Om bloggen og bloggeren

Jeg er filmanmelder og journalist på VG Rampelys. For tiden fungerende nyhetsleder. Driver mye med søvn og singelliv på fritiden.

I forbindelse med premieren på “Sex and the City 2″ ble jeg bedt om å blogge om singellivet som noen-og-tredve-åring i Oslo. Det er ikke helt Carrie Bradshaw i New York…

I kjølvannet av sex- og singellivfilmen ble det bestemt at denne bloggen om norsk hverdagssingelliv skulle leve videre. Den skrives fremdeles på oppdrag fra VG Rampelys og står på trykk i papiravisen i tillegg til å bli publisert her.

Følg gjerne mine skråblikk på single!

KOMMENTARER OG INNSPILL på hva jeg skal blogge om i singelsfæren tas i mot med takk!

Jeg kan også følges på Twitter der jeg heter @Dybfest.

PS: Noen tolker denne bloggen ordrett og bokstavelig. Det er ikke slik den er ment.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

43 kommentarer

 1. Kjære Åsa –
  Fint å se at det er flere av oss som trives solo. Har en litt tricky sak på gang og trenger litt input(egentlig en date). I juni, som vanlig, er det bryllupstid. Tidligere har bryllup vært en fin anledning til å henge med andre single mennesker, drikke vin, spise kake og prate om hvor fint singellivet er.
  Men! i år har den tiden som alle single jenter og gutter frykter kommet. Jeg er den eneste på gjestelista uten følge. Nå er det jo ikke sånn at alle som er gift eller har kjæreste er så happy, noe som sikkert vil komme fram etter 3-4glass, men der vi tidligere har vært en klikk som har ledd og ristet på hodet på spørsmål om hvorfor VI er single, er det nå bare meg. And I dont like it, blir liksom ikke like kult å sitte å le alene.
  Er ikke sikker på hva slags råd du har å komme med, men som singel frøken på rundt 30 så har kanskje du vært i samme situasjon selv? Om ikke i bryllup så er det vel en setting alle single kjenner seg igjen i.

  hei og hopp.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  nob0dy - 1. juni, 2010 at 12:15
 2. Hei på deg,

  Rart i grunn med alle de “lykkelige og fornøyde” single damene mellom 30 og 40. Er selv ikke singel, vært gift i snart 20 år, og skal vel innrømme at ikke alle 20 har vært like “lykkelige”, men er ikke det en del av livet da? Å faktisk være nødt til å ta hensyn, av og til bli tvunget til å se seg selv i speilet og bli konfrontert og utfordret? Du lever da vel ikke fortsatt i troen på den hvite prinsen (eller mr. Big), og den perfekte partner. (Det perfekte har en tendens til å endre seg)
  Har noen single kompiser i passende alder. De er “nysingle” etter at eksene skulle teste gresset på andre siden. De har noen interessante historier om den “lykkelige” 35 årige kvinnen som blir til den “desperate” 45 åringen.
  Jeg synes det fint at folk trives godt i sitt eget selskap, og ikke føler at de “må” ha en partner, men er man helt ærlig tror jeg vel de fleste single ganske ofte ønsker en å dele både seng og morgenkaffe med.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Johnson - 1. juni, 2010 at 13:52
 3. Må jo være opp til hver enkelt individ om man vil være alene eller ikke, har vært alene i mange år og aldri hverken hørt eller følt at noen syntes det er merkelig, eneste som jeg har stusset på er at de fleste kvinner (etter noen glass vin) skal prøve seg er gifte eller i forhold…………mulig de tror gresset grønnere på den andre siden, hva hvet jeg.
  Sikkert likt for dere kvinner også. Men Ingvild, hvorfor den “sexy looken” med det idiotiske glasset foran ansiktet ditt???? Vanvittig tullete og du henger deg opp i skrivefeil??

