FORHOLD I FLEISEN

Over natten skjer det. Den du én gang kjente som en kul partyvenninne er plutselig blitt et tamt pardyr. Forandringene som skjer med et menneske når det går fra eneboende til samboende manifesterer seg på skremmende vis på sosiale medier.

Jeg har ikke tall på hvor mange venninner som i dét de endrer statusen til «i et forhold», også forandrer profilbildet fra ett – til to hoder tett i tett.

Selvfølgelig forstår jeg behovet for å spre det glade budskap og at forelskelseståka gjør det vanskelig å ta rasjonelle avgjørelser. Men dog.

Med mindre du er siamesisk tvilling, har du ikke to hoder.

Det verste er likevel ikke profilbildene fra forelskede. Det verste er statusoppdateringene.

For hvis du først skal til New York, så er ikke det jeg vil lese på fjesboka at du savner kjæresten din før du reiser, når flyet lander og mens du er på konsert i Madison Square Garden. Og deretter: «Endelig hjemme hos verdens beste!». Statusoppdateringene blir like drivende spennende om du bare holder deg hjemme!

Sånn som: «Har vært på en deilig zumbatime :) Nå blir det sofa og rødvin med gubben til Beat for beat <3». Eller hva med: «Har bakt kake og stekt vafler. Venter bare på at Kåre kommer, så blir det kos. Også har vi kjøpt ny oppvaskmaskin :) ». Men mine personlige favoritter kombinerer mat med skryt: «Kom hjem fra tempofylt spinningtime, så hadde verdens beste kjæreste taco-middagen klar <3»

Med så mange av mine Facebookvenner som hevder å ha verdens beste kjæreste, sier det seg selv at noen juger – den hyppige smilefjes- og hjertebruken til tross.

Single har heldigvis et mye mer spredt og spennende fokus på Face.

Det var i hvert fall min teori, helt til jeg gikk gjennom mine egne ytringer på verdensveven de siste dagene.

Da fant jeg et bilde av Fjordlands Juletallerken, en oppdatering av hvor mange marshmallows jeg hadde spist på jobben og et irritasjonsutbrudd over oppvasken min.

Kanskje kan det være greit å notere seg bjelken i eget øye før man irriterer seg over flisa i andres forhold.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

34 kommentarer

 1. Det verste er når jeg leser to kjærester skriver “Elsker deg bamsegutten min <3<3<3" "Elsker deg også, værdens beste schærste!!! <3<3<3" Også vet man at de to som skriver alt dette klisset til hverandre sitter i samme rom..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Darunia - 5. november, 2010 at 06:53
 2. lol når jeg leser facestatuser blir jeg skremt over at alle disse distraherte menneskene har stemmerett.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christina - 5. november, 2010 at 08:09
 3. Hadde tenkt å forsvare oss som er i lykkelige parforhold halveis nede i innlegget, men så slo selvinnsikten din inn Ingvild. Bra innlegg! :-)

  Jeg og partneren digger å skrive “kosebamse nusselussepå” osv. på facern for vi vet det irriterer så innmari mange å lese sånn kliss. Haha. Se ikke bort fra at andre også gjør det på pur f :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Robert - 5. november, 2010 at 08:38
 4. De fleste har slike venner på Face, men de fleste får litt vondt av det. Du har kanskje ikke så mange på Face som har barn på under to år, men de er også en historie i seg selv (ungen i profilbildet, Lano-ungen linker osv)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ståle - 5. november, 2010 at 09:06
 5. Fantastisk innlegg… :-) Skal prøve å holde meg unna å skrive noen sukkersøtt kliss <3 på facebookoppdateringen.. ;-)

  Kanskje bør vi alle kikke oss sjøl i kortene og være litt mer kritiske på hva vi bretter ut av privatliv… ;-)

  God helg både single og dere i parforhold!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rita - 5. november, 2010 at 10:00
 6. Var glad innlegget tok en annen vending på slutten, for ellers ville jeg ha trodd du var sjalu.

