A MAN BEFORE MIDNIGHT

Mange mener jeg vingler fordi jeg sier at jeg ikke er på utkikk etter kjæreste, samtidig som jeg skriver om å scanne kjøttmarkedet og har profil på et datingnettsted.

Akkurat som om det er en motsetning mellom å ikke være på jakt og å sjekke ut viltbestanden.

I min alder er dessuten inkonsekvens mye bedre enn inkontinens.

Flere av dem som kommenterer på denne bloggen ser ut til å se på single som sjelelig utviklingshemmede. Spesielt single som verken er på jakt etter kjæreste eller ønsker seg barn – vi er arrogante egoister med oppblåste hoder i skyene. Om du i tillegg tror på forskjellen mellom alene og ensom, står du egentlig med hodet i sanden og lyver til deg selv (og med høydeforskjellen mellom skyene og sanden, er det ikke rart vi blir litt svimle i våre oppsvulmede skaller, spør du meg).

Jeg har ikke noe problem med å innrømme at det er stunder jeg ønsker meg kjæreste. De stundene heter søndager.

Kroppskontakt skal visstnok være godt for helsa. Og sikkert sjela. Da bør det også være et tilbud for dem som ikke nødvendigvis har lyst til å plukke opp tilfeldige kroppsvarmere på byen. Det kan fort bli mer svett enn hett.

Moren min er svaksynt og fikk lommekikkert av hjelpemiddelsentralen så hun skulle slutte å praie alle trailerne som kom forbi mens hun ventet på bussen.

I et I-land som Norge, med tjenester for alt fra svaksynte til ordblinde, synes jeg det er veldig rart at det ikke er noe offentlig tilbud til single. Det hadde ikke krevd store ressurser. Åpningstid fra 12-24 på søndager holder i massevis.

Det bør ikke være for mye forlangt å få til en søndagskjærestesentral for oss sjelelig utviklingshemmede. Mange tror jo single bare er ute etter av sex. Vi er ikke det. Vi vil også ha kos.

Og om ikke myndighetene oppretter SundaySpooningService.no (eller SøndagsSkjeSørvissentral som det sikkert ville hett), kunne de i det minste gitt oss en lommekikkert.

Så slipper vi å praie alt som kommer forbi mens vi venter på søndagsfangsten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

95 kommentarer

 1. Huff ja!
  Kommentarer kan være noe herk…
  Send dem til meg… så skal de få svar tilogmed!

  Men… nå vil jo jeg helst ha A GIRL BEFORE MIDNIGHT, og det er jo ikke helt det samme… .) med mindre man er litt frisinnet.

  Og pussy nok er det mange som blir frisinnede utover natten, eller kanskje de rett og slett mangler lommekikkert?
  Vel… ikke si si det til dem, at det er mulig å få lommekikkert på hjelpemiddelsentralen, mener jeg, for da kan det jo tenkes at gangsynet skjerpes…. og da får jeg kanskje mindre å skrive om… og som solidarisk søster så stoler jeg fullt og fast på å stå last og brast med mine medsøstre… særlig morgenen etterpå, såfremt de ikke har funnet veien ut selv før jeg våkner.

  Jeg er enig: Myndighetene må kjenne sin besøkstid og opprette en spooningservice. Å ligge skje med en fremmed på gulvteppet foran peisen en søndagsmorgen etter… ehm… … det tror jeg på.
  Kanskje vi treffes der :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cecilia - 10. september, 2010 at 01:05
 2. Nåja nåja, som “single” kvinner flest har vel du også store problemer med å gå skikkelig på søndager…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Redneck - 10. september, 2010 at 06:58
 3. Redneck, jeg skjønner at du er programforpliktet til å være sexistisk, så du kan få leve med den fantasien om du vil. Jeg for min del synes det er vel så mange mange vaklende hannkjønn ute og går på søndager – uvisst av hvilken grunn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 10. september, 2010 at 08:28
 4. Cecilia. Jeg svarer på kommentarer jeg. Så mange jeg rekker.
  Lykke til med jakten!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 10. september, 2010 at 08:29
 5. Men er vi ikke bare ute etter sex da? Det er jo derfor vi er ute to-tre dager i uken, drikker oss godt brisne og drar med oss tilfeldige utvalgte hjem hver eneste helg. Siden vi ikke aktivt leter etter kjæreste så sier det jo seg selv at vi ikke kan ligge med den samme to ganger, det passer seg ikke for single jenter.

  For single jenter flest er kun single fordi de egentlig ikke liker menn og vil ha seg med så mange som mulig, fordi vi skal vise dem at vi også kan! Og barer og klubber der man kan plukke opp halvfulle menn er alltid de beste sjekkestedene!

  …uff det er kaldt og fuktigt i hodet til den lille promille av single jenter som tenker sånn!…

  Jeg har vært singel i to år, og mange år før det. Ennå har jeg ikke dratt med meg noen hjem fra et utested, det byr meg imot å ha sex med en full fremmed, og en svett natt er egentlig ikke noe mål for meg.

  Som de fleste(?) mennesker tenker jeg at sex er best når man blir litt kjent med hverandre. En one night stand ville vært som å bake kake men ta den ut av ovnen når den bare er halvveis gjennomstekt. Skal man først bake en kake så foretrekker jeg å bruke litt tid på det, og ikke stresse med å bli ferdig fortest mulig. Det er ikke bakingen som er gøy, det er all smakingen som kommer etter.

  På den måten blir det lite sex. Så lite at jeg til tider vurderer om jeg skal bli nonne og flytte i kloster. Jeg vedder på de har seg noen heftige orgier bak de steinmurene sine.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  apples - 10. september, 2010 at 10:26
 6. Søte Ingvill!

  Snublet tilfeldigvis over bloggen din mens jeg egentlig så etter noe helt annet – og jeg må bare innrømme at jeg elsker bloggen din!
  Selv om jeg nok ikke er i rette alderssegmentet, er det mye jeg kan nikke gjenkjennende til:-)
  Det er jo ikke slik at sjekkemarkedet blir bedre og bedre for hvert år som går – samtidig blir man jo mer og mer kresen…..
  For oss kvinner som ikke har nådd middagshøyden riktig enda (vi fortærer riktignok lunchen, aldersmessig), så er det en trøst å vite at man ikke er alene der ute.
  Du har en snert over språket som treffer meg midt i magemusklene jeg en gang hadde:p

  Og du har helt rett! Inkonsekvens er absolutt å foretrekke før inkontinens…..tror jeg da:D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hildepilde - 10. september, 2010 at 10:29
 7. Fantastisk at du skulle nevne nettopp dette, da jeg her forleden selv tenkte på hvor fint det hadde vært med en spooningservice da jeg nok en gang lå ensom i sengen. I verste fall kunne jeg startet en form for dette. Du burde se å ta patent på denne tjenesten før noen andre får kloa i den. Selv vil jeg gjerne tro på at en slik tjeneste kunne fungert. Men i realiteten vet man nok at stort sett slike kontaktsider alltid (før eller siden)heller mot det seksuelle. La meg gi et eksempel. Som da chatroulette var oppe og gikk. Hvor spennende er det ikke å snakke med en vilt fremmed person i et annet land? Jo, det er vel og bra. Men ikke når 8 av 10 fremmede personer kun viser sine edlere deler på kamera. Svært lite interessant for min del.

  Kanskje går det an å alliere seg med en venn i stedet når det gjelder denne spooning-saken . Men jeg har ikke troen på at et mannebein av typen singel er like opptatt av spooning og hugmaking som kanskje det vi single jenter er. Eller…?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Wendys - 10. september, 2010 at 10:33
 8. Jeg er mann. Jeg er singel av fri vilje. (Noen som ser meg mener det er andre årsaker, menmen…) Når jeg snakker med par og som i tillegg er småbarnsforeldre, så mangler det ikke på forslag om hvordan (og hvorfor) jeg skal få kjæreste. Når jeg forteller at det er av fri vilje, så føler jeg at de ser på meg som en spedalsk som de må bli kvitt raskest mulig. Det blir uutholdelig når jeg sier at jeg ikke ønsker meg barn.
  Hvorfor i he…… MÅ jeg ønske meg barn. Er det ikke et fritt valg? Nei, i vårt samfunn er du en taper hvis du ikke har kjæreste/samboer/ektefelle MED barn. Selv de som aldri burde få barn, blir sett opp til hvis de har barn. Drit i barnets ve og vel, bare foreldrene “kjemper” og “prøver” for å få det til.