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thor - 1. juni, 2010 at 15:15
 4. Jeg må si at jeg synes bloggen din er forfriskende å lese. Jeg er også litt sjokkert over at noen faktisk synes synd på single.. Jeg har det i alle fall supert!! :) Utrolig morsomt i alle fall, denne skal jeg følge! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Flayn - 2. juni, 2010 at 15:30
 5. “Yeah, keep telling yourself that” :) Morsom blogg. Håper den vil bestå, og håper jeg ikke får masse spam-mail fra VG nå?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Søvnløs og ikke single - 2. juni, 2010 at 19:25
 6. Ingen grunn til bekymring! VG driver ikke med spam. Spesielt ikke fra min blogg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 2. juni, 2010 at 19:30
 7. He, he, he

  Å våkne opp i tåkeheimen med et elghode i senga er jo sikkert både bedre og tryggere enn andre alternativ ;-p

  Når det er sagt;

  Hvor er beste møteplassen for single menn og kvinner? Høres ikke ut som det blir enkelt å møte de festlige damene når de gjemmer seg under dyna med utstoppede hoder?

  Jeg er single mann og har prøvd meg på nettsjekk (match.com) men det er ikke mye å skryte av. Virtuelle “dater” sucks!

  Jeg vil møte reelle kvinner og se dem inn i hvitøyet! Først da finner en ut om det kan bli noe mer gøy; kortsiktig eller om en er heldig FOREVER!

  Har Frk Ingvill D Dahl noen forslag til gode samlingsplasser? Venter i spenning på neste blogg :-)

  PS! Frisk og morsom blogg, pass på at du holder deg singel en stund til :-o LoL

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rossi - 2. juni, 2010 at 20:42
 8. Kjære Nobody!
  Jeg har vært i veldig mange bryllup, men alltid sammen med mange single venninner eller kamerater. Ditt problem må jeg virkelig tenke over før jeg kan gi et godt råd. Er i tvil om jeg mener du bør late som du har en kjæreste som måtte bli hjemme med blindtarmbetennelse, eller om du skal komme ropende ut av singelskapet i et slikt selskap. Hmm. I mellomtiden sender jeg lass av empati!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 2. juni, 2010 at 22:53
 9. Velkommen i klubben!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Single Femme - 3. juni, 2010 at 12:54
 10. Kjære Åsa (your time will come)

  Har vurdert både blindtarmbetennelse og andre sykdommer(les Ebola), eller kanskje en eskorte service tjeneste?, men kommet fram til at siden brudgommen er en av mine beste venner så vil jeg få et forklaringsproblem.

  Er nok avslørt uansett. Måtte bekrefte min deltagelse til brudgommens mor, etter å ha fortalt at jeg stiller solo, fikk jeg 30min med spørsmål rundt hvorfor jeg var singel (siden jeg er en så hyggelig gutt). Ble ikke sagt direkte, men antydningen var der. Hva er feil med deg?

  Jeg har alltid synes at ”jeg har bare ikke truffet den rette” har vært et legitimt svar, men det går tydeligvis ut på dato.

  “Rich bachelors should be heavily taxed. It is not fair that some men should be happier than others” — Oscar Wilde

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  nobody - 3. juni, 2010 at 13:55
 11. Et lite spørsmål fra denne kanten, hva om – helt hypotetisk selvfølgelig.

  Ditt valg av nettadresse kan virke litt søkt, din status er nå, og må i en god stund fremover være.. ja singel.

  Hva om du skulle være så uheldig å falle i unåde

  (les: bli_forelsket_i – lyst_til_å_bli_kjæreste_med – mannen_/_kvinnen_for_den_saks_skyld),

  da har du intet annet valg enn å fornekte forelskelsen og la mannen seile sin egen sjø, late som ingenting her på blog`en, overrekke blogadressen til noen andre frivillige, eller legge blogen ned.