  Har lest alle innleggene dine og finner de interessante! Facebook er liksom et kapittel for seg selv… mange irriterer seg over sndres oppdateringer, og da mener jeg at man burde drite i å være på face.. Jeg skriver feks. på min status: “taco, carlsberg og sofaen med gutta mine:)” (gutta mine= typen og bikkja) hva er gæli med det? Er det noe bedre nåe single feks skriver:”glemte igjen bagen min på toget..” / ” noen som vet om vorspiel i kveld”?? Samme fa.. hva folk skriver vel?

  Gleder meg til ditt neste innlegg:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - 5. november, 2010 at 10:07
 7. Og så er det vel sånn at mange av de som skriver “kliss”, krangler på facebook uka etter :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  HOBBYTENKEREN - 5. november, 2010 at 10:17
 8. Er helt enig med deg Ingvill. Er selv i et parforhold, men skriver som regel aldri sånne ting i statusfeltet. Jeg har en venninne som ALLTID skriver “elsker mannen min”, “Han er den beste i verden”, “Fikk en ny veske av den beste mannen” etc. Jeg tror hun vil vise alle andre hvordan fantastisk mann hun har og at hun er heldig selv om hun egentlig ikke har det helt bra tror jeg….. Ja ja, man kan jo skrive hva man vil, men jeg kommer aldri til å skrive sånne ting selv om jeg vet at forloveren min er den BESTE ;) God helg alle sammen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Silje - 5. november, 2010 at 10:20
 9. Hehe jeg er ivrig motstander av at folk bruker face som twitter og det er mange som fortjener en “Du er ikke så forbannet interresant, ungen din er ikke guds gave til jorden og heller ikke samboeren din”.

  Men når det er sagt, så er det ingenting som er verre enn de single jentene som oppdaterer face 3-4-5-6 ganger hver dag. “nå lager jeg mat, nå skal jeg på trening, nå har jeg vært på trening, nam nam bamsemums til lunsj”. De kunne like godt fullført mesterverket med “Nå må jeg på do” og “der gikk det mye dopapir gitt”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tony - 5. november, 2010 at 10:46
 10. Hvis folk irriterer seg sånn over Facebook. Hvorfor ikke deaktivere profilen sin?

  Nå har det seg vel sånn at facebook er det mest unyttige av alle unyttige ting. Selv det registerers at noen store firma/selskaper bruker sosiale medier som sin viktigste salgskanal.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  HB - 5. november, 2010 at 11:33
 11. HB. Jeg irriterer meg ikke over hele Facebook. Jeg liker Facebook, men irriterer meg over et mindretall på vennelista, på samme måte som enkelte irriterer seg over meg. Og løsningen er både opplagt og enkel: Slette dem som venner eller skjule statusoppdateringene deres.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. november, 2010 at 11:41
 12. Jeg syns faktisk det verste er de som har bilde av ungen sin som profilbilde… De har faktisk mistet sin egen identitet helt, de er ikke blitt “mamma”, de har faktisk blitt ungen sin…

  Men generelt er jo facebookstatuser ganske kjedelige. Vil tippe at hvis jeg går gjennom mine, hadde det ikke vært noe der som burde stå for ettertiden ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marianne - 5. november, 2010 at 12:15
 13. Så var vi på den igjen:)
  ehm, tomgang much eller:P
  nesten var noen innslag av mangler og savn jo:O
  sjokka:P
  men jeg lurer på en ting hvordan ser du for deg framtiden. Blir artig å følge bloggen din som gammal tante som fremdeles liker partylivet eller har du andre planer;)
  Lykke til videre ser fram til neste blogginnlegg fra deg vet du!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  misliker - 5. november, 2010 at 12:26
 14. Misliker: Jeg er en såpass gammel tante allerede at jeg ikke forstår denne setningen: “nesten var noen innslag av mangler og savn jo:O”.
  Ellers ser jeg for meg at jeg som gammel, i likhet med andre folk, utvikler meg som menneske, med flere forskjellige interesser.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. november, 2010 at 12:31
 15. beklager jeg skrev to ord i feil rekkefølge, forstår du:
  var nesten noen innslag av mangler og savn jo:O
  og ikke minst er det alltid morsom med diplomatiske og innholdsløse svar. hva ser du at disse forskjellige interessene kommer til å være og betyr det da at du vil slutte å blogge?!:O åhhh nei :(

