate barn og gå imot alle å se hvor langt du kommer her i livet. Takk for deg, jeg vier ikke et sekund til i mitt liv på noe så umodent som dette!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sandra - 3. september, 2010 at 22:47
 110. Skjønner ikke hvorfor det skal gratuleres og mases så inni hampen for at folk har fått barn. Det må vel være noe av det enkleste som finnes her i verden, og enhver idiot kan faktisk få det til uten å engang kunne legge sammen 2 + 2.
  Det er nesten mer beundringsverdig å klare å unngå det gjennom et helt liv. Noe jeg har klart, selv om det var på nippet en gang.
  Som du nevner er det ganske tåpelig å høre fra alle foreldre at soppen deres ligger minst 1. år foran alle andre i utvikling. Det er rett og slett umulig at alle ligger foran alle de andre.
  Nei, takke meg til et barnfritt liv med 100% frihet til å bruke fritiden til hva jeg vil hver eneste dag. Jeg trenger ikke stå opp om morgenen engang hvis jeg ikke gidder. Og til alle småbarnforeldre, for at dere skal få noe å misunne: DETTE GJELDER HVER ENESTE FRIDAG GJENNOM ABSOLUTT HELE ÅRET, OG JEG SOVER HELE NATTEN UTEN AVBRYTELSER. Folk sier at jeg kommer til å ende opp gammel og ensom siden jeg ikke har barn. Tror disse folkene at ungene deres gidder å bruke fritiden sin på å sitte og underholde dem når de blir gamle?
  Folk som mener dette er jo egentlig ganske egoistiske i sin gjerning, da det virker som de produserer unger kun for sin egen interresse.
  Småbarnforeldre: Slutt og mas. Vi bryr oss ikke det døyt om drittungene deres kan snøvle fram noen uforståelige lyder som dere tydeligvis får til å høres ut som fornuftige setninger, og vi blir kvalme av å høre om dritt og spying, gjerne med informasjon om utseende på disse sakene, og gjerne mens vi spiser.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Chevyman - 3. september, 2010 at 22:54
 111. Blir forøvrig , som enkelte nevner, svimmel og uvell av ungeskriking. Jeg begynner rett og slett å skjelve og dirre og blir varm i hue. Spesielt på fly eller i butikker hvor det ikke er mulig å komme unna. Skjønner ikke foreldrene hvor irriterende dette er for andre å høre på ustanselig? De gidder jo ikke engang å prøve å få gnageren til å holde fred. Et par ganger har jeg vært millimeter fra å gå bort til drittungen å skrike “hold kjeft”. Jeg er temmelig sikker på at jeg kommer til å gjøre det en dag hvis jeg er i dårlig humør. Men da kommer vel foreldrene og skjeller ut meg som prater hardt til soppen deres regner jeg med. Men jeg tror ganske sikkert det blir slutt på skrikingen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Chevyman - 3. september, 2010 at 23:06
 112. Hahahaha.Utrolig morsomt skrevet.Har et lite avkom selv,men har med vilje unnlatt å utsette venner for avføringsutvikling o.l, for ærligtalt folkens!!!! Det er ingen som interesserer seg for slike ting hvis det ikke gjelder deres eget.Flott skrevet!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  maya - 3. september, 2010 at 23:51
 113. Ingvild, kjempe flott blogg.
  Eg var en av de som ALDRI ville ha unger. Jeg mislikte barn, tenkte at de var plagsomme, irriterende og at de eneste de gjorde var å bæsje og grine.
  Men så ble eg 30 og gravid og nå har eg en liten en i huset.
  Jeg er stolt av alt han gjør, men prøver å ha andre samtaler med folk, for jeg husket nemlig hvor irriterende det var å høre om barna til andre.

  Jonas. Man skal lete lenge etter en kaldt hjertede person som deg. Håper jeg ikke treffer noen slik som deg.

  Chevyman. Eg også sover hele natten selvom eg har unge. Ikke noe å missune deg.
  Eg bruker tiden min til å gjøre det jeg liker, eg har mine hobbier :) og JA, eg håper at mitt barn vil passe på meg når jeg blir gammel, akkurat som eg hat tenkt å passe på mine foreldre når de blir gammel og de passer på mine besteforeldre.
  Eg kommer fra et annet kultur der det er normalt å passe på de eldre.
  Ps. Det et ikke bare bare å få unge, forsiktig med den kommentær. Den var meget upassende.
  God helg!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Akasha - 3. september, 2010 at 23:55
 114. respekter at noen vil ha barn andre vil ikke ha. uten dem hadde menneskeheten dødd ut!!

  jeg har tre barn og klarer faktisk å ha et sosialt liv både med og uten barn uten og skryte meg ihjel over dem selv om jeg elsker de mest på jord.

  ¨å slutt og klag og døm andre..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  trulte - 4. september, 2010 at 01:02
 115. dessuten de som ikke vil høre om barn kan vel lukke ørene eller gå vekk..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  trulte - 4. september, 2010 at 01:04
 116. FANTASTISK skrevet!!!
  Jeg er helt enig i alt du skriver…
  Og er ikke heeeelt uenig med det Jonas sier heller :P Barn er ikke alt og er ingen stor prestasjon og de fleste er ganske ufyslige..
  .innen 2050 er vi 9 milliarder på denne kloden! Det er fler enn jorda kan takle…Så vi kan roe ned masseproduksjonen av enda flere mennesker…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Aurora - 4. september, 2010 at 01:09
 117. Kjære Ingvill.Takk for en super blogg,jeg synes den er bra.Den treffer midt i blinken til meg,som selv er singel,og med stormskritt nærmer meg de magiske tredve…kjenner meg godt igjen det du sier om,at veninnene dine snakker mye om barn,gulping og annet barnestyr.Jeg selv lukker bare ørene ,og nikker jaha og nei på de rette plassene,og sier høflig,kain vi snakke om noe annet.Er de gode veninner så kjønner de det,og blir de sure,så får det bare være :) Fortsett med bloggen din du,jeg liker den akkuart sånn som den er :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lillemy - 4. september, 2010 at 01:26
 118. Chewyman…Vil bare påpeke en liten ting…Å klare å bære frem et barn selv er ikke den enkleste saken i verden for alle. For enkelte mennesker ER det faktisk en prestasjon, også her i Norge med vårt helsetilbud. Ved, for å ta ett eksempel, ettergivende livmorhals, hvor vordende mor må ligge i måneder, mens babyen vokser seg større og sterkere. Det finnes utallige komplikasjoner, og i mange andre land blir mor gratulert først for at hun overlevde fødselen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anita - 4. september, 2010 at 01:35
 119. Preach!Dette er en dilemma hos meg,og itilegg,det der,når skal du ha barn..og jeg sier aldri..så får alle sjokk..jeg er barn selv jo,hvordan skal jeg passe på barn..og da er da enda større sjokk,når skal du gifte deg eller har du fast kjæreste..har du nok sex,sex er viktig,du må ha sex,gutten har behov..du må oppfylle,hvis du ikke gir en mann barn,så vil det ikke ende bra blablabla balabala
  date???!!det er ingen som dater,det er ingen som går ut å spiser bare for å bli kjent vel,blablablala
  Jge sier jeg vil være økonomisk stabil osv,da begynner de hønene å kakkle om deres planer,om den ene fiasko planen etter den andre..skal ta lån,skal finne rik kjekkas,skal finne sugar daddy…blabla…se jeg er så hellig,jeg har barn,halleluja..du klarte å føde,du må være guds gave til alle..en ting mine damer,staten betaler en god del cash for å få unger,og mødere som er unge lever under staten,nav osv…hvorfor får dere så mye penger?har dere noen gang tenkt på det?ungene deres er laboratoriet forska,har du sett øya til disse ungene,den ene freaky ungen etter den andre..har ungen din plutselig astma en dag,eller har plutselig konsentrasjons problemer,det er sånn det begynner..husk ingenting er gratis her i livet..og hvis man får så mye gratis,så må man betale tilbake å..den neste generasjonen,lord knows!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lord-S - 4. september, 2010 at 03:13
 120. Dumpa innom denne bloggen litt umotivert, men ble MEGET gledelig overrasket. Godt skrevet og masse å kjenne seg igjen i.

  Vi har alle våre liv, men velger selv hva vi vil fylle dem med, og opptil andre å respektere det!

  PS. Er det ikke rart at man må ha opplæring og førerkort for å kjøre bil, mens å få ha ansvaret for et annet menneske kun krever litt “jobbing”? Hva er mest viktigst?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anders - 4. september, 2010 at 06:19
 121. Alle leve i sin egen virkelighet…….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bente - 4. september, 2010 at 08:17
 122. Hei Ingvill,

  Du skriver herlig, veldig morsomt å lese.
  Du har naturligvis rett i at det er gått konkurranse også i å få barn og hva barna våre gjør. Men er det ikke sånt med alt i livet? Uansett hva vi interesserer oss for vil vi alltid måle oss i mot og sammenligne med andre. Om det er odør fra bleier eller den nye vesken/skoene som ble innkjøpt i helgen. Eller hvem som fikk øyet til den kjekkeste karen?

  Det er jo også flott at singellivet verdsettes. Jeg savner det til tider når jeg må svelge en kamel som er litt større enn ellers. Om singellivet er så glamorøst vet jeg ikke akkurat. Amorøst vil jeg heller si. Mye singel-rauting nattestid utenfor soveroms vinduet. Småbarn foreldre har annet å ta seg fore enn fly gatelangs og skrike for hele nabolaget nattestid. Menn skitt, det er jo på langt nær så slittsomt som å måtte lide seg igjennom en bleie fortelling, skjønner det.

  En ting med “skrytet” av våre småarvinger er at mann gjerne snakker om det som opptar og interesserer en selv. Som småbarnsforelder blir jeg glad når andre snakker om barna sine. For meg er det et tegn på at de er tilstede og opptatt av barna (også får jeg sjansen til å skryte litt når de må stoppe for å puste). Barna som går for lut og kaldt vann var det nok ikke så mange som skrøt av. Foreldrene hadde sikkert andre interesser som de snakket mer om.

  Det er veldig lett og ganske så morsomt å lage barn. Deretter er det litt å gjøre derimot. Så tilgi oss for at vi blir litt navlebeskuende og opptatte av vårt eget og vil snakke om dette. Vi får prøve å lære av de single hvordan vi kan bli mindre navlebeskuende og selvoptatte.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Claes - 4. september, 2010 at 08:21
 123. Chevyman: Besøker du ikke foreldrene dine?? Vil du ikke gjøre det når de kanskje en dag kommer på eldrehjem?

  Sier ikke at folk uten barn nødvendigvis blir ensomme når de blir gamle, men sjansen for det er vel større enn for de som har barn og barnebarn.
  Dette er ikke alene grunn nok til å få barn, men det er en del av “pakka”. Akkurat som at skrik og bleieskift er en del av den samme pakken. Dette varer forøvrig bare i noen år før barnet blir stort nok til å klare seg selv i hverdagen.