  Når det gjelder kjæreste, Hvis jeg kunne tatt Henne frem ved behov, som foreslått, søndag 12-24 for så å sette henne bort (eller i et skap) til neste helg. Ja da ja… Kanskje.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sten - 10. september, 2010 at 10:47
 9. Skriver godt, du. De som av ulike grunner er i et fast forhold, blir så forbanna selvgode og mener de eier sannheten. For single mennesker som trives med å være single, er livet topp. For oss vil en fast partner for det meste være i veien. Partneren forlanger jo og maser hele tiden. De fleste i faste fohold klager jo hele tiden av hvordan partneren syter over hvor utilstrekkelige de er, og hvor lite de gjør, alt de sier feil og alt de ikke sier. Som singel slipper man mye av det der. Som singel har man retten til å gå når sytinga blir for sterk. Som singel er man av og til ensom – men aldri så ensom som den som tviholder på sitt dysfunksjonelle forhold. Som singel er man oftere alene – uten at det betyr at man oftere føler seg alene enn den som er i et fohold. Som singel har man mulighet til å dyrke nært vennskap med flere av både samme og motsatt kjønn, uten at partneren blir sjalu og hysterisk. Som singel har man ofte bedre og mer spennende sex enn de som er i fast fohold. Sex med en god venn der hverdagens negative elementer er lagt bort, er noe single har langt oftere enn de som er i fast forhold til noen. Og de som er i et godt forhold til en partner, har sjelden noen vansker med å akseptere at en som er singel, har et fullverdig liv som har et annet innhold. Singellivets kvaliteter er rakket for mye ned på av alle de holder på sine forhold og sitt sneversyn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Samson - 10. september, 2010 at 10:56
 10. Jeg er enig.
  merker at de mennene (spes en) jeg jobber med er opptatt av at jeg skal få meg type, og nevner 2 andre jeg jobber med om potensielle.
  Andre kvinner jeg kjenner mener jeg er mannegal pga jeg liker å se og kommenterer vis jeg ser en mann jeg syns er pen eller hot. Gjør det meg mannegal?? betyr jo ikke at jeg har sex med dem eller noe, vet ikke hvem de er, snakker ikke med dem eller noe, jeg bare ser….
  Jeg liker å se og jeg elsker singel livet!
  Betyr ikke at jeg ikke ønsker nærkontak av en mann en gang i blandt, men det har heller ikke blitt det på noen år… mange… men jaja, jeg har det fremdeles fint singel!

  Kjønner heller ikke hvorfor det er så pes om å få en partner.. de fleste jeg kjenner virker ikke sååå lykkelige i parfoholdet…

  Det jeg ville si er at jeg er enig i det du skriver.

  PS: APPLES: jeg vurderer det samme… Nonne, men må liksom bare begynne å tro på gud eller noe… HAHA

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Me - 10. september, 2010 at 11:00
 11. Når jeg var singel var jeg også konstant på leting etter en søndagskjæreste, men takk gud for at jeg hadde mange venninner som var i samme situasjon. Da vi hadde underskudd på kos fra utenforstående brukte vi den på å ligge i armkroken til hverandre å se på en søppelfilm og spise smågodt. Men en søndagsåpen kjærstebutikk hadde jo gjort livet mye lettere.
  Hilsen en som alltid skulle være singel,men som endte opp i kjærestefella..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Silje - 10. september, 2010 at 11:05
 12. Kan identifisere meg med mye av det ”Samson” og ”Me” skriver. Et annet moment;
  Den utrolige dobbeltmoralen samt den svake karakteren til mange som er i samboerskap/ekteskap!
  Veldig mange av dem er – som kommentert over – ekstremt opptatt av at vi single må komme oss i forhold/retter en moralsk pekefinger mot single – men det virker jo som en del av dem gjør mye for å komme ut av forhold da…(Såfremt de blir ”fersket” da)

  For her snakker vi Ole Brumm mentalitet. Har mange eksempler i bekjentskapskrets på etablerte folk som er kronisk utro, og som singel treffer jeg jevnlig damer på by’n – som er i forhold – men som likevel ønsker affære.
  Single jenter opplever det samme med etablerte menn.

  Hvorfor ikke gjøre som oss single; Vær singel til du har fått rast fra deg/fått ymse ut av systemet – vent med å entre forhold igjen til du er MODEN for det, til du er voksen nok til å forplikte deg. Det å være singel handler om å være ærlig med seg selv – men ikke minst ovenfor dem du treffer. Som singel har du ikke forpliktelser ovenfor en partner der hjemme.

  Men denne type mennesker som er i forhold, men iblant oppfører seg som single, skal ha både i pose og sekk, de takler ikke å være alene/er hyklersk opptatt av fasade – så til tross for at de er utro må de ha en samboer/ektefelle som gir dem trygghet ved å vente der hjemme. Stusselig!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hans Hansen - 10. september, 2010 at 11:36
 13. Hvorfor et dette single greiene så “big deal”? er det virkelig så stort gap mellom?
  Og hvorfor sier folk som han toskete redneck at man har problemer med å gå på søndager hvis man er singel? det er ikke alle single som er ludder og det finnes likeens en hel del nygifte småbarnsmødre som er det!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  uff-uff - 10. september, 2010 at 11:40
 14. Skaff deg en søndagskjærest da vel. La oss si at det finnes 600K innbyggere i oslo, så estimerer vi med at en ca. 50% av disse er menn. Om du gir et slingringsmoment på 15 år vil det tilsi at du kan “date” rett i underkant av 20% med henhold til den gjennomsnittlige mannlige levealder i Norge. Så du har altså 50-60K potensielle individer som kan oppfylle dine krav. Trekk ifra det du måtte føle for med tanke på utilgjengelighet av forskjellige grunner. Det er fremdeles nok kandidater igjen. Om ikke dette holder burde det vel ringe en bjelle. Problemet ligger nok hos deg i form av manglende handling.

  Og hva er så gale med å være singel og faktisk VILLE ha sex sånn litt her og litt der uten noe graverende behov for kos og omsorg? Skal det dannes egne grupperinger innen singelverdenen der vi som ikke har noe imot slik livsstil blir båssatt som freaks?

  Folk har for mye tid til å hakke ned på dem som ikke er like dem selv..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hannkatt1 - 10. september, 2010 at 11:53
 15. Haha, mannfolka vakler fordi de drakk seg så jævlig fulle :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Redneck - 10. september, 2010 at 12:18
 16. Forstod jeg det slik at du har en datingprofil et sted der ute? :)

  Nå skal jeg ha det også. Må også kikke på utvalget, selv om jeg er litt skeptisk.

  Enkelte mennesketyper klarer rett og slett ikke å se at andre kan være forskjellig fra de selv. Og da være så til de grader forskjellig fra de normale stereotypiene. Så mennesker som tilegner andre mennesker dømmende og nedsettende kriterier, da gjerne single, må ha et kraftig markeringsbehov. Dette er gjerne også lite selvstendige mennesker.

  Jeg mener at enslige selvstendige mennesker (kvinner) er svært tiltalende. Jeg beundrer dere, og jeg er som dere selv, bare at jeg er mann.

  Rett opp ryggen. Vær stolte og single. Da er dere så innmari flotte. Det vet dere selv også, mange av dere.

  Nettopp dette irriterer mange av disse to`somme som kommenterer. De kunne aldri hatt denne styrken selv.

  For det krever sin kvinne, og sin mann. Og det er ikke for alle.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 10. september, 2010 at 12:21
 17. Ingvill Dybfest Dahl skrev: “Jeg for min del synes det er vel så mange mange vaklende hannkjønn ute og går på søndager – uvisst av hvilken grunn.”

  He-he, det er fordi vi har vært oppe tidlig og trent – i håp om at det skal gi noen som helst uttelling neste bytur. Eller neste etter der. Eller noe.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  David Fisk - 10. september, 2010 at 12:25
 18. Har vært innom bloggen din et par ganger, og hver eneste gang blir jeg sittende å humre for meg sjøl. Utrolig bra skrevet, du setter situasjonen mange av oss er i på spissen og i perspektiv. Det at folk provoseres av at noen av oss faktisk ikke ønsker oss egne barn, og at vi har det bra som single og ikke er ensomme, viser igjen at du treffer spikeren på hodet i dine innlegg.
  Fortsett å skrive på din egen måte, og forsøk å overse de sure og idiotiske kommentarene.