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  misliker - 5. november, 2010 at 12:39
 16. Siden jeg ikke er synsk, kan jeg ikke gi deg et mer inngående svar på nøyaktig hva jeg kommer til å drive med i alderdommen. Men jeg vil ANTA det har noe med mine interesser på nåværende tidspunkt å gjøre: film, musikk, reise og å tilbringe tid med familie og venner.
  Når det gjelder denne bloggen, har jeg sagt for lenge siden at den ikke skal vare evig. Bare til sjefene mine og jeg blir enige om at det er nok. Det kan bli neste måned eller det kan bli om et år.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 5. november, 2010 at 12:46
 17. Familie?!
  ikke egen da håper jeg;) tihi.
  Det hadde vært blasfemi! fysjom. vi vil ha partyfrøken! trenger noen gode innslag av det i stedet for hva som skjer med de som finner “lykken” for de har det jo allerede fint som få så åffer bry seg om de?! Jeg stemmer for mer røver historier og mindre sukker historier om parforhold! Bitte:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  misliker - 5. november, 2010 at 12:49
 18. Fabelaktig. Som om jeg skulle sagt det selv.
  Min forholdsstatus har jeg aldri nevnt med et ord på face, og profilbildet mitt er av meg. Fordi det er min profil.
  Blir litt småkvalm av folk som bruker hvert ledige minutt til å fortelle hvor hyggelig alt de gjør med parteren er og hvor mye de gleder seg til han/hun kommer hjem.
  Statusoppdateringer om barn/profilbilder av barn er et kapitell i seg selv. Don’t get me started.. :)

  Fantastisk blogg! Keep up the good work og ha en strålende helg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  megmegmeg - 5. november, 2010 at 12:50
 19. Får jeg meg dame som skriver slike Facebook oppdateringer, gjør jeg det slutt på flekken!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Surpomp - 5. november, 2010 at 14:05
 20. Facebook kan være moro, spesielt om man i stedet for å skryte i statusen forsøker å bidra til at andre har det gøy når de leser den. Enten det, eller gi et hint hvor man drar ut, slik at andre vet hvor de kan komme for å si hei (mulighet uten forpliktelser).

  Når jeg ser over mine egne “synder”, så er vel halvparten av de om dumme tabber jeg har gjort… og kommentarene bekrefter at skadefryd er en sann fryd. :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gamlingen - 5. november, 2010 at 17:11
 21. Jeg er av den oppfatningen at mange skriver oppdateringer for og provosere litt, fordi de vet de får reaksjoner. Jeg selv er også i et forhold og avstår litt fra og skrive slike ting der, tar det heller over telefon når vi er borte eller rett og slett en enkel sms.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Phoenix - 8. november, 2010 at 12:34
 22. Facebook er nok et sted der for driver med litt selvskryt ja, og jeg oppdaterer ikke min status så ofte at det gjør noe, men jeg synest det er mer slitsomt å lese om stadige oppdateringer om når folk har migrene eller andre plager..
  Men “Har vært og trent”…kommentar “Så flink du er”, begynner jo og tære litt….8)
  Ellers skriver du glimrende og intressant om dine utvalgte tema.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mouse-in-a-maze - 12. november, 2010 at 11:03
 23. Nå er det jo julebordsesong, så satser på en ny knallpost snart :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hans - 29. november, 2010 at 17:28
 24. Nytt innlegg snart? Venter i spaning og sjekkar kvar dag (nesten) :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jillyfish - 30. november, 2010 at 13:13
 25. Jillyfish og Hans: Hyggelig at noen i det hele tatt ønsker flere innlegg! Det hender jeg henger meg litt opp i hatet som flyter tykt gjennom bloggstrømmen. Blir veldig glad for forventninger!
  MEN, mangelen på innlegg de siste ukene kommer av at jeg er innstepper som reportasjeleder på Rampelys. Og når jeg er det, får jeg ikke skvist inn blogging i arbeidsdagen. Har forsøkt det noen ganger, men det blir mer stresspreget enn bra.
  Målet er å få levert en rapport før jul. Og skulle ikke det slå til, bør romjula by på nok opplevelser til en ny bloggdyst over nyttår!
  Beklager fraværet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 1. desember, 2010 at 23:09
 26. Søteste Ingvill:-)