  Barn er definitivt ikke for alle, men ingen grunn til å slenge rundt seg med kommentarer ala: “jeg blir kvalm av barn som gråter”osv.
  Man blir forøvrig ikke gratulert for selve prestasjonen det er å klare et samleie som fører til barn. Det samme som at man ikke blir gratulert for selve utførelsen av et bryllup. Jøss, du klarte å gå opp kirkegulvet uten å falle. Grattis! Skjønner du hvor jeg vil? (antagelig ikke).
  Som sagt, barn passer nøvendigvis ikke for alle, men ingen grunn til å klage på de som faktisk ønsker å få barn. BArn som en gang skal overta våre jobber og ta seg av oss når vi er gamle og trenger hjelp til det ene og andre.
  Merkelig denne livssyklusen, chevyman eller hva? At barna om x antall år tar over den rollen vi har for dem nå. Bortsett fra at de må ta seg av andre enn sine egne. Som for eksempel deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  karstein - 4. september, 2010 at 08:37
 124. Claes: Takk for innspill. Jo, jeg mener det er kniving på alle arenaer – det er jo også sluttpoenget i blogginnlegget – at single er like ille, bare på andre områder (selv om det selvfølgelig er karikert det også, takk og pris, for jeg måler faktisk ikke lykke i om jeg får dratt med noen hjem. Da hadde det blitt fint lite lykke i livet).
  Forøvrig heter denne singelbloggen “SØVN og singelliv”. Den handler om hvor LITE glamorøst singellivet er – som så mange her påpeker som et slags motpoeng til babybabbel.
  Fortsatt god helg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 09:12
 125. hei :) først og fremst fantastiskbra skrevet,og er så veldig enig med deg. det er kjekt å høre nytt omandres barn,men det finnes også grenser.

  jeg har selv 1 barn på 3år, men passer på ikke kun snakke om avkommet når jeg er med venninnene mine. dette gjelder da både de single og de med barn. vi har snakket om det,og blitt enig om at større ting bør få lov og nevnes,mens alt annet som har med barn å gjøre er det konseptet “jeg spør hvis jeg lurer og ikke før” som gjelder.

  mitt problem er at jeg blir mast på av diverse (og dette gjelder ikke alle) venner og familie,om når jeg har tenkt å få barn nr.2. jeg elsker lille jenta mi, men har absolutt ingen ønsker om flere. da jeg er alenemor (og nei,jeg valgte det ikke selv,er synes ikke at jeg er stygg med hengepupper ol)så har jeg tid for meg selv annhver helg,da faren passer barnet. den tiden bruker jeg godt, med gode venner, familie, tur på fjellet, og innimellom et glass vin eller to. med andre ord,ting som jeg liker, og dette gjør at jeg setter mer pris på den tiden jeg har med jenta mi, og i samme slengen gir det meg mer energi for nettopp henne. er jo ikke bare bare alltid med full jobb og et barn å ta seg av. og jeg syns jeg på denne måten får godene fra begge verdener:)
  men skulle virkelig ønsket at folk kunne respektere de valgene som hver enkelt tar. jeg sier, vær lykkelig i ditt liv og la andre være lykkelig med sitt, så går vi nok alle bedre overens også..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  stine - 4. september, 2010 at 10:05
 126. Dette kan bare være skrevet av en som ikke skjønner seg på at når man får barn er det klart man blir stolte!!
  Klart man har lyst til og prate om noe som dominerer ens hverdag så mye og gir deg masse glede.

  Hilsen en stolt firebarnspappa :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  tom-ut - 4. september, 2010 at 10:21
 127. Hei Kjære,

  Når har jeg lest omtrent ti av innleggene dine. Du skriver godt. De to tre første fikk meg til og le, men de 2-3 siste får meg nesten til å spy. Du virker ensporet og utrolig bitter, selv om jeg faktisk ikke tror at du er det :)

  mvh
  din mor

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ole Jacob - 4. september, 2010 at 10:37
 128. fantastisk lesning. jeg er en jente på 29 år som heller ikke har den trangen til å formere meg, men jeg slipper ikke lett unna barnesyke venninner. det er få dessverre som skjønner det at det går faktisk ann å leve et fullt og normalt liv uten det å få barn!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  marianne - 4. september, 2010 at 10:40
 129. Jeg undres ofte over at folk som får barn blir så fantastisk egoistiske, og mener at verden nå plutselig skal tilpasse seg dem. De valser over andre med unnskyldningen, “Slipp meg fram, jeg har barn!!!”, som om det er noe helt unikt.

  Jeg forstår at det å se genene sine spredt videre er flott, men HALLO?? Det har jo skjedd over 100 milliarder ganger bare siden Homo Sapiens skilte lag med Homo Erectus, som evolusjonsmessig er bare et øyeblikk siden…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mr. Purple - 4. september, 2010 at 12:33
 130. Morsomt å lese forakten i innleggene til de som er drittlei alt som heter drittunger og kvalmende selvgode foreldre. Kanskje det å få barn ville gitt litt øvelse i å respektere andre? Øvelse i empati? Må være slitsomt å gå rundt med en sånn forakt for andre? Jeg klarer ikke helt å hate dere ha ha. Gjør som du vil. Lev i nuet. Make love not war! Tror det er folk i denne verden som har det værre enn denne undertrykte gruppen med selvvalgte barnløse…. Don’t worry be happy

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bob - 4. september, 2010 at 13:15
 131. hahaha, denne bloggene er fantastisk! ER heldig med den at de venninene jeg har med baren vet å snakke ‘babypjatt’ til tider hvor de er sammen. og for det meste klarer å holde det på et lavt nivå når vi som ikke har barn er til stedet. Er enig i at det er kjempe kosleig å høre om alt det morrome de opplever med ungene, men er ¨å glad for at de er såpass med ennå at andre ting en bæsj og sove rutiner ikke er alt de snakker om :) vi er også i midt 20-30 åra og sånn sett unge, så når vi alle henger sammen er det sjelden unga er med.:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  CARinA - 4. september, 2010 at 13:17
 132. Haha, kunne ikke kjent meg bedre igjen! I alt ifra daglige samtaleemner på jobben eller i andre hverdagslige sammenhenger der foreldre til stadighet skal dele med seg av det som skjer med sine små. Som om de er de første her i verden som har fått en unge før og forsøker til stadighet å vise dem fram som troféer på en prisutdeling. Hvor sjarmerende er det ikke når mor tar med seg sitt lille krapyl på jobben og setter igang med å bytte bleie på det samme bordet som vi andre ansatte skal innta lunsj ved senere på dagen?! Jeg skjønner foreldre veldig godt som er glade og stolte over det sine “nyervervelser”, med det koker ned til handler nok om empati begge veier eller manglende interesse av å få vite alt som skjer i andres liv. Både for den som er i foreldrerolla og den som ikke er det. Hold snakket om avføring, mjølketenner og barselgrupper på et begrensa nivå så trur jeg vi har kommet langt på vei. Det er ikke akkurat sånn at jeg legger ut om den helflaska med sprit som jeg trykka i meg på vorspielet, at taxien måtte stoppe sånn at jeg kunne spy i veikanten på veien til utestedet, at det første jeg gjorde i baren var å senke tre tequila, en øl og vodka&redbull for så å begi ut på dansegulvet for å lokke med seg hjem noe en kan harve over etter først ha sloss litt i kebabkøen, med til slutt å ende opp på søndag såpass redusert at følelsen av dødsleie aldri har vært nærmere. Lenge leve dagens unge, de er framtida vår!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Øivind - 4. september, 2010 at 14:45
 133. Hei:-) artig blogg! Forstår godt hvor du vil hen. Jeg er en ung alenemamma i 20 årene som har en gutt på 2 år, som jeg elsker overalt på denne jord, men det betyr ikke at jeg hele tiden prater om han til venninner. Jeg pleier jo å fortelle litt om ham når vi møtes, men det er jo også fordi DE er interessert å høre hvordan det går med ham. Men det er forskjell på å bare fortelle et lite “sammendrag” enn å legge ut om alle verdens detaljer. Da han var mindre, gikk vi i to barselgrupper, og må ærlig innrømme at det var godt å komme seg hjem etter laaaaange samtaler om babyer, søvn, mat, bleier osv osv.Det ble rett og slett for mye av det gode! Av og til snakket vi jo om helt andre ting også- og det var helt herlig! Selv om man er mamma, betyr jo ikke det at ALT dreier seg om nettopp det. Man har jo ikke BARE rollen som “mamma”, man er jo mer enn dette! Mange ganger syns jeg faktisk det kan være morsommere å være med barnløse venninner, fordi de snakker om mange andre ting som ikke har med barn å gjøre, og det kan være godt for oss mødre/foreldre også, får da får vi litt “pause”. Det er ganske intenst å ha ansvar for et barn, og av og til må man få “luftet hodet”. God helg alle sammen :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Madeleine - 4. september, 2010 at 15:06
 134. HMMMM. enig i noe av dette, og ja du skriver på ne artig måte. men noe jeg må være litt uenig er, at vi som har barn er belastet med dette. Og jeg mener det er mer sjarmerende å faktisk elske noen så høyt at man bare må skryte av de.. bedre å skryte av barna sine enn de utrygge one night stand’ene der ute….
  og hvis du noen gang får barn, leggmerke til at jeg sa hvis du får barn, så kommer du til å spise dine egne ord, for da er det faktisk ingenting som er like viktig lenger…

  men all “kred” til deg for dyktig skriving

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  GEE - 4. september, 2010 at 15:34
 135. Først vil jeg gi deg honnør for et glitrende innlegg med morsomme poenger og god språkbruk. Jeg er enig med deg i at du fortjener respekt for det livet du har valgt å leve.

  Mange personer med barn blir så blendet av den lykkerusen de er i i forhold til sine små søte at de helt glemmer å opptre sosialt intelligent overfor venner og kjente som er i en annen situasjon. Jeg er selv singel og kjenner igjen en del av det du sier.

  Så langt er vi enige MEN jeg mener også at det livet du har valgt bør medføre noen forpliktelser. Flere og flere jenter velger sånn som deg å velge et singelliv med reiser og fest og morro. Horfor skal jenter i din situasjon slippe å gjennomføre førstegangstjenesten i millitæret? Kronargumentet for feministene har vært at jenter føder barn og derfor bidrar til samfunnet på andre måter, men hva med jenter i din situasjon? Du får i pose og sekk!! Kanskje er jeg litt smålig her men jeg synes at det er blodig urettferdig at menn skal bli bli tvuget ut på øvelser i 20 minusgrader i øde fjellområder mot sin vilje samt å tape 1 års inntekt og arbeidsanisennitet. Hva mener du om dette?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sten - 4. september, 2010 at 16:10
 136. Godt skrevet :o ) hilsen snart to-barns mor

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cecilie - 4. september, 2010 at 16:45
 137. Til Jonas Olsen.
  Håper aldri ditt barn finner frem til denne nettsiden når han/hun blir gammel nok. Må jo være fryktelig å få bekreftet alle sine mistanker om at faren din ville vært deg for uten. Håper også du har vett nok til å bruke kondom, slik at du unngår å sette flere barn til verden!
  Egentlig synes jeg at innleggene dine er på grensen til hva som kan publiseres mtp at du omtaler ditt eget barn!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mette - 4. september, 2010 at 17:12
 138. GEE: Dette er en humoristisk blogg fra ett ståsted – den står ikke som en bombastisk sannhet. HVIS jeg noengang får barn er jeg ikke i tvil om at jeg blir helt lik som dette.
  Men jeg forstår ikke hvorfor du automatisk tror at det eneste single gjør er å skryte av “utrygge onenightstands”. I likhet med foreldre, har vi meningsfulle liv vi også. Jeg kjenner INGEN single som mener det viktigste i livet er tilfeldig sex med fremmede.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 17:41
 139. Sten: Takk for ros!
  Forøvrig ser jeg ikke helt linken mellom singelliv og førstegangstjeneste. Det er jo ikke slik at jenter eller gutter når de er 18 VET om de blir single og barnløse resten av livet eller ei. Jeg trodde heller ikke feminister argumenterte MOT førstegangstjeneste for kvinner fordi de føder barn.
  Og når det gjelder “å velge et singelliv” så er ikke det synonymt med å velge et liv med fest og moro. Single har akkurat like mange hverdager og økonomiske forpliktelser som par og barnefamilier (vi slipper selvsagt barnehageutgifter). Forskjellen er at vi er alene om utgiftene. Men ja, et mer fleksibelt liv er det opplagt.
  Må bare beklage at jeg ikke har et mer konkret svar, men jeg ser som sagt ikke helt sammenhengen. Forøvrig har jeg venninner som har avtjent førstegangstjeneste – og det er jo ikke sånn i dag at alle gutter blir innkalt heller – ingen av mine brødre har vært.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 18:09
 140. Haha! Dette fikk meg til å trekke på smilebåndet. Fantastisk bra! Spikern på huet og alt det der…