  Mann, 41, singel, ikke ensom… ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  LeG - 10. september, 2010 at 12:30
 19. Jeg skjønner at du setter ting litt på spissen. Men ærlig talt. For noe tull du klarer å lire av deg. Bruk heller tiden på noe konstruktivt enn å forfatte bullshit. Greit at folk velger å være single. Vi lever tross alt i et demokratisk land. Mye koselige ting man kan gjøre som singel også. Men behøver ikke dra det ned på lavmål.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Prinsen - 10. september, 2010 at 12:44
 20. Der kom den forrige kommentaren likevel. “Og det hele ble litt pinlig”. Jaja. Får gå og grave meg ned jeg da. Beklager Ingvill. Du er jo sjefen her inne .)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 10. september, 2010 at 12:44
 21. Denne bloggen har ettertrykkelig slått fast det jeg lenge har fryktet: Jeg er og blir i utakt med “folk flest”, eller allmuen som jeg kaller dem. Disse mennesker som syntes komiprisen var et fornøyelig program, som synes Linn Skåber er landets festligste kvinne og som faktisk blir litt triste når IDOL-sesongen er over.

  Jeg leser derfor dette blogginnlegget med stigende bekymring og resignasjon.

  Vi åpner med en mildt sagt søkt sammenligning mellom kjøttmarkedet og viltbestanden. Verdens eldste sammenligning blir ikke noe mer relevant selv om man formulerer den dårlig, for det er de færreste som bryr seg om viltbestanden med mindre de har en baktanke som sier pang.

  Deretter kommer det umiddelbart et forsøk på et morsomt ordspill (inkonsekvens – inkontinens). Jeg rister stille på hodet mens hjertet har slått nok et slag forgjeves. Hva i alle dager har ufrivillig vannlating med kjøttmarkedet eller viltbestanden å gjøre? Hadde inkontinens vært et latinsk uttrykk med betydningen “hører du tikkingen, kvinne? Det er den biologiske klokken. Skaff en mann straks, ellers kommer du og din slekt til å dø ut og hver dag blir søndag med hodepine og halvtom dobbeltseng” så hadde dette kunne vært et fiffig ordspill. I stedet blir det bare trist.

  Jeg ser det trekkes en parallell til hjelpemiddelsentralen som har utstyrt en eldre kvinne med et redskap som skal hjelpe henne å skille busser fra trailere. Jeg tar ikke en gang meg selv i å lure på hvordan dette skal være relevant for historien, jeg bare leser videre og får bekreftet at dette sørgelige blogginnlegg har nådd et nytt lavmål. Analogien tas helt ut til siste setning.

  Dette innlegget har i skrivende stund fått 156 vurderinger. Fire og en halv stjerne i gjennomsnitt. Og blant kommentarene som er ført, ser jeg flere som hedrer bloggforfatteren for sitt gode språk, her humres over ordspillet jeg syntes var så sørgelig og her drøftes problemstillingen som bloggforfatteren finner nødvendig å ta opp.

  Det eneste problemet slik jeg ser det, rent bortsett fra at jeg er den eneste som synes innlegget er dårlig, er at det også blottlegger noen fakta om kvinnen som jeg skulle ønske jeg hadde på bordet før det var for sent.

  Vel vel. Jeg mener intet vondt om deg, Ingvill, og jeg er jo i mindretall så det holder når jeg sier det jeg sier. Nå skal jeg gå ut en tur og få litt glede ut av dagen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  AM - 10. september, 2010 at 12:46
 22. GuttebasSen: Jeg styrer ikke alle innleggene. Avsendere som er blitt godkjent én gang ramler rett gjennom. De får jeg ikke sensurert om de er upassende eller ber om det før i ettertid, andre må jeg godkjenne før de kommer ut. Jeg har fulltidsjobb og kan ikke følge bloggen hele tiden.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 10. september, 2010 at 12:49
 23. Litt av problemet er vel også mangel på vilje til å gjøre noe med det, kombinert med litt forutinntatthet fra begge sider.

  Som singel mann, liker jeg selv tanken på både kos og sex, selv om jeg SKAL innrømme at “kosedriften” alene ikke er stor nok til at jeg leter aktivt etter noen kosepartner… Egentlig vil jeg helst tilbake til ungdomstidens kjæresteforhold, bare med litt mer sex, men fortsatt ha senga for meg selv de fleste ukedagene. Grunnen til at jeg selv ikke gjør noe særlig for å få det til, er todelt.
  Før det første, at jeg mistenker at ingen kvinner ville trodd meg, og at det egentlig vl oppfattes som “bruk og kast” mentalitet.
  For det andre, hvis jeg virkelig klarer å overbevise en kvinne om at jeg virkelig er interessert i å kun ha ett fast kjæresteforhold med kun en kvinne, så oppfattes det som om det er mulig å dyrke det til noe mer.

  Jeg tror nok at det finnes kvinner som vil det samme. Jeg har dog ingen tro på at mange kvinner ville trodd meg, og hvis det gjør det, så er vel oppfatningen min slik, at det er mange flere menn enn kvinner som tenker slik, så kvinnene kan tillate seg å velge fra øverste hylle, og glatt overse andresorteringa som meg ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bon - 10. september, 2010 at 12:57
 24. Ha-ha-ha! Jeg syns nå at alle som skriver en personlig blogg må være sjelelig utviklingshemmet, enten man er singel eller i parforhold. Herregud…..legge ut livet sitt og bilder åpent for alle på nettet… Hvor fjortis går det an å bli?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jada jada - 10. september, 2010 at 13:14
 25. Jada jada: Det må du gjerne synes. Som jeg har sagt før er ikke dette en privat dagbok. Det er en blogg, og vil inneholde en del fiksjon. Den skrives da også på oppdrag fra min arbeidsgiver, hvor teamet var forhåndsbestemt og er ikke et personlig initiativ fra meg. Det ligger heller ikke bilder av meg på denne bloggen, annet enn et utsnitt av et karikert bilde i vignetten.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 10. september, 2010 at 13:19
 26. Kjære Ingvill,

  Jeg har lest de fleste innleggene dine og koser meg stort. Det er morsomt og gjenkjennende. Var vel singel i 8 år før jeg fant (ble funnet) av han jeg er gift og har barn med i dag. Tross sivilstatus kjenner jeg et glødende engasjement for hvordan single blir oppfattet og hvordan de (tidvis) blir behandlet av omgivelsene sine.

  Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg fikk spørsmål av typen – Hvorfor har du ikke kjæreste? Er det ikke snart på tide å få seg kjæreste? Er du kresen? Hvordan orker du å være singel så lenge? Særlig mannlige kollegaer og gifte venners menn var voldsomt opphengt i dette. På fest, på jobb, på byen, overalt. Jeg ble både sint og lei meg. Også toppes det av ukebladbransjen som skriver at det er ‘in’ å være singel. Sukk. Skal man le eller gråte?

  Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor folk tror at singel er det samme som å velge bort kjæreste (for noen , ja absolutt), som om man kan gå til nærmeste butikk og plukke fra hylla men velger å la være. Som om jeg fant drømmemannen igjen og igjen men _likevel_ valgte å være singel. Som om det er noe man kan jobbe strukturert med og vite at det er en kjent målpassering. Som om.

  Alt er jo tilfeldigheter, ikke sant? At noen finner partneren sin er som regel ikke planlagt, det bare skjedde fordi de var på riktig sted til riktig tid. Og at de fikk kjæreste ’så tidlig’, var ikke de kresne de da? Hjelpe meg, det blir jo så usakelig.

  Min konklusjon den gang var at dette er mennesker som ikke selv har opplevd å være singel i ‘voksen’ alder, de har nesten alltid vært i et forhold og får angst ved tanken på å leve alene. De kan ikke noe annet enn å være kjæreste. Det, og/eller at de har lagt seg over i stabilt forholdsleie og glemt å være et interessant menneske som kan prate om noe annet enn livet innenfor husets fire vegger. Skytset mitt ble å møte spørsmål med spørsmål.

  Har jeg svart på innlegget egentlig? Litt usikker. Fortsett å skrive – jeg heier på deg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  tigerpiken - 10. september, 2010 at 13:31
 27. De opplistede ønsker bør vel lett kunne løses med:

  1) Å være spesifikk i nettannonsene (Søndagskjæreste ønskes)
  2) Søke long distance relationships med begge i full jobb og en flytur mellom dere – det burde gi en 20-30 bra helger og ferier i året, med supplerende “e-post/MSN-kos” i hverdagen.

  Mvh
  Erik

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Erik - 10. september, 2010 at 13:38
 28. Ingvild!

  Jeg vil rose deg for denne fantastiske bloggen. Jeg er selv en singel frøken, og stor fan av alle som prøver å snu om på det tradisjonelle bildet som sier at “alle kvinner må få mann og barn”.
  Jeg er bare 23 år gammel, men har flere ganger blitt møtt av trangsynte mennesker som mener det er patetisk å være singel. Hallo i luken liksom. Er det så patetisk å ha tid til å reise, fokusere på seg selv, gå på cafè med venninner, ha tid til å lese og lære seg selv å kjenne?