  I denne søte førjulstid (og ellers i året også) kan du glatt styre unna de sure kommentarene. Varm deg heller på vissheten om at vi er veldig mange som leser blogginnleggene dine med stor glede og iver:-)
  La de surmaga kommentarene gå deg hus forbi.
  Kanskje vi som simpelthen elsker å lese dine betraktninger burde ta oss selv i nakken og bli flinkere til å gi deg tilbakemeldinger på det du leverer?
  Så herved kommer oppfordringen fra meg; Dere som digger denne bloggen like mye som meg – kom igjen – gi feedback:-)

  Ha ei strålende helg:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hilde - 3. desember, 2010 at 09:23
 27. Vil selvfølgelig ha flere innlegg, Ingvill. Jeg sitter ofte å smiler fra øre til øre når jeg leser det du skriver. Og de som ikke liker denne bloggen, bør jo bare holde seg unna. Jeg sitter ikke å leser blogger jeg ikke liker, for så å slenge dritt liksom. Blir for dumt. Innerst inne så håper jeg jo at det er jeg som skal få æren av å treffe deg på byen og klare å målbinde deg, så jeg kan lese om meg selv her etterpå ;) Hvis du liker yngre menn, that is…

  Du gjør en bra jobb Ingvill, så keep up the good work! =)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hans - 8. desember, 2010 at 18:43
 28. Jeg gleder meg til mer!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mynona - 9. desember, 2010 at 15:55
 29. Du har en herlig snert i det du skriver, og de som hverken evner å se ironien i tekstene (både på egne og andres vegne), eller å følge enkle retningslinjer for tegnsetting, de ville jeg rett og slett hevet meg over. Som det ble sagt i et innlegg, man bruker vel ikke tid på å lese blogger som irriterer? Selv forsøkte jeg å lese en norsk interiørblogg for litt siden, men ble faktisk fysisk uvel. Det var som å måtte lese en bok av statusoppdateringer om det perfekte liv. Rett og slett kvalmt. Mulig jeg kun ble sjalu, men jeg har ikke touchet en interørblogg siden. Og jeg hevet meg langt over å legge igjen en sur kommentar.

  Du får både nyte at du engasjerer. JEG gleder meg til neste innlegg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kari - 15. desember, 2010 at 23:17
 30. Digger bloggen din, venter spent paa flere innlegg! Haaper det blir en begivenhetsrik jul! ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Chris - 21. desember, 2010 at 16:32
 31. Fantastisk blogg!

  Drit i folk som lar seg provosere, det betyr jo bare at du har truffet en nerve!

  Jeg trenger en sånn hær blogg for å leve ut mine singeldrømmer langt unna mann og barn, samtidig som det er så salig deilig å bli minnet på at singellivet ikke bare er Carrie Bradshaw heller!

  God Jul!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anja - 22. desember, 2010 at 12:17
 32. Du skriv kjæmpegodt..!!
  Kjæmpefin blogg..!!! Arti å læs, å vældi lætt å kjenne sæ ijænn i…
  Keep up the good work…!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Vårin - 11. januar, 2011 at 21:52
 33. Vi venter på mer!

  Go Ingvill!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bergenser123 - 13. januar, 2011 at 12:34
 34. Legges bloggen ned, Ingvill? ;( Den er jo fjernet fra forsiden under “VG Nett blogger” hvertfall. Liker ikke det altså.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hans - 31. januar, 2011 at 14:03

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00