I INTIMGRENSELAND

– Så, blir det noe på deg for tiden?

Dette er et spørsmål single forholder seg til jevnlig. Når man møter venner man ikke har sett på en stund, tidligere kollegaer, eller bare bekjente som tilfeldigvis vet du er singel.

Jeg har ennå til gode å høre noen stille samboende eller gifte venner spørsmålet «Hvordan går det med sexlivet deres?» over middagen.

Singles sexliv er av en eller annen grunn forventet allemannseie.

Det virker også som om det forventes at single har mye MER sex enn folk i etablerte forhold. Statistisk sett skjønner jeg ikke helt hvordan det kan stemme, med mindre du heter Don Juan eller er deltaker på «Paradise Hotel». Jeg er så lei av å skuffe mine etablerte venner med mangel på forførelseshistorier at jeg vurderer å lyve på meg noen ligg.

Personer i parforhold får selvfølgelig sitt de og. Der skal befruktningsforsøkene på bordet. Sårt punkt eller ei, reproduksjon skal det graves i. Men heller ikke det slipper single unna:

– Begynner det ikke å rykke i eggstokkene dine nå? Bør du ikke finne deg en mann å få barn med før det er for sent?

Fordi vi single tilsynelatende MÅ inn i A4-malen der vi er ensomme som vil bli tosomme som igjen multipliserer oss mot 4,4-flersomhet.

Jeg jobber i et medium som ukentlig spør single om de ønsker seg kjæreste, barn og bikkje – eller kanskje kunne tenke seg noen frierbrev. Det blir det mange gode historier av, men også et forsterket inntrykk av at partner og barn er den eneste normalen – som man avviker fra om man er fornøyd med tingenes tilstand som singel.

Sånn sett forstår jeg Siv Jensen bedre enn jeg noen gang trodde jeg skulle forstå henne når hun sier at hun som singel, profilert politiker er lei av å få mye mer nærgående spørsmål om sitt privatliv enn det en etablert, profilert politiker får.

I motsetning til strandsonen, behøver ikke intimsonen å være allment tilgjengelig. Men det bør gjelde samme regler for singel-Siv som for gifte-Jens. Uten regionale unntak.

Så får vi enten spørre Stoltenberg mer om sexlivet hans, eller la være å jafse i Jensens.

Kjenner jeg velger sistnevnte.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

6 kommentarer

 1. haha morsomt at anti-spam ordet var real54 (tenker bjørn fra nordland på match.com). jeg heier på deg, fiks en like-knapp :D :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  lena - 12. april, 2011 at 20:02
 2. Endelig noen som tar opp dette! På min tidligere arbeidsplass for endel år tilbake var jeg omtrent “fritt vilt” i lunsjen, når det gjaldt dette temaet. Det haglet kommentarer om: vet du ikke hvordan du får deg en mann, kanskje du trenger et kurs. Eller: å har du vært utenlands, – da ble det vel liv i serken og masse sex etc.
  Jeg ble stemplet som oversensitiv og kjerring når jeg forsøkte å få slutt på denne oppførselen og alle spørsmålene.
  Enkelte har bare ikke hørt om folkeskikk, og respekt er et fremmedord, – man blir i allefall ikke respektert som singel kvinne….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Beentheredonethat - 12. april, 2011 at 22:12
 3. Jeg sitter der jeg også… Til stadighet er mitt liv en del av konversasjonen rundt lunsjbordet, eller i kaffekroken.

  Har bare funnet en ting som hjelper, men den har bieffekten at samtalen dør helt og alle går tilbake til arbeid.

  Lyv, smør SÅ tjukt på at alle skjønner at det er fjas, gjerne så lenge og inngående (og høyt?) at det blir litt pinlig for de å høre på (i kantinen?). Spør så tilbake hvordan det går med deres sexliv, ble det noe på de, eller sovnet mannen forran TVen som vanlig?

  Risikabelt og litt pinlig, men effektivt. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Siven - 21. april, 2011 at 20:42
 4. Nå er det plutselig ingen kommentarer på denne bloggen :P Kan det ha noe med at den aldri vises på forsiden av vg.no lenger, og heller ikke under “VG Nett blogger” på forsiden av vgb.no, slik den gjorde før? Men stå på Ingvill, digger fortsatt det du skriver!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thomas - 7. mai, 2011 at 01:11
 5. HeiHei.Ung fremadstormende mann her.
  Jeg lurer på i hvilken alder det sosialt “uakseptert” at man ikke har kone/mann og barn. Er det forskjell der ift om man er Mann eller Kvinne?

  Frivillig barnløs er jo et begrep som er oppstått nå i den senere tid. Hvor par bestemmer seg for ikke å få barn, for da å ha UENDELIG mer tid til fritidsaktiviteter og alt annet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bergenser1 - 22. mai, 2011 at 23:12
 6. Love you! :D Husk at de som spør om sexlivet ditt i kantina hater sitt egen sexliv (om det eksisterer) og har konstruert seg et bilde av deg slik de skulle ønske SITT liv var. De vil leve gjennom deg; gi dem det de vil ha, jf. Beentherdonethat’s forslag. I’ll be sure to try! ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cathrine - 21. november, 2011 at 19:43

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00