  Tusen takk til deg som gir et bilde av en flott, intelligent kvinne i 30-årene som ser på livet som noe annet en mann og barn. De som kritiserer deg for å være egoistisk er bare misunnelig, for det er en luksus å ha lov til å være egoistisk! Tenk at vi har lov til å være ute så lenge vi vil, tenk at vi ikke trenger å rushe hjem for å lage middag til andre, tenk at vi kan surfe på nett å plutselig bestille en reise til Brasil, tenk at vi kan sove så lenge vi vil (både lørdag og søndag), tenk at vi har tid til venner og tenk at vi kan bruke hele lønningen vår på shopping og vin! Herlig!

  Jeg elsker denne bloggen, så nok en gang: tusen takk!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sara - 10. september, 2010 at 13:42
 29. Jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver – fantastisk blogg, “spot on”! Er selv singel på ‘nte året, og trives godt med det. Ikke har jeg lyst på barn heller. Når jeg forsøker å forklare det for venninnene mine som selv har barn, så møter jeg liten eller ingen forståelse hos en del av dem – og jeg har også fått kommentaren “Jeg hører hva du sier, men jeg tror ikke du mener det..” Akkurat som om jeg skulle lyve om det – eller bruke det som en unnskyldning for at jeg er singel? “Nei, du skjønner, jeg har enda ikke klart å finne en mann som vil ha meg, så da får jeg late som om jeg har det bra alene og at jeg ikke vil ha barn, når det egentlig er mitt største ønske..” Jeg ønsker å tro at vi i venninneflokken er ærlige mot hverandre, og da er det nesten litt provoserende å få slike kommentarer..

  Jeg sier ikke at min innstilling aldri vil endre seg – det kan godt være at jeg møter en mann som jeg kan tenke meg å dele livet med og at jeg etterhvert vil ønske å bli mor (jeg TROR ikke det kommer til å skje, men man vet jo aldri). Ikke har jeg for vane å dra med meg fremmede hjem fra byen heller bare for sexens del, det er jo også litt vanskelig når man knapt gidder å sette sin fot innenfor de svette sjekkestedene i byen. Jeg opprettet en profil på en av de utallige nettdatingsidene også, men etter å ha surfet litt rundt der inne så endte jeg faktisk opp med innsikten om at jeg vil faktisk ikke ha kjæreste nå! Og det er virkelig helt greit – man må få velge selv hvordan man vil leve livet sitt. Men jeg forventer å bli respektert for mine syn og valg i forhold til dette med mann og barn, på samme måte som jeg respekterer at andre velger å etablere seg og stifte familie! Ingen behøver å være enig i mine valg, men det er faktisk mine valg, og ingen har heller noen rett til å kritisere dem.

  You go girl – gleder meg allerede til neste blogg-innlegg!
  God helg! :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Maria - 10. september, 2010 at 13:45
 30. TIl Jada Jada

  Hvis du ikke ser humoren i dette, er det nok dine humoristiske evner som er utviklingshemmet!

  Takk for en fantastisk morsom blogg Ingvill!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingrid - 10. september, 2010 at 13:54
 31. Fikk noen spørsmål av en gjeng syvåringer i går.

  “Har du kjæreste?” “Hvorfor har du ikke kjæreste?” “Har du familie?” “Har du ikke barn?”

  Man kan jo lure på om det er så naturlig å ville finne seg en make og produsere avkom, at til og med småbarn synes det er unaturlig når voksne ikke er en del av et par.

  Eller blir man bare lært opp til at “sånn skal det være” ved å observere folk rundt en slik at selv de søte små synes kjæresteløse 25-åringer er litt rart?

  Det er jo litt rart hvor tidlig den starter, denne trangen til å se folk bli sammen. Denne følelsen av at man liksom skal være en av hvert kjønn for å være en helhet.. at det skal være en mamma og en pappa for at verden skal gi mening.

  Kanskje egentlig ikke så rart at barn tenker sånn…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  apples - 10. september, 2010 at 13:57
 32. SIRE: Jeg har en jobb. Det er blant annet å skrive denne bloggen. Utseendet mitt er irrelevant i denne sammenheng.
  Jeg jobber i media. BAK kamera og penn. Finnes bedre utløp for PR-kåthet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 10. september, 2010 at 14:22
 33. AM: Jeg tenkte akkurat det samme som deg!
  Festlig tema, men bra skrevet er det vel ikke akkurat…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  aggie birdie - 10. september, 2010 at 14:42
 34. Det var et fint innslag. Jeg er en singel jente på 35 som føler på samme måte. Er ikke desperat på noen måte og vil heller ha det bra alene enn å ha det dårlig i et forhold, men det er ikke så lett å finne en kjæreste synes jeg, spesielt ikke i Norge. Man føler seg ofte som et stykke kjøtt spesielt fordi mange gutter “liker å svømme i fine damer” på nettsted. De driter egentlig i hvem du er bare de får sex. Uansett. Ikke gi opp håpet, men ta heller ting som de kommer og for all del – ikke forhaste seg og end opp med å kjøpe sperm i Danmark.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hanne - 10. september, 2010 at 15:01
 35. Ai LØV jår blogg, Ingvill :) Ju råkk :D

  I dag starter rypejakta,- mange flotte karer ute på tur, så her er det bare å komme seg til skogs jenter!!!Hahaha

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hege - 10. september, 2010 at 15:19
 36. Bloggen din er fantastisk – og setter meg i glitrende humør hver gang jeg leser den. Snakk om å treffe spiker(ne) på hodet:)
  Single, frivillig barnløse sjeler uansett kjønn utsettes for solide mengder “stakkars deg da”-blikk fra etablerte venner og familie…. Og alle andre som ikke forstår at du ikke gidder å stikke hodet i barnevognen deres.
  Jeg var lenge i den gruppen – nå har jeg tatt steget over i en annen litt uglesett gruppe, nemlig par-rundt-40-uten-barn-gruppen. En fantastisk mann kom nemlig vandrende inn i livet mitt – uten exkone eller barn(snakk om flaks!).
  Gjett hva vennepar, familie og øvrig barnevognmafia sier nå….: “ja dere har jo ikke mye tid, så dere starter vel familie med en gang???”
  Svaret på det er som følger: “Neida, vi er to voksne mennesker som akkurat har møtt hverandre, og som aldri har ønsket oss barn før, så vi trives godt med vår rolige tilværelse, jobber og reiser”
  HA! Snakk om provokasjon! Her ligger alt til rette for kos med småttiser, også VELGER VI DEM BORT!!!! Så uansett hva jeg velger så er jeg en ond egoistisk, selvrealiserende(hva er galt med det forresten?) hurpe uten forståelse for hvor FANTASTISK det er å være sliten småbarnsmor…
  Men den søndagsspooningen er iallefall i boks;)
  Ha en fortreffelig helg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ellen - 10. september, 2010 at 15:22
 37. Du er en sikkelig Ole Brum du. Begge deler ja takk. Begynner å bli lei dere norske damer. Kos skal dere ha men ikke kjæreste. Barn skal dere ha men ikke en mann og far til barnet. Vi kjøper bare sperm i løsvekt. Er kvinner blitt til det dere kvinner i alle år har kritisert mannen for. Alt for opptatt av seg selv og sine ting (menn: fotball, elektronikk og bil) (kvinner: mote, maskara og cafekos) og forpliktelsesvegring

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Morten - 10. september, 2010 at 15:31
 38. Morten: Du er en skikkelig sneversynt en, du.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 10. september, 2010 at 15:37
 39. Jeg er så enig så enig, bortsett fra at de godt kunne kommet i uken også for min del. Det å leve uten noen form for kos og kroppskontakt tar på i lengden… Men for all del om den “rette” plutselig hadde dukket opp, hvem vet. Men inntil da; Give them to me!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Aimabel - 10. september, 2010 at 16:37
 40. Nå ønsker jeg meg en hund, men kan ikke ha det fordi jeg er for lenge borte på jobb. Så jeg tenker at jeg skal få meg en som pensjonist.
  Som yngre elsket jeg singellivet, og tenkte at når jeg blir middelaldersk skal jeg få meg en kjæreste. Men nå som jeg er middelaldersk har jeg glemt hva den opprinnelige grunnen var til at jeg skal få meg kjæreste.
  Og egentlig tror jeg ikke det blir noen hund heller.
  Det gjelder å smi mens jernet er varmt. (Ikke tenkt koffert;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Evig singel madam - 10. september, 2010 at 17:00
 41. Hei!
  Må bare si at du skriver utrolig bra!
  Bloggen din er stor underholdning, og mye sannhet i innleggene dine :)
  Selv er jeg snart 29, og lykkelig forelsket :) Faktisk gikk jeg fra singel til kjæreste i går kveld, og det var helt fantastisk, måtte feire med en flaske vin på en sen torsdag kveld.
  Nå får vi se om det blir like bra med kjæreste som å være singel, og hvis ikke, så er det aldri noen skam å snu.