  Er selv småbarnsfar og kjenner alt veldig godt igjen. Og nei, vi er absolutt ikke noe bedre selv :) Har tenkt på det flere ganger hvor tåpelig det egentlig er å holde på sånn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Asp - 4. september, 2010 at 19:19
 141. Det rareste med kommentarene på dette innlegget (som forøvrig var både bra og morsomt) er hvordan alle som skriver må rakke ned på dem som ikke er i samme livssituasjon som dem selv. De barnløse skriver spydige kommentarer om bleieskift på kafebordet og ustanselig babypjatt, mens de som er foreldre skriver nedlatende om ONS og fylleturer på byen.
  Jeg er ganske sikker på at de fleste er innom begge stadier i løpet av livet og at man egentlig forstår hverandre ganske godt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eva - 4. september, 2010 at 19:36
 142. Hvorfor gidder dere som irriterer dere og lese denne bloggen egentlig..? Jeg synes du skriver supert! Les gjerne min blogg også. Jeg skriver i lister:-) http://listegal77.wordpress.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lisbeth - 4. september, 2010 at 19:41
 143. Takk, Lisbeth! Skal sjekke den ut!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 19:43
 144. He he, om noen år blir du tørr bak ørene og kan kalle deg for voksen…kos deg med singel livet, det tar brått en vending.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Singel - 4. september, 2010 at 19:54
 145. Helt fantastisk skrevet….Ikke så veldig lenge siden jeg satt barnløs og forbannet gravide, værpesjuke eller småbarnsforeldre og deres ungepjatt om babyoljer og bleieavtaler. Nå er jeg selv “fanget” med bleiekortet til Kiwi i lommeboka og gulp på skjorta. Livet er ikke fullt så rocka og utsvevende lenger med et bittelite minimenneske stabbende rundt i leiligheten i drabantbyen.

  Har friskt i minne hvor irritert jeg ble om barnesnakk blant kolleger og venner, og prøver i dag å ikke være den som begynner med barnesnakk, men gir du meg lillefingeren…ja da er det kjørt.

  Rgr.. ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Roger - 4. september, 2010 at 19:54
 146. Singel: i hvilken alder er det jeg blir tørr bak ørene? 40? Jeg har ventet på den brå vendingen alle snakker om i snart sju år. Tror vi tar den når den kommer!
  Men jeg innser jo at alle andre vet best!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 19:58
 147. Roger: Det har jeg all mulig forståelse for! De fleste foreldre er nå ganske gode på å tilpasse praten til forskjellige fora – akkurat som single gjør det (men det blir jo ingen god blogg)!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 19:59
 148. Ser at mange her skriver at barna skal ta seg av foreldrene sine når de blir gamle..da kan jeg like gjerne stikke hull på den myten med det samme.

  Har sett så mange eldre som sitter mutters alene på sykehjem eller hjemme i huset sitt, med barn som aldri kommer innom. Og gjør de det innimellom, så er det fordi samvittigheten deres tvang dem. Derfor er barn ingen garanti for mindre ensomhet. Ikke få barn fordi det er forventet av samfunnet. Vit hvorfor du vil ha barn. Ikke bare få for å få- for det er egoisme på høyt plan!

  Ellers så må jeg si at bloggen var morsom- men det er helt klart mange som ikke har selvironi her inne..og klørne kommer ut straks noen tuller med et ømt punkt. haha..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristin - 4. september, 2010 at 20:02
 149. …Merkelig igrunn at du ikke har barn enda når du har mistet kontroll på egne kroppsdeler 8D

  Sårry, kunne ikke dy meg…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bølla - 4. september, 2010 at 20:53
 150. Bølla: Stemmer det. For jo mindre kontroll, jo lettere er det å “havne i uløkka”… Men jeg har heldigvis fullført grunnskolen og vet at det er noe som heter prevensjon, sølibat og fornuft.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 20:57
 151. Heisan Ingvill! Jeg synes du skriver kjempemorsomt, og du setter ord på ting som oss andre ikke tør si høyt til våre venninner med barn. Jeg har absolutt ikke noe i mot at venninner får barn, og ser jo at det bringer dem stor lykke. Og selvsagt unner jeg dem det! Men jeg må jo få lov å ikke inneha den interessen før jeg står i de skoa. Jeg kan ikke noe for at jeg alltid kommer rett før leggetid, for jeg synes det er slitsomt med barna til venninnene mine. Det er ikke noe morsomt å prate om bubbelubbe nubb, når de andre venninnene sitter og prater om en reise de har vært på, noe i verden som engasjerer dem etc..det er jo derfor jeg kom på besøk- for å ha en samtale med venninnene mine, ikke med lille nurket. Jeg har endt opp med blåflekker og endt opp med å måtte bli sinna for at ungen ikke ville høre og brukte meg som hoppepute. Samme når man er på kafe, hvorfor møtes på kafe med barn. Man får jo ikke ytret et ord uansett, jeg sitter jo som regel og drikker kaffe alene når de springer etter barna, eller har de på hodet. Jeg vet at de har entret en annen verden, og det får de gjøre. jeg møter de mye mindre enn før da vi for tiden har mindre å prate om. Og jeg er mer sammen med mine barnløse venninner da jeg synes det kan være mer morsomt. Men når man er venner, så har man ulike epoker hvor man er på litt forskjellig plass i livet, og en dag hvis jeg skulle få lyst å entre mamma verden, så vet jeg at de er mine venninner fortsatt med mer til felles. Samme som jeg var deres venninne når de var singel og jeg hadde kjæreste. OG hvorfor prater dere om singellivet som om det bare er drikking, one-night stands og innholdsløst?!?!?!? De gangene jeg har vært singel så har jeg reist og opplevd verden mer, har vært mer sammen med venninner og familie, spilt mer sport og engasjert meg i masse forskjellig-jeg har nytt dagene til det fulle! Noe som jeg gjør med kjæreste også, men da blir det litt mindre tid til div annet siden han får mye av tiden min. Men som singel så drikker jeg ikke cosmo kl.8 på morgenen i det jeg hopper fra ene sengen til den andre. Selvsagt er man sosial og treffer folk, av og til har man sex for man har lyst- av og til ikke. Singellivet kan være strålende! :) Jeg treffer foreldre med barn- gjerne uten barna, av og til med- men med måte. Det skal ikke gå på min bekostning heller. Det er ikke jeg som tok valget at de skulle få barn, jeg kan kose meg med barna deres og glede meg til å dra hjem og være uten. For nå, eller for alltid..tiden får vise!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lena - 4. september, 2010 at 21:01
 152. Eg synes det er synd på deg, fordi at ikke vennene dine respekterer at du har valgt å ikke få barn. Bare si fra til vennene dine, så slutter de å snakke om barna sine. Så enkelt er det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  ærlig - 4. september, 2010 at 21:17
 153. Hei, jeg heter Ole og vi kan være barnløse sammen. Hvor skal vi møtes?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  sgdg - 4. september, 2010 at 22:17
 154. “Det som betyr noe er om det ble noe på deg i helgen.”

  Jeg regner med at du skrev kun det for å provosere. For så hjerneblåst og uansvarlig regner jeg ikke med at du er. Men lykke til, en dag kommer det en hærlig kjønnsykdom din vei. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ola Nordmann - 5. september, 2010 at 01:01
 155. Tatt i betraktning av at jorda på lengre sikt vil være i stand til å brødfø ca 2 milliarder mennesker (hvis de skal ha en noen lunde rimelig matforsyning og levestandard), er de barnløse den eneste gruppa som opptrer ansvarlig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  lasse - 5. september, 2010 at 02:40
 156. Må bare sende ut et lite “stikk” til alle de som hardnakket hevder at det å få barn er det største i livet..
  Sier hvem?? Jo, du, du, du og du.. Enten så har du barn, og er fornøyd med det, eller så har du ikke fått barn enda, av ulike grunner, og nesten er besatt av å få barn.
  Men kan noen komme og fortelle deg at du tar feil? Nei.. For det er ikke feil for deg.
  Men da synes jeg at du kan holde deg for godt til å prakke dine synspunkt, følelser og meninger om barn/ikke barn over på de som av ulike grunner ikke har barn, om det så er fordi de ikke ØNSKER barn. For dem er det dette som er rett.

  Syns dette var fantastisk skrevet, med en humor som lett kan treffe mange!
  Bare så synd at de fleste som reagerer negativt faktisk HAR barn, og at de ikke ser humoren i det. Så all ære til de foreldrene som greide å lese dette og samtidig ta humoren ;)

  XoXo Nemoria

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nemoria - 5. september, 2010 at 09:05
 157. Jeg er singel, barnløs og 31 år. De fleste venninnene mine har både 2 og 3 barn, og jeg har ingen problemer med at de forteller om barn, bleieskift og fødsel. De fleste er også ganske oppmerksomme på å prøve å prate om andre ting når jeg er tilstede. Men en ting som irriterer meg er at de alltid finner en unnskyldning for å bli med meg ut på mine premisser. Opplever som regel at jeg må komme dem imøte på deres premisser. Når jeg kanskje trenger en “girls night out”, er det alltid vanskelig å få det til… Enten mangler de barnevakt, eller så er de slitne etter en travel uke… Jeg har også travle uker, og har ikke dette barnet en far som kan sitte barnevakt?
  Da jeg konfronterte en av mine nærmeste venninner med dette, sa hun at jeg måtte tilpasse meg deres liv siden de har barn og familie. Men hvorfor må jeg det? Hvorfor kan ikke de med barn og familie prøve å møte oss single på midten? Hvorfor er det å ha barn overordnet det å ikke ha barn? Jeg passer barna deres, hører på barneprat, kommer hjem til dem for å snakke om kriser i ekteskapet osv. Hva skjer den dagen barna flytter ut, og mannen finner en yngre dame…?
  Vel, det blir nok noen år til… men i mellomtiden sier bare jeg; takk og lov for homofile venner!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Single lady - 5. september, 2010 at 09:15
 158. Jeg tror alle er nødt til å kommunisere sine ønsker og behov mht samtaleemner osv med sine venner. Folk som får barn blir selvsagt svært opptatt av dette, mens de som velger å vente, eller ikke få barn i det hele tatt har andre ting de er opptatt av. Dette skaper frustrasjon begge veier, hvertfall er det erfaringen jeg har som tobarnsfar. Jeg kan irritere meg over mine kraftsingle venner som absolutt ikke skal ha barn, men skal beholde sin frihet til å reise, dra på byen når de selv ønsker, flytter rundt osv. Men det hjelper ikke hvis jeg ikke formidler dette til dem. Kan vi ikke snakke om noe helt annet når vi møtes da? Vi har vært venner i mange år og har mye til felles selv om hovedfokus i våre liv når er svært forskjellig. Tror venner må finne ut av det der sammen. Tror ikke løsningen er å blogge om det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Øyvind - 5. september, 2010 at 09:21
 159. Ola Nordmann: Dette er en blogg jeg skriver på oppdrag, ikke dagboken min. Og herlig skrives med e.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. september, 2010 at 10:16
 160. He he, snakk om å treffe spikeren på en masse hoder… Kan trygt si det er maaaange der ute som tar dette innleget som direkte personlig kritikk, kun fordi du har rett… Jeg må le!!! Jeg har tre barn, og er helt enig i hva du sier! Liker vinklingen din, bra underholdning å lese! Rotet litt rundt i vepsebordet nå skjønner jeg. Ha ha.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - 5. september, 2010 at 10:40
 161. Jeg er så glad for å finne en likesinnede.
  Takk for at du deler dine iakttakelser!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  HeleneBærta - 5. september, 2010 at 11:00
 162. Jeg er både singel og mor, og kjenner meg så definitivt igjen i det som blir skrevet i blogginnlegget. Selv om jeg er mor selv, så har jeg overhode ikke noe behov for å bombardere andre med alt mulig av detaljer om jentungen min, og jeg har så definitivt ikke noe å ønske om å høre endeløse uttalelser om andre sine barn. Når jeg spør mine venninner med barn om hvordan det går, så trenger jeg ikke en hel avhandling om tenner, sikkel, søvnmangel osv osv. Kort oppsummering er veldig greit, eller dersom man trenger råd om et eller annet.