  Digger bloggen din, du treffer spikeren på hodet og derfor blir mange provosert fordi de skal forsvare sine egne valg.
  Håper du fortsetter å skrive, for det er deilig å se noen si ting som de er på en morsom måte ;)
  Selv er jeg veldig frem og tilbake med å få barn, men tiden vil vise…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jente 28 - 10. september, 2010 at 17:12
 42. Gosj… enkelte lesere… Bevare meg vel!

  Jeg synes du skriver artig jeg. Får litt Bridget Jones-smil når jeg leser deg :)
  Mange gode poenger satt litt på spissen. Mer moro med litt verbalt krydder rundt emnet enn “fan, jeg er singel… please help, h-e-l-p..!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Viljen - 10. september, 2010 at 17:20
 43. Det må da være lov å savne en armkrok å våkne i, uten at man ønsker seg hele pakken med A4-liv…

  Skjønner godt hva du mener, jeg trivdes også utmerket alene, uten å bli så veldig ensom! Men det er klart, av og til savner man rett og slett kos, småprat og spooning:)

  Alt har sine fordeler og bakdeler, – og som min tante sa: Er du i et forhold svner du som regel det beste fra singellivet, men er du singel savner du som regel det beste fra kjærestelivet!

  Ikke bare enkelt ;-) ) Men heldigvis opp til hver enkelt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marthe - 10. september, 2010 at 17:31
 44. Denne bloggen er unik i sitt slag og jeg digger det! I mine øyne har du rett i alt du skriver, og jeg syns det er latterlig å lese mange av kommentarene du får. Hvorfor kan ikke folk bare ta seg sammen? Singel betyr ikke det sammme som verken søkende eller ensom!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Maud Helene - 10. september, 2010 at 17:39
 45. Jeg vil bare få si at jeg koser meg glugg ihjel med bloggen din jeg, er veldig godt å se at det finnes flere som tenker i de samme baner! At noen velger å legge igjen kommentarer med (la oss gjøre det enkelt) negativt innhold syns jeg du skal ta med knusende ro. Jeg for min del er også singel på n’te året, og trives helt utmerket! Hvis mannen med stor M skulle dukke opp skal jeg nok ta livssituasjonen opp til vurdering, men jeg har ikke altfor høye tanker om å kysse så mange frosker som mulig, eller græbbe tak i første og beste “fordi det er på tide”. Det som skjer, det skjer:)

  Kudos til deg for å si det som det er, med en dæsj humor attåt! Stå på, og riktig god helg:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Daisy - 10. september, 2010 at 17:48
 46. Hmm, jeg har aldri hørt at man må ha problemer hvis man ikke er i forhold. Jeg er 24 og har aldri hatt noe skikkelig forhold. Jeg føler det ikke som noe stort problem og har aldri hørt noen andre si det heller.

  Det er ikke fordi jeg er stygg eller har en dårlig personlighet at det er sånn, jeg har bare ikke truffet noen jeg vil dele seng med i månder og år. Og jeg ser ikke noe galt i det.

  Egentlig forstår jeg ikke hvordan norske par klarer å finne hverandre, med den dårlige dating kulturen vi har her i landet. Norske gutter ser stort sett ned i gulvet når de er edru og på dype utringninger når de drikker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Siri - 10. september, 2010 at 18:44
 47. Herlig blogg dette:) selv er jeg ikke singel lenger, og jeg er en utrolig lykkelig person. Men når det er sagt var jeg en gladlaks som singel også, jeg bare traff han til og med hverdagen funker med:) det er utrolig bra! Men jeg respektere de som er single av fri vilje.. Men en håpløs romantiker i meg tror dere også vil legge singellivet bak dere den dagen han/hun dukker opp;) men for all del, lenge leve singellivet fremfor et dårlig forhold:-) ps! Vi er det typiske paret som er fanget i en venneflokk fult av enten de med barn som maser på oss, jeg mener en dag ja, nå? Nei takk! Og de herlige single, som klager hver søndag de enten vil ha Kos eller ikke har fått seg noe i helga ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jenta - 10. september, 2010 at 19:04
 48. Hei Ingvill

  Hva med at folk tror du er i en uheldig sen fase? At de rundt deg er redd for at du ikke skal “innse” dette, før du er blitt for gammmel til å reprodusere deg selv, for så gå glipp av _noe_ av det fineste som kan skje i livet? Hva tror du ?

  Jeg er ikke på noe “lag”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Askeladden - 10. september, 2010 at 19:25
 49. Hvorfor får DU så mye pepper og stygge kommentarer? Bloggen min er kjemisk fri for sånt, uansett hva jeg skriver.

  Be sjefene dine smøre Red utover forsiden, sånn at også jeg kan få sånne idioter inn. Da skal du få se på bannskap og slossing :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Redneck - 10. september, 2010 at 20:01
 50. Altså.. Hvis du leser dette; helt fantastisk! Jeg digger, digger, digger bloggen! – Søndagskjærste.no (NÅ) bør komme sporensstreks!!! :) :) :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Veroinca - 10. september, 2010 at 21:46
 51. Venninne av meg har spooning-kompis!
  Ønsker meg en jeg og… (Og til dere som mener at jeg bare skal skaffe meg det.. Ehh.. hvor mange menn i 20-åra er intressert i å kose, men ikke ha sex?? Det er ikke mange skal jeg si dere…)

  Enig med Redneck, du klarer å få tiltrukket det masse rart innpå denne bloggen. Har aldri lest en blogg med så mye negativ tilbakemelding! Ikke skriver du noe som bør/kan/skal krenke noen spesielle personer/grupper/segmenter eller lignende heller. Du skriver om den gruppen du selv er i…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Camilla - 10. september, 2010 at 22:14
 52. “Det som betyr noe er om det ble noe på deg i helgen.” fra “Babyboom” sier vel egentlig sitt?

  Er singel selv, og det der betyr slettes ikkeno.

  Setter “det der” veldig høyt selv, så er ikke noe man bare kaster rundt som en sprettball.

  Men, det er meg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjørn - 10. september, 2010 at 23:25
 53. Synd at norske damer er så til de grader tette i nøtta!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anders - 10. september, 2010 at 23:30
 54. Genialt! Søndagskjæreste! Det er det jeg EGENTLIG vil ha når jeg tenker meg om. Søndag er den kjipeste dagen i uka og man har bare lyst å labbe en tur i skauen og samle inn kongler….(:-D) Fint å ha med seg søndagskjæresten på sånne ting. At jeg ikke har tenkt på det før – skal seriøst sjekke ut om noen vil være søndagstypen min. De andre dagene er totalt MINE!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvild - 11. september, 2010 at 00:30
 55. “Moren min er svaksynt og fikk lommekikkert av hjelpemiddelsentralen så hun skulle slutte å praie alle trailerne som kom forbi mens hun ventet på bussen”

  Ha,ha,ha knakende godt sagt! Lo godt av den der…..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kramkram - 11. september, 2010 at 02:48
 56. Kos (=
  Hot Damn hehe jo enig eg og

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Berg - 11. september, 2010 at 04:21
 57. Bjørn: Du har ikke tatt poenget.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 11. september, 2010 at 08:40
 58. Askeladden: Hva jeg tror om at jeg snart blir for gammel til å reprodusere meg har jeg skrevet et eget blogginnlegg om. Les “Den biologiske bomben” med kommentarer for utfyllende svar.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 11. september, 2010 at 08:49
 59. Anders: Gratulerer med å se flisa i andres øyne!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 11. september, 2010 at 08:50
 60. Veronica, Jenta, Daisy, Jente 28, Viljen, Maud Helene: Takk! Godt å høre den treffer noen: Det er jo dere jeg skriver bloggen for.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 11. september, 2010 at 08:54
 61. Redneck: Jeg tror svaret er såre enkelt. Folk forventer at du skal provosere. Jeg kan egentlig ikke forstå at mine blogginnlegg om banale singelsannheter provoserer. Men så er jeg jente, ergo teit (i noens øyne).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 11. september, 2010 at 08:58
 62. jeg lurer på under hvilket departement spoonservice skulle ligge under? kirke og undervisning ? eller samferdsel? fet jobb å ha?? ansatt av hjelpemiddelsentralen. Perfekt jobb for de med narkolepsi !! Eneste skår i gleden, er den dagen man må steppe inn i gayavdelingen for alle der har fått liggesår :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Felix - 11. september, 2010 at 09:11
 63. herregud, jeg skrev et langt og brukbart innlegg, også forsvant det fordi siden mente jeg hadde skrevet feil security word. kjipern

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mathias - 11. september, 2010 at 10:01
 64. Jeg har eget hus og bil, verdens beste firbente venn, en god jobb og ordnet økonomi. Jeg har mange venner, er (nesten) aldri ensom og har to barn som jeg får en god klem av i ny og ne. Hvem har sagt at det er farlig å være ensom av og til forresten? Det er sunt tror jeg, å kjenne litt på den følelsen. Jeg tror man blir bedre kjent med seg selv da. Jeg er midt i livet, er lykkelig over alt livet byr meg. Og jeg har for lengst konkludert med at den lykken ikke avhenger av at man har en mann ved siden av seg i sengen. Jeg er sterk fordi jeg kjenner mine svakheter. Jeg er i live fordi jeg er en fighter. Jeg er klok fordi jeg har vært tåpelig. (var gift i 10 år.. hehe) Jeg ler fordi jeg har kjent tristhet … Og jeg er glad fordi jeg har gode venner. Jeg er “eneboer” fordi jeg er så sterk at jeg klarer meg alene!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  singelmom - 11. september, 2010 at 11:18
 65. En hver er sin egen navle nærmest. Det meste i livet kan ikke planlegges, men nytes der og da om man er i stand til å ta livet innover seg. “Venta inte med at elska til du blir gammal før isåfall så kan d henda at du dør før du har elskat en enda gong,¨)..sitat slutt………Å elske har lite med sex å gjøre ……..iallefall på en søndag ….good luck

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  weekend - 11. september, 2010 at 11:52
 66. Veldig bra skrevet :-)
  Spooningservice.com hørtes ut som en veldig lur ide’ ;-)
  Jeg benytter meg på en måte selv av tjenesten kan man si , jeg er ingen one-night stand jente og ei heller nonne, så anbefaler derfor på det sterkeste en elsker, en mann som man kan ringe når det måtte passe en og som man ikke må redegjøre for hva man har gjort, hvem man har pratet med og ja…blir sliten av bare tanken – men bare nyte stunden og spooning:en.

  Single tilværelsen kan være ensom den, og til tider så ønsker man å ha en kjæreste som kan trøste, støtte og som får en til å le og gråte men – Gud så deilig det er å være singel også! Det å kunne flørte med Absolutt alle, stjele et blikk fra en fremmed mann man løper forbi på løperunden sin, danse hemningsløst på danse gulvet og booste selvtilliten sin med oppmerksomhet fra mange menn som varter en opp.
  Lev livet mens man fortsatt er single

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Alexandra - 11. september, 2010 at 12:06
 67. Ingvill
  Jeg er en mann med, ikke nødvendigvis etter eget ønske, sivilstatus single. Og i motsetning til enkelte andre med både X og Y-kromosomer, synes jeg du skriver på en måte jeg kan kjenne meg igjen i. Siden det er så mange menn som synes å mene at dine skriblerier er årsaken til alt det vonde her i verden, så vil jeg bruke anledningen til å gi deg ros for en svært godt skrevet blogg, som også vi menn kan kjenne oss igjen i. Det å være alene er ikke nødvendigvis det samme som å være ensom, og jeg har stor sans for tanken din om en “holde rundt på søndag”-venn.
  Om mange nok snakker høyt om det så skal vi sikkert se at FrP gjør det til en valgkampsak, også.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Leif A - 11. september, 2010 at 12:45
 68. Leif A: Takk for støtten! Godt å høre!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 11. september, 2010 at 12:55
 69. Heihei!
  Absolutt ganske enig! Jeg har ikke sjans i havet til å få meg en kjæreste. jobber hele tiden og har mest lyst til å hvile i helgene, noe som tydeligvis gjør meg altfor kjedelig :p

  Helgekos-tjeneste hadde vært great! :p

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Stig-Rune - 11. september, 2010 at 14:10
 70. Jeg kan godt være en holde rundt venn. Ikke noe problem. Bare trivelig det :) .. bare litt kresen bare .. det må ikke gi en følelsen av å være på jobb i hjemmehjelpen heller.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 11. september, 2010 at 15:16
 71. @Alexandra

  Jeg er nok en av mange som ikke helt får til å ligge med noen uten å få følelser for dem.. spesielt ikke om det skal være en regelmessig greie.

  Ofte ønsker jeg at jeg kunne klare å ha sex med menn uten å føle noe som helst, for det er ikke kjærlighet jeg da føler… det er mer som om hjernen min lurer meg til å tro at jeg føler mer enn jeg faktisk gjør. Tenk hvor greit å bare ligge med noen og og ikke føle noe som helst.

  Rent intellektuelt så skulle jeg ønske at jeg også var sånn… men så er egentlig ikke det med “bare sex og kroppskontakt” noe jeg ser på som et stort mål. Det er greit med en elsker, vært der – prøvd det, men å skulle undertrykke følelser, når følelser egentlig er det jeg ønsker… det går nok ikke så bra.

  Hvordan klarer man egentlig å ligge med folk man kjenner; friends with benefits, fuckbuddies, en elsker… uten å føle noe som helst?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  apples - 11. september, 2010 at 16:47
 72. Kos er oppskrytt. Sex er oppskrytt. Love is dead… Get over it!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Henning - 11. september, 2010 at 22:01
 73. Kun søndager. Og (nesten) ellers ikke. Kun kroppskontakt og (nesten) ikke noe mer. Så trist. Hadde ikke orket sånt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  En mann - 12. september, 2010 at 09:04
 74. En mann. Kjempetrist. Særlig når folk ikke skjønner forskjellen på en blogg og virkeligheten.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 12. september, 2010 at 10:12
 75. Jo. “En mann” skjønner nok at det er en blogg. Men tankesettet er likevel reellt. “En søndagskjæreste”. Som du også vet, så burde du nok ikke svare på så mange kommentarer i dag. Nå som det er søndag, så er du kanskje litt sydlandsk i humøret. Jeg selv har tatt en løpetur i morgentimene, nå skal jeg ha en bedre lunsj. Søndagen er fin den – lite mas :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Guttebassen - 12. september, 2010 at 10:45
 76. Til Ingvill og alle hennes modernistiske new age-likesinnede fremtoninger:
  Det finnes faktisk noen grunnleggende faktorer som må opprettholdes for at samfunnet og menneskeheten skal kunne fortsette å eksistere på denne stakkars sønderrevne planeten vår. Kan du (dere) tenke dere hva disse kalles?
  Ikke det nei?
  Vel, kort oppsummert dreier det seg om å ta sin del av ansvaret for å holde åkeren frisk og fruktbar og i balanse slik at ikke ugresset til slutt får overtaket.
  Ugress tar for seg, vilt og ukritisk, av næringen kornet trenger for å modnes. Får ugresset overtaket dør åkeren…

  DU (dere) kan sammenliknes med det beskrevne ugresset. Får dere overtaket dør samfunnet og menneskeheten tilslutt. Bruk gjerne disse kjedelige søndagene deres til å filosofere litt over dette, heller enn å ønske dere en knullevenn, “kjæreste” eller spooner kun akkurat denne dagen i uka. Tenk heller over disse dystre realitetene enn å forsøke å rekruttere enda mer ugress til denne dødsdømte åkeren av et samfunn med lavmåls blogger ala denne. Takk for meg… (og for ordens skyld, jeg er gift med ei fra et annet land ;o))

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Utvandret - 12. september, 2010 at 13:35
 77. Dette er nesten som nyhetene og trollingen under på ITavisen. Dvs, ikke noe nytt, bare søppel :)

  PS: Sorry for at jeg kastet bort tiden på deg. Du er sikkert en kvinne med designerbriller og kortklipt som en lesbe. UFF, så trist det må være å være deg :(

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  morradi - 12. september, 2010 at 13:52
 78. Likte mye i bloggen, og kjenner på behovet for samvær og kos as I write.