  Singellivet er heller ikke veldig glamorøst og spennende som mange virker til å tro. Selv om her er barnefri annahver helg, så er det ikke dermed sagt at jeg drar på byen og sjekker opp mannfolk og drikker champagne ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cathie - 5. september, 2010 at 11:07
 163. Til alle antibarn-folk: Ikke glem at dere en gang har vært siklende, stinkende og ekle barn som er godt egnet til samtaleemner, som har plaget og sinket foreldrene deres, hemmet dem i å leve livet. Dere har vært noen plagsomme jævler med diarè, oppkast, tannkløe, kollikk og krupp, holdt de stakkars foreldrene deres våkne natt etter natt med hyling og trollskriking. Tenke seg at kansje akkurat du ikke klarte å løfte hodet når den feite ungen mammas til venninne deres greide det selv om den var født ei uke etter deg. For en flau og skamfull tilværelse mora di måtte ha da. Dere var ekle, feite og stygge alle sammen og burde skamme dere.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Per - 5. september, 2010 at 11:56
 164. Hærlig kan skrives på dialekta si å den sjø :)

  Jeg er 3 barns mamma å elsker unga mine, selvsagt skryter jeg om de noe som jo er en ren vane mødre gjør, noe vel også din mor gjorde av deg når du var lita ;)
  En GOD VANE :)

  Men jeg ser komikken i denne konkurrerende atferden som mange bedriver i det daglige.
  Personlig gir jeg en f i om ungen til naboen fikk flest stemmer på Lano ungen eller om ungen til et vennepar begynte å gå uhørvelig tidlig imotsetning til den såkalte “normalen”

  Jeg er stolt over ungene mine å for meg er de bedre enn alle andre i sinn ;)

  For meg som mor så er jeg lite interessert av å høre om alle festene enkelte venner har vært på, hvordan de nedla DEN FLOTTE mannen etc, men venner lytter selv om en ikke akkurat kan sette seg inn i den eksakte situasjonen :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kjerringa mot strømmen - 5. september, 2010 at 11:59
 165. Så må mennesker slutte å irritere seg over en blogg!!!
  Grunnen til at slikt skrives er jo for å fremme en diskusjon der en får frem meninger samt synspunkter….

  Heller skjønne meningen med det som skrives da det ikke er en hensikt å henge ut hverken mødre eller noen andre…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kjerringa mot strømmen - 5. september, 2010 at 12:04
 166. Jeg må si at det er helt latterlig å høre om ungene på flyet. Jeg har en gang sittet med en skrikende unge i fanget (jupp, min egen unge) på flyet. Tror du at mødrene har det kjekt når ungen skriker rett i øret mens du får stygge blikk av dine egoistiske medpassasjere? Tror dere virkelig at det er det øyeblikket jeg ønsker å reise med mitt barn? Smokken kastes, armene vifter, ingen hysjing eller synging hjelper.. Grunnen til at jeg var rolig og dreit i mine medpassasjere, var at jeg visste barnet mitt hadde VONDT i øret og klarte ikke å fortelle om det slik vi voksne kan. OG flyturen var nødvendig for meg hvis jeg ønsket å møte familien min som ikke bor i samme land som meg.

  Barnet mitt er eldre nå og han forteller meg hvis han får vondt i øret, i stedet for å skrike.. Slik er det med kommunikasjon, man må starte ett sted uten ord.. og det må dessverre voksne folk bare tåle, sånn har vi vært selv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Førskolelærer - 5. september, 2010 at 12:14
 167. He he, snakk om å treffe spikeren på en masse hoder… Kan trygt si det er maaaange der ute som tar dette innleget som direkte personlig kritikk, kun fordi du har rett… Jeg må le!!! Jeg har tre barn, og er helt enig i hva du sier! Liker vinklingen din, bra underholdning å lese! Rotet litt rundt i vepsebordet nå skjønner jeg. Ha ha.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - 5. september, 2010 at 12:45
 168. Hahaha…….
  Nå må jeg le:) jeg er en 14 år gammel jente..
  Alt dere skriver er sååååå sykt teit!!!
  Jeg drømmer om en gang å bli mamma,vil ikke feste å sånne ting,men det er det nok en del andre som vil.
  Jeg syns det er litt teit at voksne mennesker kan sitte å prate sånn til hverandre…..jeg blir nesten flau på deres vegne!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  silje - 5. september, 2010 at 12:48
 169. Så så Thor. Ytringsfrihet her i landet. La nå dama skrive. Kom med tips hun kan skrive om istedet for å slenge med kjeften. Internett er kommet for å bli. Beklageligvis sier jeg litt ambivalent, men de single kan vel også få fora og samles på. Som singel så er man ofte utelatt fra det gode selskap i mer eller mindre grad. Nå hører ikke jeg mye babyboom selv. Nettopp fordi jeg ganske sikkert og bevisst velger det bort. Men jeg forstår når det kan bli for mye av det gode. Samt forstår jeg også nybakte foreldre som ønsker å forbli i oppmerksomhetens sentrum etter barnet er kommet til verden. Men det er ikke like interessant for alle. Det syntes jeg selv folk bør bli bedre til å forstå.
  Ettersom jeg er singel selv, så heier jeg på Ingvill :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 5. september, 2010 at 13:27
 170. Så herlig og høre ! Endelig en dame som har vett. Hva skal alle med disse ungene som de ikke klarer og ta vare på ? Klart det finne selvfølgelig unntak og heldigvis for det.
  Og i dag er det heldigvis ingen skam å være egoistisk, ha tid til seg selv og gjøre det man vil og kunne sove godt om natta. Ingen skam i dette og ingen grunn for å diskriminere oss kvinner som ikke vil ha barn for dette. Jeg har en venn som sa at det er en menneskerett å få barn – det synes ikke jeg . Ikke i den verden med de menneskene som lever i den.Burde absolutt ikke vært menneskerett. Alt for mange som lider.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  maya - 5. september, 2010 at 13:33
 171. Først og fremst: jeg måtte le godt av innlegget, kjempebra skrevet! ;)

  Og for det andre. Thor:
  Om det er noen som forgifter så er det du, snakker om å være ute etter noe å irritere seg over! Det var ingen som TVANG deg til å lese denne bloggen, eller?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Terese ~ doing art with love ~ - 5. september, 2010 at 13:47
 172. Helt enig! Ungene er søte de, men hvorfor diskutere dem hele tiden? De er jo egentlig ganske uvesentlig for alle andre en foreldrene selv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frivillig barneløs på 40 - 5. september, 2010 at 14:02
 173. [...] Ingvill Dybfest Dahl пишет: Og med tanke på adopsjon,(siden det ble nevnt i ett innlegg litt lenger opp) så må jeg bare si at jeg syns det er altfor vanskelig å bli godkjent som adoptivforelder i Norge, mens hvemsomhelst kan bli forelder… Tips oss hvis denne kommentaren er upassende … kjenner også endel som faktisk ser jobbtiden som sin arena til å være seg selv, og ikke 3barnsmor/far og ektefelle. andre igjen bare klorer seg fast til sin nye identitet de har planlagt siden de kunne si “baby” . … [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 174. Fikk et barn selv i tjueåra, var alenemor og ble bombardert med diverse gode råd om barneoppdragelse fra folk som ikke hadde barn selv. Siden jeg valgte å fortsette i full jobb var jeg konstant utslitt og temmelig irritert på alle som blanda seg opp i livet mitt. Når jeg en sjelden gang hadde barnefri likte jeg best å gjøre ting som ikke invilverte barn. Jeg elsker sønnen min over alt på jord men har ikke behov for å snakke om ham døgnet rundt. Nå er han 15, han er selvstendig, har mange venner og er fornøyd med livet. Jeg forstår godt folk (mest jenter som blir utsatt for det) som kjeder vettet av seg av alt barnemaset, MEN det er noe helt annet med sitt eget avkom! Dessuten kommer det tidsnok en tid da de lever sitt eget liv og da er jobben din gjort!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bella - 5. september, 2010 at 14:43
 175. Da ender jeg diskusjonen med disse ord:

  Den som vil ha barn, værsågod,det må du få lov til. :) )
  Den som ikke vil ha barn, det er ditt eget livsvalg. :) )
  Den som er usikker og vil vente, du finner svaret ettervert. :) ) LYKKE TIL, OG IKKE MERE MAS OG KRANGEL…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jaw - 5. september, 2010 at 15:28
 176. ER DET INGEN – beklager caps – som reagerer på Ingvills manglende verdier når det kommer til seksuelle partnere.??

  Synes vi/dere nordmenn flest at det er OK at kvinner som menn har seg hver helg – og at det er greit? Hvor ble det av verdiene våre – hvor ble det av det romantiske?

  For meg er det et poeng å ha en partner som har klare verdier på dette. En ting er å prøve seg i et forhold, der man tror på kjærligheten. En annen ting er som Ingvill beskriver her, at det eneste som teller er om hun får seg et knull i helgen.

  Hvilken mann ønsker seg egentlig en slik kone i framtiden? Hvilken kvinne ønsker seg en mann som har ligget med like mange kvinner som det finnes helger?