  Det er søndag og flott vær ute. Formen er overraskende bra tatt alkoholinntaket for 12-14 timer siden i betraktning. Hører på herlig musikk (Anathemas nye), surfer nettet, lar tankene vandre og får rikelig anledning til å kjenne på ensomheten. Er dét så forferdelig å si? Eller er det så ille å høre? I tabu-Norge er det kanskje det. Jeg skjønner ikke at det skal være så viktig for mange single å få frem at “jeg er single, men IKKE ensom. Åneidu”. Dessuten; man ER ikke nødvendigvis ensom selv om man *føler* seg ensom nå og da. Og joda, søndagene kan virkelig være de singles “dagen derpå” – uavhengig av eventuelt alkoholinntak kvelden før. Etter 8 år med kjæreste/samboer merker jeg at livet har fått en ganske annen kvalitet. Ikke kun negativt ment, men tilværelsen er blitt relativt annerledes. Det er fremdeles fint å gå i Frognerparken på en søndag, men det var enda bedre når jeg visste at jeg skulle slenge meg på sofaen med dama etterpå. I skje : ) På en slags selvmedlidende og melankolsk måte liker jeg det litt òg. Det ER – som en annen klokt skriver her – virkelig noe i det å kjenne på stemningene, håndtere aleneheten og få innsyn i flere av rommene i seg selv.

  For noen uker siden, ressonerte jeg meg forresten frem til noe oppløftende mens jeg lå og “søndagstenkte”: Det mest lystige ved å være single er tanken på at jeg skal få lov til å oppleve den herlige forelskelsen én gang til. Så digg! For jeg er overbevist om at det vil skje…en gang.

  Denne muligheten har ikke lykkelige par-mennesker. (Hah!)

  I mellomtiden ville en spooning-tjeneste vært fint. En idé kunne vært å etablere et spooningsenter hvor alle spoonere kunne møttes og dratt hjem og spoonet sammen. Gratis og på avklarte premisser med enkle spooningkontrakter. “Kos, småprat i sakte tempo, opphør kl 23.00″. Senteret måtte selvfølglig hatt DVD-utleie og snop-utsalg. Så kunne vi på mandagen fortalt de nærmeste vennene våre om hvem vi spoonet i helga, hvordan han/hun “var i sofaen” og lignende. Og hvem vet; en one-night spooning kunne fort blitt til flere.

  Men nå skal jeg komme meg i parken mens sola fremdeles er her.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mel Ancholy - 12. september, 2010 at 14:47
 79. Grunnen til at du får så mange negative reaksjoner, er at du gjør narr av de som er i forhold, har barn etter ønsker et forhold/mann og barn, og ikke bare er ute etter sex og kos i ny og ne. Det er greit å skrive om hvor fantastisk du synes det er å være singel, men hele tiden rakke ned på de som faktisk er av annen oppfatning er vel ikke det smarteste vil jeg si…
  Vi er alle forskjellige. Noen vil ha mann og barn, noen vil være fri og frank. Hadde alle tenkt sånn som deg, så hadde menneskeheten utdødd. Og det er heller ikke veldig fint å skryte av at du ikke klarer/har behov for å knytte deg følelsesmessig til et annet menneske. Det er bra så lenge man er ung og sprek og har mange single venner. De fleste av de single vennene får seg mann eller familie etterhvert, og plutselig har de ikke tid til deg…

  Hvis du plutselig får en ordentlig tøff periode i ditt liv, blir alvorlig syk… og det eneste du har, er helgekos i ny og ne, hvem som skal stå ved din side da?

  Og nei, jeg er ikke i forhold. Jeg har vært singel en stund. Grunnen til det er ikke at jeg ikke ønsker kjæreste, men at mannfolk som jeg treffer er av den samme oppfatning som deg, de ser på motsatt kjønn som forbruksvare. Det vil si, de vil gjerne ha kos og sex, men ikke noe forpliktelser. De ønsker ikke å gå inn i et forhold, for da må de slutte å ligge/kose med alle de andre jentene i vennegjengen… Alt det her har gjort at jeg er blitt kald og kynisk, og klarer ikke forelske meg lenger. Så tror nok det tar lang tid før jeg eventuelt får meg kjæreste igjen. Er litt for redd for å bli lurt…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kokkelimonke - 12. september, 2010 at 15:19
 80. Hei.
  Først vil jeg si at jeg ikke synes du skal bry deg om de som slenger med leppa, eller kommer med sure oppstøt i sine komentarer. Liker de ikke det du skriver kan de jo bare la være å lese.
  Dernest, jeg er en singel fyr. Ikke så ensom, men fryktelig singel. Men ikke fanatisk.
  Jeg tror på et monogamt forhold, jeg tror det finnes en der ute for alle, en spesiell. Men for min del så har jeg bare ikke funnet den ene spesielle enda.
  Jeg er en type som ikke er så flink til å sjekke opp damer på byen. Ikke fordi jeg er avskrekkende utseendemessig, men mer fordi jeg ikke helt tenner på dritafulle damer som sjangler rundt. Nå er selvsagt ikke alle damer sånn, men det er noe med å treffe noen som er interessante. Og for meg er ikke alle det, bare fordi de er ute på byen, og er i festhumør.
  Men, selvsagt dukker det jo opp et interessant menneske nå og da, og det ene fører til det andre. Og da er det herlig å være to.
  Enig med deg at det er værst på søndag, det med å være singel. Men jeg savner like mye det å våkne opp hver dag med en og samme person. Det er tross alt flest hverdager.
  Men det å være singel, enten det er frivillig, for en periode, selvvalgt eller påtvunget, ingen har noe med det!! Gode råd og tips er jo hyggelig å få med seg. Men det er allikevel ens eget valg det handler om til slutt.
  Tror kanskje mange i langvarige forhold er litt missunnelige jeg. Det er noe herlig fritt med det å være singel.
  Så til slutt vil jeg bare si, stå på! Skulle du trenge en armkrok en søndag er det bare å ringe.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  BirgerB - 12. september, 2010 at 17:41
 81. obs obs! skriftlig ironi på blogg er vanskeligere å forstå enn muntlig..

  avstandsforhold er en genial oppfinnelse for folk som har vært single i 100 år, slik som meg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  elle - 12. september, 2010 at 20:52
 82. Hvordan får en seg en “venn”?
  skulle ønske jeg hadde en sånn. Jeg syns menn er fantastiske å se på, sterke og trygge.
  jeg er i søndag modus… trenger en manne klem… haha

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Me - 12. september, 2010 at 23:07
 83. Kokkelimonke: Har du i det hele tatt lest bloggen min? Den handler ikke om “hvor fantastisk det er å være singel”, men om hvordan singelhverdagen er. Jeg gjør ikke narr av andre mer enn jeg gjør narr av meg selv. Og vi er så langt unna fare for at menneskeheten skal dø ut at du nok kan roe ned den frykten.
  Jeg klarer fint å knytte meg følelsesmessig til andre mennesker, så hvor du tar fra at jeg “skryter av å ikke kunne det”, aner jeg ikke.
  Og vær så snill å slutte å dra frem “hva med når du blir gammel eller syk?” – single har da kontaktnett og familie. Og hvem vet hva som skjer når jeg blir gammel? Selv om jeg er singel nå betyr ikke det at jeg alltid kommer til å være det – selv om det selvfølgelig er en mulighet, og en mulighet jeg ikke ser på som skremmende.
  Jeg ser heller ikke på det motsatte kjønn som forbruksvare. Jeg har bare ikke møtt noen jeg ønsker å være i et forhold med den siste tiden. Men det betyr ikke at jeg har “brukt” folk i stedet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 12. september, 2010 at 23:40
 84. Har nok lest bloggen ja. Altså, det er godt mulig at jeg har misforstått. Men utsagn som “scanne kjøttmarkedet” og når du skriver at det som betyr noe, er om man har fått seg noe i helgen, samtidig som du gjerne hadde ønsket noe kroppskontakt en dag i uka, forstod jeg som et argument for at du ikke ønsker å knytte deg følelsesmessig til et menneske.

  Skriver heller ikke at du HAR brukt folk. Men det å ha lyst til å ha noen der akkurat da DU trenger det (”søndagskjærste”), er vel ganske det samme som å bruke noen til å tilfredsstille sitt eget behov for kos, og uten å tenke hvordan det andre menneske skal forholde seg til det.
  Det er vanskelig å finne noen å stole på, noen å være glad i. Jeg synes ikke folk skal mases på at NÅ må de få seg kjæreste/barn. Synes selv det er utrolig irriterende. Man skal ikke dyttes inn i et forhold når man ikke er klar for det selv.

  Men jeg synes at du i dine blogginnlegg prøver veldig å forsvare deg selv og folk i din situasjon, noen ganger ved å angripe andre grupper av folk. For eksempel, synes jeg at du omtalte småbarnsmødre i det forrige blogginnlegget i veldig negative ordelag… Med fokus på at de er egoistiske og irriterende, som bare prater barn og baby. Og tidligere fokuserte kun om de negative sidene ved et forhold/ekteskap.