  Men, det som overrasker meg aller mest, er at få eller ingen reagerer på dette – i alle fall på denne bloggen. Jeg synes et er trist. Hvor er verdiene?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rune - 5. september, 2010 at 15:28
 177. Hva i alle dager…? Jeg skjønner ikke at det går an bli så provosert av at single mennesker ikke BARE ønsker å snakke om barn! Leser denne bloggen hver uke, og har aldri sett så mye respons… Fy skam dere som blodtørstig går til angrep på den poengterte bloggeren! “Bloggfitta”???? SERIØST!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Singel karrierekvinne - 5. september, 2010 at 15:32
 178. at det er så fantastisk med barn skjønner jeg aldri men folk klarer ikke se det før det er for seint.. venninna mi sa livet var luxus før hun fikk unger og hu har ikke sovet på 2 år sier hun selv.vel unger tar mye energi fra en..man blir sliten iallfall jeg av babbel en hel dag fra en unge pluss altt de rører som de ikke skal røre ,sitt i ro,ikke rør,vær forsiktig.. livet virkelig meningsløst for meg om jeg skulle ha unger ,alt dette jattet hver dag man må.. pluss stå opp grytidlig i flere år og sitte glo på uinteressante barneprogrammer på tv late som en synes det er morro.. for ungen sier jo se på den pappa så du det osv… blææææ at dette er morro for en i tredveåra kan jeg ikke fatte.. å leve alene er da en får fred for sitte tenke… stillhet ahhhhh takler ikke høre en barnemmunn gå i ett i dag ut og inn… har merket at å møte venner med barn da dreier jo hele tiden seg om sitte snakke med barnet nesten og le av alt barnet gjør mens en feks drikker kaffe.. siden vennene er blinde for annet…. de gir ungen all oppmerksomhet omtrent så skjønner ikke hvorfor de orker møte venninner engang når de knapt ser opp fra ungen…. på den måten er foreldre egoister.. de sier de er der for deg men vil ikke kalle det å være der når hele venninnetreffet handler om se på ungen og kommentere alt ungen gjør der og da…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  maddy - 5. september, 2010 at 15:42
 179. Fantastisk godt skrevet. Må si at jeg er til dels imponert over din “penn”. Ikke mange unge behersker kunsten å skrive godt og velformulert. At du klarer å provosere så mange mennesker med dette innlegget er morsomt. Ja, det er faktisk utrolig morsomt å lese alle “sinte” og til dels lite velformulerte svar.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  KIR - 5. september, 2010 at 15:44
 180. RUNE: Dette er en blogg, ingen selvbiografi. Det er elementer av fiksjon her og fremstilling av single vil, i likhet med fremstillingen av foreldre, være karikert. Om du tror denne bloggen er et manifest om mine verdier når det gjelder seksualpartnere – tar du FEIL.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. september, 2010 at 16:25
 181. Thor: Deg måtte jeg dessverre sensurere. Hadde du holdt deg til saken skulle du gjerne fått komme med kritikk, men å kalle meg et skjellsord for et kjønnsorgan er over streken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. september, 2010 at 16:27
 182. Jeg vil gjerne takke alle dere som kommer med konstruktiv kritikk – ris eller ros, samt deler deres synspunkter. Ser at jeg blir en smule opphengt i dem som klarer å bli aggressive over denne bloggen eller tolker den bokstavelig. Skal prøve å flytte fokuset til alle de flotte ordene jeg får fra dere som kjenner dere igjen – foreldre som single. Tusen takk – det varmer en eksponert singelsjel!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. september, 2010 at 16:30
 183. Må si jeg syntes bloggen din er utrolig morsom, kjempe bra skrevet! Kjenner meg veldig igjen i refleksjonene dine! Stå på :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christine T - 5. september, 2010 at 16:46
 184. Min første reaksjon er HEHEEEY! Så bra du skriver! Du tar på både ett og to korn her.
  Neste reaksjon kommer når jeg leser kommentarene. Det virker som det er ganske mange som leser en blogg på samme måte som de leser i leksikon (pun intended) – de oppfatter bloggerens mening som om den har vedtatt sannheten og konsulert eksperter underveis.

  “Yes! We are all individuals” svarer flokken Brian.
  Alle uttaler seg fra sitt eget ståsted. Det vi opplever er det mest interessante for oss selv.

  Etter det jeg kan se ytrer du dine meninger (som du har hatt lenge), men stiller deg samtidig åpen for at livet kan forandre seg. Du vet at det kan forandre seg.

  Selv har jeg fire venninner som er frivillig barnløse, en del som er stolte mødre og en som er slik som meg – ufrivillig barnløs. Vi snakker en del om følelsene bak det å få barn. Det eneste vi har funnet ut ikke er lov å si er “dette skjønner ikke du som har/ikke har barn selv”.

  Anskaffet meg hund og bruker den ukritisk når mer perifere småbarnsmødre tar helt av i skrytet av poden.
  “Nå kan han gå fem skritt!”.
  “Ja, sett den i bånd” sier jeg.
  “Hun krabbet i går!”
  “Min kan stå på to bein” sier jeg.
  De fleste tar poenget. Bytter tema, smiler litt og så har de et samtaleemne på neste barseltreff:-)

  Situasjonen min er at jeg har ca 5 % sjanse for å få barn. Det er ikke mye. Litt, men ikke nok til å gå bananas. Hadde jeg hatt 50 % sjanse hadde jeg muligens blitt klin vill og bare hatt samleie med gubben på de “rette” dagene.

  Det er ikke verdens undergang om jeg ikke får barn.
  Jeg kommer nok til å gråte et par ekstra dager når overgangsalderen setter inn om noen år. Nå er det også slik at jeg har en del sykdommer, så helt ærlig er ikke mitt genetiske materiale noe stort pluss for en eventuell unge.

  Adopsjon? Selvsagt er det en mulighet. Men jeg jobber ennå med svaret på spørsmålet mitt: “Vil jeg EGENTLIG ha barn?” Jeg tror jeg er en blanding av frivillig og ufrivillig barnløs.

  Nei, jeg får ta livet som det kommer. Vet at dersom det skulle dukke opp en liten en ville jeg tatt imot barnet med glede, stolthet og overraskelse. Skulle det ikke skje, da får jeg fortsette å glede meg over – og leke masse med – tantebarna mine og venninners barn.
  Og være tante og venn.

  Kommer langt med det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Stella Pe - 5. september, 2010 at 16:52
 185. Det er veldig morsomt å høre på dere alle.
  Men har vi rett til å *bestemme* hva andre skal mene??….
  De som har lyst til å være single å leve livet har vel lov til det og slippe å høre på alt dette maset om unger.
  Skal ikke du begynne å finne deg en mann snart og skal ikke dere begynne å tenke på å få unger…..blablabla…….
  Alle har rett til å ha sine egne meninger.
  Å hvis du ikke er enig hold det for deg selv å ikke klag til andre…Heia de som er single, heia de som har unger, heia alle sammen:):):):)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  silje - 5. september, 2010 at 16:53
 186. Kjære Ingvill: Jeg tror du setter fingeren på noe som er et vesentlig poeng i dagens samfunn. Vi som har barn er i mange tilfeller mer opptatt av å sammenligne barna våre med andres barn og på den måten er vi med på å videreføre en ukultur om ideal og det å være best i alle sammenhenger. Denne ukulturen overfører vi til våre barn slik at de lærer å bli på samme måte – både gjennom oppveksten, men også når de selv kanskje blir foreldre en gang. Det at du ikke har noe ønske om å stå midt i denne sirkelen av “være best”- diskusjoner forstår jeg godt. Om det derimot skulle komme et knakende godt “sitat fra barnemunn” så tror jeg de aller fleste vil kunne le av det :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marianne - 5. september, 2010 at 17:39
 187. hei du… faktisk,så ser jeg mye riktighet i det du skriver her,-men det er når du skriver om den enorme og intense konkurransen mellom mødre…om hvem som går først,hvem slutter med bleia,osv…osv. nesten som om det var en konkurranse! dette irriterer meg! nå må vi snart få opp øynene for at barn er barn,- ikke et leketøy eller en ting,vi skal drive å sammenligne,og pynte opp å vise frem. la barn få gjøre det De vil, og ikke bruke dem…
  ellers vil jeg si til deg bloggeier; ja,du er nok lei av alt mas,- men når det er din tur, tror jeg du maser og gnåler like mye som alle andre småbarnsforeldre…..det er bare noe som skjer inni deg. ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mammatil3barn - 5. september, 2010 at 19:01
 188. forresten,- en ting til…… det verste jeg kan tenke meg er FØDSELSHISTORIER!!!!

  ALLE har jo garantert hatt en verre fødsel enn alle andre,må huske!!!

  spaaar meg….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mammatil3barn - 5. september, 2010 at 19:03
 189. ÅÅÅååååååå…..gjeeeeeessspppp……zzzzzzzzzzz….ja, jeg skjønner deg godt…Jeg ble 47 i går og er forleeeeengst ferdig med den greia der….syntes aldri det var så stas den gangen heller…nå skal jeg bli bestemor over nyttår, og da skal jeg kose meg med barnebarn, og det faktum at jeg kan levere nurket tilbake til mor etterpå…LEVE FRIHETEN!!!! Moooaaahahahahahahah!!!!! ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  writella - 5. september, 2010 at 19:32
 190. Jeg er til dels enig i dette. Jeg har full forståelse for at mange ikke vil ha barn, jeg var ikke så sikker på at jeg ville det selv, men jeg ble gravid som 20 åring og det ble to barn i en smekk, noe som har påvirket livet mitt mer enn jeg kunne tenkt meg. Tvillinger og alene om alt er ikke enkelt, men jeg føler ikke at jeg plager noen av mine venninner viss jeg er så uheldig å si noe om dem. Og jeg klarer å høre på venninne mine til en viss grad. Det er ikke alle mødre som er slik du beskriver, men det er bra at temaet blir tatt opp. Fordi noen mødre føler skam viss de ikke snakker nok om ungene sine, så derfor overdriver de det hele til de grader. Du trenger ikke å gi meg alle detaljer over ditt barns hverdag og kroppsfunksjoner for å overbevise meg om at du er en god mor eller elsker barnet ditt til døde. Det er faktisk lov å leve sitt eget liv, være litt egoistisk og sette pris på frihet. Ta deg en real fest og selvrealiser deg selv, du er ingen dårlig mor av den grunn. Og du trenger heller ikke å tro at du plutselig er blitt så mye bedre enn alle andre fordi om du har satt barn til verden. La de som er barnløs og singel leve sitt som de velger selv. Vi er allerede overbefolket på jorden så det er ingen krise at noen dropper å få barn. Det handler om å respektere at alle er forskjellige, at alle har forskjellige interesser og at noen faktisk føler at de ikke er rett person til jobben som mor eller far. Så vi bør alle finne en middelvei for å opprettholde kontakten med vennene våre, mener jeg. At barnøse tåler å høre litt om barna til mødrene, og at mødrene tar hensyn og prøver å begrense det. Jeg skal ikke ha flere barn, fordi jeg vil ikke gi slipp på den lille friheten jeg har igjen, og jeg synes det å være “mor” er overvurdert. Det er mer bekymring, negativitet, irritasjon og ansvar enn det som passer meg. Jeg er gla i ungene mine, og jeg gjør alt for dem, men jeg skal ikke gi slipp på meg selv og mitt liv av den grunn, og det bør andre mødre respektere også, og ikke snakke drit om mødre som IKKE er slik det beskrives ovenfor!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tvillingmor - 5. september, 2010 at 20:45
 191. Ingvill,

  Seksualpartnere:

  Det er ikke direkte innlysende for meg at bloggen ikke er direkte en gjenspeiling av dine egne verdier. Når du nå sier det, er det lettere å forstå i hvilken setting du skiver innlegg.

  Uansett, jeg tror desverre det er en realistisk beskrivelse av holdingene i dagens samfunn.

  Foreldre som er sauer og radiatorer på autopilot:

  Problemet med mange foreldre, og mennesker generelt, er at de lever seg igjennom livene sine på autopilt. De får barn fordi vennene får barn. Fordi samfunnet forventer det.

  Spørr du foreldre om de har større tanker rundt dette, får man sjeldent gode svar. Hva er meningen med det hele, hvorfor velger man egentlig å få barn?

  Det er nok desverre slik at idotenes mor alltid er gravid.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rune - 5. september, 2010 at 20:58
 192. Herregud som noen folk tar ting veldig bokstavelig her da!
  Som singel og barnløs kan jeg si meg enig. Jeg synes ikke det er så spennende å høre om alle småting som babyn til venner gjør. Seff går det bra å høre om littegrann, men det er noen som mister totalt evnen til å koversere om normale ting når de blir foreldre.

  Jeg merker jo at det er spesielt en venninne som jeg sklir lenger og lenger fra. Hun snakker KUN om babyen. Og greit hun er stolt og det er barn som er hverdagslivet nå, men jeg har lyst til å snakke om litt andre ting også. Og nei, jeg trenger ikke å snakke om fyllekulene mine med hun, men andre ting som opptar folk flest. Ja, å snakke om været ville vært en hyggelig forandring faktisk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Camilla - 5. september, 2010 at 21:50
 193. Det går an å gå på singeltreff istedet for på barseltreff hvis det er såå plagsomt å høre om amming og melketenner.

  Det finnes de som finner mer mening med livet enn bare nach-spiel og one-night-stands, du er kanskje ikke der enda

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jadda - 5. september, 2010 at 23:57
 194. Helt fantastisk å lese en blogg skrevet av en dame med høyere IQ en skonummeret.
  At du ikke er en dame som kun er ute etter tilfeldig knullings hver helg tyder på at du mest sannsynlig har en IQ nærmere 150. Det er bare så synd at gjennomsnittsIQ-en (for både mannfolk og damer) er rundt 55.
  Og det er vel slik at jo styggere en person er jo mer tilfeldig sex har en. Har vel selv aldri vært noe fruktfat (les: bælfeit) og hadde jeg hatt lyst kunne jeg greid meg ganske så bra på det området. Om tilfeldig sex var alt jeg brydde meg om. Men jeg syntes liksom aldri det var så sexy med en dame som kommer bort til meg og spør “skal du være med hjem å knulle i kveld?”. Når damene gir utrykk for at de har hatt så mye sex at du omtrent må være homo for å i det hele tatt ta i dem med ildtang, ja da er jeg under middels interessert. (og til de som leser denne setningen og tolker det som at jeg er homofob. Ta dere ei pære…)
  Og slik ser jeg at du er en måteholden dame på det området. Du er så pen at du kan være selektiv og ikke høvle over gud og hvermannsen…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Peder - 6. september, 2010 at 00:01
 195. Det er en BLOGG om singelliv satt på SPISSEN. Please cheese. Akkurat som om den hadde vært like populær om hun hadde elsket alt som omhandlet barn, ektemenn og det å IKKE være singel.

  Please

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Annie - 6. september, 2010 at 00:53
 196. Jeg er så enig, så enig..
  Selv har jeg en gutt unge på 6 mnd, men jeg kan bli utrolig lei all denne baby-praten…
  Men det er ikke kun foreldrene til barna som snakker om avføringen, ammingen, krabbingen, osv osv…
  Jeg opplever at de gangene jeg endelig kan ha en “voksen” samtale, så er motparten så interessert i alt det “fantastiske” babyen gjør, at det er vanskelig å komme utenom.
  Barselgruppe er jeg med i og heldigvis er det ikke en konkurrerende gruppe, det tror jeg ikke jeg hadde orket..
  For meg er det revnende likegyldig om tobias krabber, mens selma har funnet tærne sine…
  For så lenge mitt eget barn utvikler seg normalt,så er det godt nok.
  Jeg har barn, og det har forandret livet mitt i en positiv retning, men det vil ikke automatisk si at jeg elsker barn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  prinetti - 6. september, 2010 at 00:59
 197. Hvis målet ditt var å få igang debatt så ser det ut som at du har greid det i hvertfall! :)

  Tror vel de fleste skjønner at bloggen er skrevet med litt ekstra spiss på det for å vise mammaene hvor latterlig det faktisk KAN være, men må også si at dine holdninger vitner om at du nok ikke er så skrekkelig moden ennå (noe som er helt naturlig og riktig). Tror de aller fleste unge jenter og gutter i dag går igjennom en slik fase der barn rett og slett ikke er noe de vil ha i det hele tatt.
  Veldig ofte slår likevel den biologiske klokken plutselig inn en dag og barn blir alt en drømmer om.
  Ja- det høres kliseaktig ut, men det er sånn vi fungerer og det ER en klisje! (Og det er forsåvidt også bloggen din) :)

  (Og for all del- alle trenger slett ikke å få barn)

  Når en blir mamma så blir en så lidenskapelig opptatt av det lille livet at en ikke klarer å tenke på stort annet. Det er kjemiske ting som hender inne i hodene våre og vi kan ikke hjelpe så mye. Særlig førstegangsfødende. Men hvis du legger merke til det så er det også mange som er veldig sporet inn på andre ting. F.eks hvis de har fått en valp, noe spesielt har skjedd på jobben, de har begynt på et nytt studie eller har begynt å fly modellfly.

  Ganske mange av mine venner har sine lidenskaper de blir opphengt i og ikke så rent sjeldent har mannen min og jeg samtaler med hverandre der vi liksågodt kunne snakket hver for oss. Jeg sier noe om hestene mine, han sier noe om datamaskiner. Så fortsettetr jeg om hester mens han igjen svarer på det han selv sa om datamaskiner :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Monica - 6. september, 2010 at 01:37
 198. Å lese de provoserte kommentarene til folk med barn gjør at jeg får lyst å kjøre ett stearinlys inn i øyehølet mitt bare for å spare meg fra å lese mer.
  Etter hva jeg har ærfart så folk får barn fordi de er ferdig med en fase i livet. Jeg har tilnærmet ingenting til felles med folk som har hatt barn i noen år. De henger ikke med på hva som er nytt innenfor musikk, film, bøker, spill osv. Politikk kan man drite i å diskutere, for de prioriterer barnehage politikk over stilling til fornybar energi. Man burde fratas stemmeretten om man tenker i de baner.

  Jeg mistenker at veldig mange overdriver entusiasmen de viser i forhold til barna sine rett og slett fordi de er litt misunnelig på barnløses frihet. Jeg har av og til fortalt folk med barn at jeg aldri skal ha barn, og etter reaksjonen deres kunne jeg like godt spyttet de rett i fjeset. Det blinker rødt i øynene på de og så bobler hatet frem. Jeg har opplevd alt ifra å regelrett få kjeft til å få den obligatoriske “oh når du blir gammel nok så vil du nok få lyst på barn du og, bare vent og se” talen. Jeg er født med utovertiss, og jeg kan bare gjette meg frem til hvor mye værre en jente som sier det samme blir behandlet. Det virker som visse folk ser på det som en plikt å formere seg. Og de som ser på det som en plikt har sjelden gener vært å videreføre.
  Jeg har sett en del jenter skrive at de ikke vil ha barn på forums, og det de får i retur er ikke mye koselig.

  Jeg er bare glad jeg trives i eget selskap, for det å besøke kompiser med barn er ett helvete.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  cassus - 6. september, 2010 at 01:52
 199. Haha, utrolig bra sagt, og seriøst når jeg leser noen av de kommentarene du har fått…. de fleste er bra men man ser til og med eksempler på teksten din i kommentarene dine :P HAHA!! Og noen burde kanskje lese den en gang til…
  KJEMPEBRA SKREVET!!!!!!!
  <3

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Fredrik - 6. september, 2010 at 02:27
 200. Hei :) Har 2 barn som jeg selv forguder, men SER godt det du Ingvild skriver ;) Mine barn har rukket å 8 og 10 år nå, og jeg setter STOR pris på venninner som har bleie barn, men de trenger ikke å snakke om sine søte små hele tiden, så Jeg ser godt denne meningen ;)

  Knall flott blogg, morro å lese alle reaksjoner og tolkninger :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  monica volan - 6. september, 2010 at 07:59
 201. hvor mye babyen har gulpet mot om du fikk deg en “beta” i helga? Vet ikke helt hva som er mest interessant, jeg? Man velger hvilke venner man gidder å være sammen med og hvem man bare blir skjiitlei av å høre på. Om det er baby, sutring over mannen eller hvor lite artig det var på byen helga som diskuteres.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mona - 6. september, 2010 at 08:22
 202. Typisk jenter. Vi skriver det i blogger og snakker bak ryggen til hverandre. Si det til de direkte til de involverte istedet så er du kvitt problemet med en gang. Hvor vanskelig kan det være?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rexman - 6. september, 2010 at 09:13
 203. Hmmm…bare jeg som ikke syns blogginnlegget var fantastisk skrevet…? Heller som en stil fra en 8-klassing som forsøker seg på kåseri og tryner så det synger…prøver litt for hardt å sette ting på spissen og å være morsom, så blir det bare kranpaktig og ganske patetisk. Barn eller ikke barn, det er opp til hver enkelt. Selv om jeg er mamma selv, kan jeg godt forstå at de barnløse ikke syns det er fryktelig spennende å høre om andres barn. Det er ikke like spennede for meg heller det, selv om jeg forstår at det er stas å skryte av sine søte små. På samme måte er det heller ikke særlig spennende for meg å høre om de singles bytur i helgen…vi har alle våre interesser og vår livsstil. Man vil til enhver tid møte på noen som ikke syns akkurat DITT liv er superspennende å høre alle detaljer om, sånn er det bare. Skal man irritere seg så til de grader over det, kan man bli et ensomt menneske…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anonym - 6. september, 2010 at 09:13
 204. Til Jonas Olsen først: måtte bare svare på det. Jeg er selv alene med 2 barn (med samme far som jeg har vært gift med). Ikke snylter jeg på staten, da jeg har 100% stilling med lønn som er for høy til å motta overgangstønad, bostøtte og andre goder. Eneste jeg får er barnebidrag (som farens deltagelse i barna sin oppvekst) og en ekstra barnetrygd. Ikke har jeg blitt feit, kjedelig, stygg etter graviditetene. Jeg er sosial, har hobbyer, drar på fest de gangene jeg har barnevakt, inviterer folk på besøk.
  MEN! Alle mine venner er klare over at jeg har barn, og de følger med som en del av pakka. Jeg hører på mine kompiser og venninner når de har kjærlighetssorg, problemer på jobben, har vært på spennende fest/kino/shopping. Det folk prater om, er det som hender dem i hverdagen.
  Så til Ingvill: Synes du virker litt bitter. Som jeg skrev ovenfor, prater mennesker vanligvis om det som skjer med dem i løpet av en dag, en uke, et år. Jeg synes selv at overdrevne fødselshistorier, beskrivelse av ungenes bleie og slikt er kvalmt å høre på. Men seriøst, irritere seg over at noen spør om dens og dens barn har begynt på skolen eller i barnehagen, eller hvor gamle barna er? Det høres nemlig ut sånn at du vil ekskludere ALT som har med barna å gjøre fra dine samtaleemner. Da bør du skaffe deg venninner som ikke har barn og ikke liker barn. Mange barnløse er også tanter/onkler/besteforeldre, og det faller disse menneskene naturlig å snakke om barn i ny og ne.

  Så til det med seksualpartnere. Det er klart at det er best hvis man finner en partner som man både elsker og vil ha sex med. Men når det kommer til alenemødre, er det veldig mange som blir lurt og skuffet av menn, som bare er ute etter en ting. Har hørt fra flere kompiser at hvis man tar med alenemor hjem fra byen, så er det sikkert at det blir noe “action”. De vil gjerne rote med alenemødre som ser bra ut, men ikke gå inn i noe seriøst forhold med dem. Unnskyldninger er mange: de rette følelsene er ikke der, tidspunktet passer ikke, de er ikke klar for et forhold akkurat nå osv osv… Hva med å si rett ut at de misliker barn/redd for forpliktelser i forhold til barna? Og la være å rote med alenemødre i utgangspunktet og love gull og grønne skoger, for så å stikke av under subtil unnskyldning? Har selv blitt lurt slik to ganger, og jeg føler meg NØDT til å være singel resten av livet. For selv om man er snill, stiller opp for folk, ser bra ut, har god jobb, hobbyer og engasjerer seg i samfunnet, så er man aldri bra nok når man har “bagasje” fra før i form av barn. Jeg angrer ikke en dag på at jeg fikk mine to barn. Planen var jo å være gift og etablere seg som familie. Noe som ikke gikk av forskjellige grunner og man valgte da å bryte ut, for sin egen og barna sin del. Ser ut som at man da automatisk har valgt singeltilværelsen ihvertfall til barna har blitt store og flyttet ut.