  Det med sykdom/alder tok jeg opp som eksempel… Greit at man har venner og familie, men hvem som skal støtte deg når det virkelig stormer rundt deg? For venner har egen familie og slekt, og familie har ofte nok med sine egne ting. Jeg har møtt veggen ifjor høst, og til tross for at jeg har venner og familie, måtte jeg takle det meste alene. Jeg kan ikke be mine venner eller familie å sette livet på vent for å være der for meg.

  Så lenge man har det bra, så tror jeg at man glemmer at det kan komme tøffere tider. Det at man kan risikere å ikke ha noen ved sin side, er selvfølgelig ingen argument til å hoppe inn i et forhold. Men det er en ting man bør ha i bakhode for å ikke bli “tatt på senga”. Så lenge man er klar for å takle ALT alene, så lever man et godt liv.

  Du skriver heller ikke hvor fantastisk det er å være singel. Men jeg har den oppfatningen at du ved å lete etter negative ting med barn/forhold prøver å bevise at du har det veldig bra. Synes det er forkastelig at man må bevise sånne ting fordi samfunnet er A4. Men for oss som for eksempel har barn, eller er gift/samboere, er det underlig å lese så mange negative ting om vår virkelighet.

  For hvis mine venner oppfatter meg som masete fordi jeg har barn og nevner dem i en diskusjon i ny og ne, så er jeg ganske lei meg… Jeg trodde faktisk at folk tålte å høre om det som interesserer vennene, det være barn, dyr, skiskyting eller syklubb. Jeg hører gjerne på mine venners fortellinger om kjærlighetssorg, byturer, trening og andre ting som opptar dem. Så jeg håper at de tåler når jeg snakker om mine barn en gang i blant.

  Må si at du skriver veldig godt, og derfor det provoserer enkelte, meg inkludert. Du skriver rett og slett med for skarp penn noen ganger, og treffer spikeren på hodet i mange situasjoner.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kokkelimonke - 13. september, 2010 at 00:37
 85. Jippy – flott innlegg – du har truffet spikeren på hodet – du skriver morsomt med snert også. Er i samme situasjon – har vært i forhold hele livet, men har nå vært alene i et og et halvt år og har tenkt å fortsette med det. Skjønner altså ikke stresset fra alle om at jeg må finne meg ny type, har det alldeles utmerket jeg, men som du også skriver – savner av og til en armkrok å våkne i. Og til dere kritikere – er ikke sånn at man på død og liv drar med seg noen hjem fra byen hver helg om man er singel – har da råd til å være kresen også. Menn er ikke vanskelig finne hvis man vil det – blir faktisk nedrent – tror menn også tror at man holder på å forgå fordi man er alene. Og etter å ha ha vært singel selv nå er periode er jeg ikke så sikker på om jeg klarer å stole på menn lengre, er liksom ikke bare single som beiler for å si det sånn – så watch out damer – kanskje akkurat din mann er ute etter å ha noen på si. Keep up the good work – morsomt innlegg som treffer mange :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  singellady - 13. september, 2010 at 10:02
 86. Kokkelimonke: Jeg tror vi må være enige om å være uenige.
  Jeg forstår ikke logikken din. Du mener jeg overdriver når det gjelder det jeg skriver om småbarnsforeldre, men tror jeg mener ordrett det jeg skriver om single/meg selv.

  Hele poenget med Babyboomben var jo med slutten å si at single er helt like – bare på andre områder. Og for the record: Jeg overdriver det jeg skriver om småbarnsforeldre OG det jeg skriver om single.

  Og ja, denne bloggen “forsvarer” single – fordi det er en SINGELBLOGG. Det er med andre ord ikke et forum hvor jeg prøver å nyansere fordelene ved å være foreldre og/eller i et forhold. Det finnes det nok av andre blogger som gjør. Det er det å være singel som er hele utgangspunktet for bloggen. Men jeg står ved at jeg ikke henger ut andre mer enn jeg henger ut meg selv.

  Jeg synes det er merkelig at du mener man som singel ikke er knyttet følelsesmessig til andre mennesker. Jeg har mange mennesker i livet mitt som betyr veldig mye for meg. Man kan være følelsesmessig knyttet til andre mennesker enn kjæresten sin, selv om det er en annen type følelser.

  Og hvorfor mener du det MÅ en kjæreste til for å støtte deg om en skulle bli alvorlig syk? Kjærester har også en bakgrunn de kommer fra og egne familier de også stiller opp for (jfr det du sier om familie og venner). For meg er det utenkelig å bruke DET (at det kan komme tøffere tider og da angivelig trenger en partner som støtte) som motivasjon for å få meg kjæreste.

  Når det gjelder å være negativ til småbarnsforeldre, må jeg innrømme at det viktigste for meg er at vennene mine med barn ikke blir såret. Men så lenge tilbakemeldingene jeg får fra dem er at de ler av bloggen, mener jeg at jeg ikke går for langt.

  Det er hyggelig at du synes jeg skriver godt, men jeg kommer nok ikke til å blir mindre “skarp”. Da kan jeg like godt legge ned bloggen. Den må jo ha en vinkel for å fungere.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 13. september, 2010 at 15:09
 87. BirgerB: Please a. Tror du det er én spesiell der til alle? Så du er på leting etter denne ene personen?
  Sett med mennesker som passer bedre sammen enn andre, ja. én spesiell, nei.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  erik - 13. september, 2010 at 15:15
 88. Dette er så bra skrevet fra flere, mye er som tatt ut av mitt liv. Jeg har vært singel i 1 år etter 24 års samboerforhold så jeg er vel litt eldre og er ferdig med barn. Om jeg enda eller endelig har fått lyst på menn ja, men for pokker jeg vil ikke ha noen som lever innpå meg enda. Så søndagkjæreste hadde vært noe gjerne fra lørdag til søndag, men reis hjem før søndagen er over. Har ikke lyst til å gå ut på byen for å sjekke om det kan være en eller annen som har lyst til å daske på meg. Sånn er jeg jo ikke og ikke liker jeg at noen skal gå og fortelle alle andre at hu har jeg hoppa i høye med, jeg vil ikke være på den statistikken til mannfolka, der alle dasker på de gamle damene til kamerater og venner, hvor venninner sender en mann rund fra den ene til den andre når de er ferdige. Dette skjønner jeg ikke så mye av og det lukter panikk. Konklusjonen etter 1 år som ”nonne” er det er veldig mye bra på orgasmegaranti sjappa. Men der er det lite med den kosen jeg trenger mest av alt og har savnet i mange år. To armer og en klem, eller noen som lukter meg i nakken og sier hei, en som bryr seg og ikke en som teller hvor mange 10, 20 30 osv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  singel - 13. september, 2010 at 20:59
 89. Weeee! Du er tilbake! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sofie - 16. september, 2010 at 17:12
 90. Den samme sentralen som leverer Søndagskjærester, bør også leie ut type mann kan ta med seg i bryllup, da slipper man i det minste å få masette spørsmål om hvor lenge man har tenkt å være singel

  Cheila

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cheila - 19. september, 2010 at 23:18
 91. Vi single, som ikke ønsker barn, er ikke egoister. Vi tenker på fellesskapet og samfunnet.. IOM at det blir for mange mennesker på jorda, og ved at vi ikke produserer barn på løpende bånd, blir det da til at vi ikke lager en ny, forrurensende menneske skapning! Sammfunnet burde takke oss :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sinna Mann - 24. september, 2010 at 09:34
 92. “sjelelig utviklingshemmede” haha! så sant. en stor del av min familie som ikke kjenner meg så veldig godt tror at jeg er enten homofil eller sosialt tilbakestående fordi jeg i en alder av tjueseks ikke har hatt dame. hva skjedde med å bare ha det kult.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  manofthemidnight - 25. september, 2010 at 22:23
 93. “Jeg har ikke noe problem med å innrømme at det er stunder jeg ønsker meg kjæreste. De stundene heter søndager”.

  Hah! Genialt skrevet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  sun21 - 8. oktober, 2010 at 09:09
 94. Spoonservice og søndagskjæreste det høres ut som at vi har et stort behov av nye statlige bordell og nylegalisering av prostitusjon.
  Da var det jo bare å ringe et nummer so får du en times spooningservice for 500 spenn.

  Men det var kanskje ikke det dere mente?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hallåå - 9. oktober, 2010 at 02:56
 95. Er selv svaksynt, så jeg stemmer for kikkert ;) Foreløbig holder det lenge i første omgang.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  nypeblom - 10. oktober, 2010 at 20:04

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00