  Har også et spørsmål til bloggeieren: du vil ikke ha mann, du vil ikke ha barn, du vil ikke ha venner som snakker om visse ting (barn, graviditet osv), er du ikke redd for å ende alene når karrieretiden er forbi og man skal pensjonere seg? Når du ikke har en mann, barn eller gode venner ved din side? Det tror jeg ikke mange er klare over. Så lenge de er unge, kan de velge og vrake i venner og bekjente, ha dynamisk liv med jobb, hobbyer… Men tenk når alt det tar slutt og man sitter der alene?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  KakeMonsteret - 6. september, 2010 at 09:25
 205. Jeg sitter igjen med følelsen av at du er en selvopptatt venn. Når noen i din omgangskrets har fått barn er det selvfølgelig det største de har opplevd hittil i livet dems. At du kan sitte å irritere deg over hvor fantastisk andre har det, taler bare for at du ikke er interessert i at de skal ha det bra.

  Jeg skjønner at det kan være vanskelig for deg å sette andres interesser fremfor dine egne, men det er faktisk ofte det som kan forventes av venner. Og dersom du vil snakke om noe annet, så er det bare å endre tema. Eller gi beskjed om at du ikke er interessert i å snakke om dem.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  William - 6. september, 2010 at 10:04
 206. Genialt skrevet=)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Håvard - 6. september, 2010 at 10:14
 207. Det å høre på småbarnsforeldre skryte av sine gullklumper får meg bare til å flire litt. La de nå ha de små gledene, det er ikke mange andre de har å se fram til de neste 18-25 årene. Tenk på hvor godt det er å være barnløs og dra på atter en luksusferie med lommeboka full av ikke oppbrukte bleiepenger… osv.
  Sier forøvrig klart “Nei, til barnetrygd!” og nei til offentlig sponsede barnehageplasser osv. Det er småkjipt å gå rundt å vite at man faktisk er med på å betale for disse krapylene… selv om det nesten er verdt de pengene når man setter seg på flyet til det barnrefrie luksushotellet (takk til reiseselskapene!) og senere bestiller den dyreste champagnen i baren bare fordi man kan det!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rune - 6. september, 2010 at 10:35
 208. Kjære Jonas Olsen.
  Takk og pris at det stakkars avkommet ditt ikke har noe med deg og gjøre!! Sikkert flott å vokse opp å vite at man kun er en økonomisk byrde… Måtte han/hun aldri få vite om deg eller!
  Uhell skjer, men selv om det blir en “byrde” har ikke den stakkars “ungen” din akkurat tryglet om å bli født eller å få dine (ekle kyniske) gener i kroppen eller..

  Så til blogger : kjempeartig innlegg!! Heldigvis er jeg velsignet med venner og kolleger som ikke er ekstreme på den fronten, men man må vel bare gjennom den fasen med dem, og da er det veldig morsomt at man kan se så komisk på det!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Trinepine - 6. september, 2010 at 10:45
 209. KakeMonsteret: Nei, jeg er ikke redd for “å ende alene” uten mann og barn. Det er forskjell på å være alene og å være ensom.
  Og tro det eller ei: Jeg sier ikke at jeg ikke vil ha venner. Jeg har heldigvis mange gode venner, både med og uten barn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 6. september, 2010 at 10:50
 210. Jeg skrev heller ikke at du ikke hadde gode venner. Ville bare komme med tips om at man bør vise interesse for det som skjer i livet til vennene, ikke bare prate om sitt eget liv. Er barn en del av livet til dine venner, så er det en naturlig del av dem. Kjenner et par stykker som mista vennene sine når de bare snakket om seg selv og ikke ville lytte til det som de andre hadde å fortelle. Hvis du synes det blir for mye babyprat, så bør du som god venn si ifra at du vil snakke om noe annet, eventuelt snu tema. Irritere seg grønn uten å si noe til vedkommende er etter min mening ikke rette teknikken i en samtale :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  KakeMonsteret - 6. september, 2010 at 10:56
 211. KakeMonsteret: Du skrev at jeg ikke ville ha venner. Jeg har skrevet en blogg for å peke på en tendens. Bloggen er overdrevet og handler ikke nødvendigvis om MINE venner. Vi har en god dialog hvor vi deler felles grunn og biter fra våre forskjellige liv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 6. september, 2010 at 11:04
 212. Du høres så “lett påvirkelig” ut…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frida - 6. september, 2010 at 11:14
 213. Jeg har akkurat vært i Oslo en tur og besøkt vennene mine der nede. Er selv far, og har behov for en helg med gutta i ny og ned.
  Det som slår meg med jevnaldrende single i Oslo er at mange av de er opptatt av helt andre ting enn mange etablerte. Prisen for å leve singel-livet i Tigerstaden virker høy. På mange måter forstår jeg ikke hvorfor 30-40 år gamle jenter/damer fremdeles har et behov for å “rase fra seg” i denne livsfasen. Partnere byttes ut samtidig som kaffe-filteret på Mocca-Masteren. De bruker mye av incomen på Champagneria, daglige kaffe-lattes, klær, sminke, drikke, en bitteliten småurven overpriset leilighet på Frogner/Majorstua, iPhone, iPad, osv. Mange av dem er fremdeles veldig attraktive, men etter fylte 30 går det som vi vet fort nedover.
  Burde ikke fokuset være på å bygge seg opp i denne livsfasen? Når man står der en dag som u-attraktiv 35-åring, uten penger, uten familie, og uten singel-venner, blir ikke da livet ganske fattig?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Orlando - 6. september, 2010 at 11:41
 214. Jeg har vært gift i 3 år, og min mann og jeg har aldri ønsket barn. Vi har stor familie, en katt og en hund. De fleste har sluttet å mase på oss, om når vi skal ha barn. At vi må huske at vi ikke blir yngre og alt slikt… Det driter jeg en lang en i!Å få barn er egentlig litt egoistisk. Det er noe som du mener skal fylle livet DITT, gi livet DITT mening, og det er vel egentlig litt av en oppgave for et lite menneske?Alle forventer at det å få barn gjør livet ditt så fantastisk!Men jeg mener at forholdet til min mann vil være like bra uten barn. Du har en kul blogg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frivillig barnløs - 6. september, 2010 at 11:43
 215. Gøy! :) Tydelig at du har provosert enkelte som ikke kan se en sak fra flere sider, så du oppnådde det du sikkert ønsket der. KNALLBRA!
  Hilsen en kar som er barnløs, men som ønsker seg barn – og som kan bli litt lei av å høre om de siste bragdene til diverse små gullklumper i vennegjengen. :P

  Stå på!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Radiv - 6. september, 2010 at 11:46
 216. Det meste er vel egentlig sagt allerede, men jeg måtte bare kommentere litt. Du har selvsagt helt rett. Småbarnsmødre og ,i vår moderne verden, småbarnsfedre har en lei tendens til å informere omverdenen om den minste progresjon i barnets utvikling. Dette er ikke fordi, som enkelte prøver å innbille seg selv og andre, det er så fantastisk å få/ha småbarn. Det er tvertimot en fulltids jobb. I tillegg til dagjobben. Vi har rett og slett ikke så mye annet å snakke om. Barn forandrer livet, ja, men ikke til det bedre eller verre. Det blir bare anderledes. Barnet kommer i fokus, det er ikke til å unngå. Når det er sagt kan du få en liten hemmelighet av meg: Vi er like lite interresert i andres barn som det du er. Vi er kun opptatt av vårt eget barn og det er derfor barnløse føler seg tilsidesatt når du får flere mødre i ett rom.
  Problemet er at vi har ikke tid til å være opptatt av det vi hadde felles når vi selv var single/barnløse. Trikset er å ikke ha for mange mødre/fedre i samme rom, gi dem litt alkohol, prøv å få med deg en annen single, og få samtalen over på det dere egentlig liker å snakke om. For tro meg, INGEN er særlig glad i å snakke/høre om andres barn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  OleP - 6. september, 2010 at 12:04
 217. Orlando: Å være singel 30-åring handler jo ikke om å “få rast fra seg” eller bruke penger på kaffe og iPod. Det er rett og slett ikke alle som opplever det som riktig for dem å satse på mann og/eller barn.
  Som jeg gjentar til det kjedsommelige: Det er forskjell på å være alene og være ensom. Og det at man er singel og/eller barnløs betyr ikke at man ikke har et nettverk av venner og familie.
  Jeg synes heller ikke en eventuell frykt for å bli ensom om 20 år er en god begrunnelse for å skaffe seg barn nå. Jeg synes derimot et genuint ønske om å sette et barn til verden er riktig motivasjon.
  Har man ikke den, bør man la være.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 6. september, 2010 at 12:08
 218. Et bra skrevet innlegg, og jeg skjønner du har satt ting litt på spissen.

  Jeg har stor forståelse for alle som velger bort barn, da de ikke ser på det som noe stort. Da er det også riktig å ta et slikt valg. For meg er det å få barn stort, selv om det ikke krever på langt nær like mye som det å oppdra et barn gjør. For meg er barna det aller viktigste i livet mitt, og er kilde til mine største gleder og til mine største bekymringer og begrensninger. Alt i alt går jeg solid i pluss med barna i mitt liv :) .

  Til slutt: Jeg har virkelig medfølelse med den stakkars ungen til Jonas Olsen (for ikke å snakke om Olsen selv, som ikke evner å føle kjærlighet for eget barn).

  Ha et godt liv alle sammen- uansett hva dere bestemmer dere for å bruke det på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Elle - 6. september, 2010 at 12:26
 219. Nå blir jeg sikkert upopulær, men du skriver at det å være singel i 30-årene ikke er å “rase fra seg”. Vel, det er det de fleste single i 30-40-årene som jeg kjenner, gjør. For når de må gå på fest 2-3 helger i måneden og gjerne en dag midt i uka for å drikke, rote med fremmede menn osv, så er de ikke ferdig med ungdomslivet. Tror også at det å ha flere kortvarige sexforhold, one-night-stands, men ikke kjæreste vitner om at man egentlig er ensom (siden man trenger noen der), men av en eller annen grunn ikke tør å binde seg…
  Det er nå bare min mening :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  KakeMonsteret - 6. september, 2010 at 12:36
 220. Ingenting å tilføye, bare fornøyelig lesning. Ikke minst er jeg hjertens enig i det du skriver. Jeg sliter fremdeles med å holde meg fra å sende alle julekortene av unger jeg ikke bryr meg om i retur.

  Hilsen alenepappa, som har mer enn nok med å oppdatere besteforeldre. Venner bruker jeg til annet :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  GT - 6. september, 2010 at 12:49
 221. Damer trenger ikke passere 30 for å bli uattraktive Orlando. Når det er sagt så er det mange flotte damer i 40 – 50 årene som er flottere enn småjenter halvparten av deres egen alder. Man er flott så lenge man ønsker det, og det handler mere om personligheten, utstrålingen og mye annet logisk. Sett det annerledes om man har barn eller ei, er det spørsmålet man bør stille seg om man skal “dømme” noen om de har levd et vellykket liv eller ei?
  Det er ikke en menneskerett og sette et liv inn i verden. Med det følger mye av ansvar, og det er heller ikke noe man får med hvem som helst. Understreker det aller siste.
  Er ikke dette egentlig ¤”/&()” logisk? Lev egne liv. Selv om Ingvill hever drinken sin for å ta en slurk så gjør ikke det henne til en løs uansvarlig liten tøs .. bildet lever dog sitt eget liv. Det ser man jo. Hehe.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 6. september, 2010 at 12:50
 222. Jonas Olsen.
  Kjære deg. Du kan ikke ha det mye godt med deg selv. Lurer på hva du har opplevd i livet for å ha disse meningene og handle som du gjør. Stakkar stakkar barnet ditt, men aller mest synd er det det nok faktisk på deg.

  Når det gjelder teksten så er jeg så enig, fantastisk skrevet. Hadde mange å sterke meninger om dette selv og før jeg fikk barn. Men barna kom, og ja, det ble fantastisk for meg og ;)
  Men vi som foreldre må forstå at ikke alle synes det er like fantastisk med bleieinnhold, de første ordene osv. Alt til sinn tid. Vi er mødre resten av livet, kan ikke de få stundene vi har med de single og enslige være en fritid for oss og?
  La oss koble helt av og snakke om helt andre ting… Nyt pusterommet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Siw - 6. september, 2010 at 12:56
 223. Nå må ikke du stigmatisere alle 30+ da kakemonster. Ikke alle som har seg rundt omkring for å dempe sin egen uro og ensomhetsfølelse. De damene du prater om er vel ikke som alle. “Ellers vil ikke jeg ha noe med damer og gjøre”. Uansett. Bra damer driver ikke slik. Ikke går de på do og raper etter maten heller ..
  Men ja. mange er slik. Ikke bare damer heller. Ikke alle klarer å leve alene. Men det klarer Ingvill (sikkert). Og det klarer jeg. Det er mange av oss.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 6. september, 2010 at 12:56
 224. KakeMonsteret: Din beskrivelse av singellivet til 30-40-åringer stemmer ikke med den opplevelsen jeg og mine single venninner har. Du fastlår at vi MÅ fly på byen hele tiden og ha sex med forskjellige menn. Du får selvfølgelig mene og tro akkurat hva du vil, men et singelliv kan fylles med så UENDELIG mye annet enn akkurat DET.
  Merkelig at du mener det å være i et forhold automatisk er et tegn på modenhet, mens vi som er single ikke er ferdig med ungdomslivet. Jeg har vært både kjæreste og samboer i mitt 32-årige liv og har tidvis følt meg mer ensom i et par av de periodene enn jeg gjør nå som singel.
  Det er min mening.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 6. september, 2010 at 13:04
 225. Det som jeg har “hengt meg opp i” var kommentaren på slutten av ditt hovedinnlegg om at det som betyr noe, er om man har fått seg noe i helgen. Det var utgangspunktet for både min kommentar, og flere andre kommentarer i denne tråden. For hvis DET betyr mer enn å høre om andres barn, så er man ikke ferdig med ungdomslivet, for singelliv består, som du selv skriver, av uendelig mye mer enn det.

  Men ser jo at den setningen i hovedinnlegget var ment humoristisk fra din side. Man må bare ha den rette humoren for å forstå det folk prøver å formidle, noe jeg ikke har…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  KakeMonsteret - 6. september, 2010 at 13:18
 226. Jeg må bare le av hvor mye “kommentatorene” har klart å få ut av et glimrende, fantastisk sarkastisk blogginnlegg!!!! Jeg har to barn, og har selv vært i “konkurranse” med andre småbarnsmødre om hvilket barn som sov lengst, spiste mest, rullet over på magen først, fikk første tann, sa første ord….. You name it – alt var en konkurranse! For ikke å snakke om konkurransen om å ha hatt verste fødselen, sydd flest sting, kjeftet mest på jordmor osv.
  I dag har jeg to “store” barn og gudskjelov ute av konkurransen som babymamma.
  Jeg har venninner som har babyer og venninner som har store barn. Jeg synes det til en viss grad er hyggelig å høre om utvikling etc om alles barn jeg – men det bør være helt opp til meg å velge å “slippe unna” praten også – UTEN at man nødvendigvis bør bli uvenner av den grunn!
  Å bli mamma er egentlig ikke noen stor bragd, og antakeligvis er ikke den babyen man får så veldig unik i verden heller. Faktisk trenger man ikke å ha gjort stort annet enn å ha sex for å bli mamma….. Ikke for å bli pappa heller for den saks skyld.
  Jeg oppfordrer alle til å høre på Magnus Uggla “Baby Boom” fra albumet “35-åringen”. Meget morsom sang om nettopp temaet her…..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hjertens Enig - 6. september, 2010 at 13:38
 227. Jeg er typen med de peneste beina, er dog ustødig når jeg utfører mitt eneste triks og biter meg skjøl i storetåa.
  Betyr det at det ikke blir noe på meg i helga?

  P.S
  Du kan virkelig skrive du Ingvill, meget lattervekkende inlegg

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Pål - 6. september, 2010 at 13:58
 228. Må innrømme at jeg kun skumleste innlegget ditt, men overskriften fenget meg. Jeg har ikke lyst på barn, har aldri interessert meg for dem og nå i alder av 35 tror jeg heller ikke jeg vil våkne en dag , som alle sier , og ville ha barn heller. Jeg er gift, bygd hus, har god råd og hund idag og stortrives med livet mitt. Men ønsker ikke barn. Jeg har blitt kalt alt fra egoistisk, til psycho, til jeg vet ikke hva pga mitt standpunkt og jeg må innrømme at jeg begynner å bil ganske lei av kritikken. Det er faktisk mitt valg, jeg respekterer de som ønsker barn og har barn og er GODe foreldre. Men samtidig ser jeg mange som faktisk egentlig ikke ville ha barn og nå har 2 barn som desverre ikke har det noe hyggelig for mor mangler morsfølelse og interesse for dem. Det er synd og jeg vil heller se voksne uten barn enn de som får dem pga at alle sier at det må man jo ha. Nei, man må ikke. det er et valg. Og for de som liker å kjefte på oss uten barn, tenk neste gang på de som fakstisk ikke kan få barn, men som ønsker av hele sitt hjertet. Huff, har en venninne som har forsøkt nå i 7 år å bli gravod, men begynner nå å gi opp. Hun klarte ved en feiltakelse å parkere på familieparkeringen på ikea en kveld og ble skeldt ut etter noter av en mor som tydeligvis irriterte seg veldig over de som ikke respekterte skiltingen. (vil bare legge til at jeg var med og kl var 22, det var nesten tomt i parkeringshuset) Min venninne brast i gråt og ble helt fra seg, flyttet bilen og jeg måtte trøste henne gjennom hele kvelden. Det finnes alltid flere sider av en sak, og alle har sin egen situasjon å hanskes med, så både stolte mødre, single etc burde uansett ta mer hensyn til de som kanskje ikke er i samme situasjon som de.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Helene - 6. september, 2010 at 14:38
 229. Supert skrevet, ler meg i hjel av alle som skal forklare deg hva som er best for deg, og at du vet ikke hva du går glipp av. Og litt sjokkert over de som ikke tar tonen i bloggen. Du får jo så sykt fram poenget ved å sette det slik på spissen! Nei, jeg digger bloggen din, fortsett, fortsett !!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Magica - 6. september, 2010 at 14:40
 230. Småbarnsforeldre er noen av de kjedligste menneskene jeg vet om.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  den syvende far i huset - 6. september, 2010 at 14:59
 231. Alt dette baker vel ned til hvilket nivå sosial intelligens disse småbarnsmødrene har. Jeg er helt enig i at de kan holde smella på seg, for jeg er drittlei av å høre nedtelling til termin allerede fra den dagen barnet ble unnfanget, og etter termin blir det faen ikke bedre. Kos dere med barna, alle småbarnsforeldre, men forstå at det er slitsomt når dere ikke snakker om annet. Boom

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Roberto - 6. september, 2010 at 15:15
 232. Dette var morsomt og bra skrevet :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kjetil - 6. september, 2010 at 15:16
 233. Kjenner meg igjen i dette :) og er veldig enig i hva du skriver.
  Man kan godt begrense seg litt i detaljer når man snakker om babyer.

  Ironisk nok er jeg gravid med 3 uker til termin…
  Så mitt budskap er: pass på, for plutselig innhenter babyverdenen deg når du aner fred og ingen fare ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  C - 6. september, 2010 at 15:20
 234. Det er faktisk helt utrolig at de fleste med barn må overbevise de som ikke har barn om det det er det viktigste og flotteste i livet. Mulig det er det, men det man ikke vet har man ikke vondt av er det noe som heter.
  Og det er en del som ikke skjønner at selv om noe er rett for en selv, betyr ikke det at det er rett for alle. Oppgitt altså.

  Også vil jeg legge til at jeg som 27årig singel dame (ja ikke i 30 årne enda) ikke har sex med en ny fyr hver helg. I 2010 har det faktisk kun vært 1, og det til tross for at jeg er ofte ute på byn. Så det går an å dra på byn uten å være flyfille!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Camilla - 6. september, 2010 at 18:46
 235. Jævlig bra!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tine - 7. september, 2010 at 09:45
 236. Fantastisk bra skrevet Ingvill…!!

  Og utrolig underholdende tilbakemeldinger her, spesielt fra noen som helt klart føler seg veldig truffet og dypt fornærmet, og som kanskje både bør ta en liten runde med seg selv + slå opp “ironi” på Wikipedia.

  Normalt intelligente og mindre sneversynte folk kan man jo helt klart si ifra til, uten at man blir ekskludert fra vennegjengen. Helt ålreit å få hovedlinjene i hva som skjer på barnefronten, men dette blir jo gjerne som å høre om ferieturen til tante på 70; helt ok å høre litt om når/hvor, og noen spennende ting som skjedde – men man trenger ikke få heeeele detaljspesifikasjonen om hva de spiste når, skrittavstanden fra senga til badet, eller hvordan leverflekker påvirkes av 5 dager sydensol.

  Ooooog – - – de etablerte jentene digger jo stort sett å høre om singeleskapader – så de kan leve ut litt ekstra gjennom de single venninnene og mimre seg tilbake til go’e gamle selvsentrerte dager ;-)

  Bare for å irritere litt til: Det er vel ikke til å stikke under en stol at man verken trenger 50 i IQ eller lappen for å klare det mirakelet å forplante seg.. Det stilles jo faen meg større krav til å skaffe seg bikkje enn å få barn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Birgit - 9. september, 2010 at 08:40
 237. Her har Frøken Dahl tydeligvis ikke klart det hun prøver å unngå. Selv om jeg har problemer med å se hvordan hun kunne tråkket annerledes.

  At man ikke har den største interesse for venners avkoms avføringskonsistens er ikke synonymt med at man hater barn, eller prat om barn.

  Selv registrerer jeg et glimt av lengsel i øynene til mine gifte/foreldre venner når jeg forteller om helgens eskapader, samme hvor patetiske disse kan være.

  Gresset er som regel – til tider – grønnere på den andre siden.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  nob0dy - 9. september, 2010 at 12:31
 238. Kjempeinnlegg!
  Lo meg skakk her jeg satt. Jeg er mor selv, men det er noen år siden spebarnsalderen tok meg. 17, snart 18 for å si det sånn. Elsker dattera mi, men har aldri vært spesielt glad i å få dumpa baktunge, mistenkeligluktende småtasser med grønt snørr i fanget. Ergo er jeg vist OND.
  Stå på!
  Du skriver mega! :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Buzzybie - 10. september, 2010 at 14:40
 239. Slutt å være så sure da. Enkelte her inne virker jo som dere bader daglig i bitterhetens kilde. Overalt i dagens samfunn så blir man overfalt av utsagn som “vær deg selv”, “enhver må leve som man vil”, “gjør det som føles rett for deg”, “vi lever tross alt i 2010″ og lignende herligheter. Man skulle tro at det var flere som aksepterte ulike livsstiler og at folk ikke lenger bare kjører en tradisjonell linje. For hallo,vi lever jo tross alt i 2010!!! Jeg syns ikke det så mye som har forandret seg i forhold til hvordan mennesker dømmer hverandre hvert fall, 2010 eller ikke. Mennesker har behandlet hverandre dårlig uansett årstall….

  Ingvill, du har mange gode poeng!Morsom er du også:-) Og det du sier er at alt er like bra. Så enkelt er det. Fint å være mamma, fint å ikke være mamma, fint å ha kjæreste, fint å ikke ha kjæreste, fint å bo sammen med noen, fint å bo alene. Det meste fungerer hvis man gjør det beste ut av det.Hurra for det!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvild - 11. september, 2010 at 00:19

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00