  Spørsmålet blir da: hva er ditt valg?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rote Hodet - 3. juni, 2010 at 14:09
 12. Hva med oss som er veganere og de som er vegetarianere
  blir mange søvnløse netter på oss som er så kresne på oss
  selv er jeg veganer og ateist, så møter jeg på ei som tror at farmora si snakker til henne stikker jeg

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  henning vegan - 3. juni, 2010 at 17:34
 13. Skal hun virkelig være nødt til å ta problemene før de kommer? En god ting varer aldri evig, så pust all den friske pusten du kan ut i denne bloggen så lenge du er singel, så skal jeg lese fast! Og når du en dag får en fast kjæreste, skal vi nok tenke tilbake på den gode tiden som var!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marie - 3. juni, 2010 at 18:36
 14. Hei.
  En god ide til bloggen din er å nevne at mange ønsker å treffe nye venner, uten at det handler om dating. Det finnes en ny type nettside som gjør dette lett: Aktivitetsvenner.no. Denne nettsiden kobler sammen personer basert på samme interesser, innen f.eks. sport, fritid, etc. Lyst på en venninne å gå på cafe med? Eller en å spille tennis med? Mange ønsker å bli kjent med flere å være aktive og sosiale med. Nettsiden er gratis å bruke, og fungerer i alle byer i Norge, og for alle aldersgrupper. Fungerer fint både for single og de i forhold.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Vetle - 3. juni, 2010 at 20:23
 15. Hei!

  Fantastisk blogg! Har et supert tips til deg om hva du kan skrive om! Men vil ikke utlevere alt her, finnes det noe annet sted jeg kan gjøre det?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  B. - 4. juni, 2010 at 15:30
 16. Jeg tror rett og slett jeg elsker deg….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  MrVindsen - 5. juni, 2010 at 07:44
 17. Vil bare si: Fantastisk blogg! Det du skriver er både treffende, morsomt og ikke minst godt skrevet! Jeg synes det er et merkelig syndrom at alle som er i parforhold tror at alle deres single venner må frelses fra solo-livet. Det må da være opp til enhver å bestemme om man vil leve livet alene eller dele det med en annen. Forhold har positive og negative sider, det kan alle som har vært i et forhold bekrefte. Likevel oppfører de fleste par seg som om det å være singel er en sykdom som må kureres. Merkelig fenomen, spør du meg. Synes bloggen din er forfriskende ærlig i en verden hvor “kunsten å lyve” er blitt viktigere enn å kalle en spade for en spade. Gleder meg til å følge bloggen din videre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bettina - 6. juni, 2010 at 00:06
 18. Hei, synes du skriver fantastisk morsomt om singellivet. Jeg er også singel, 56 flotte år og synes dating er overvurdert. Men det som virkelig irriterer er hvordan reiselivsbransjen ser på oss single. Alene på tur til syden, jaha, dobbel pris takk! Hvis jeg ikke vil dele rom der nede med vilt fremmede, mannebein inkludert. Og det er tillegg her og tillegg der. Er det ikke dyrt nok å være single fra før kanskje? Ikke får jeg familierabatt på reiseforsikringen heller, skulle tro vi var en trussel og ikke en ressurs, som vi faktisk er! Hilsen annhetty/still going strong

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ann-Karin Hetty - 6. juni, 2010 at 09:33
 19. Fortsatt synes jeg du gjør en kjempejobb, og ble glad når jeg så du skal fortsette å blogge :)

  Jeg vet ikke om det er noe du opplever såpass ofte at det er noe å ta opp, men mange av mine gifte og opptatte venner skal alltid fikse meg opp med han og han som er singel. “Dere vil like hverandre”. Akkurat som om 1 singel + 1 singel = perfekt match uansett.

  Stå på uansett!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Flayn - 7. juni, 2010 at 00:28
 20. Takk for alle fine ord! Og B – jeg kan mailes på ingvilldd@vg.no!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 7. juni, 2010 at 00:35
 21. Ingvill! Å lese bloggen din er som å lese mine egne tanker – satt i system!
  Jeg elsker singellivet og alt det har å by på, men er drittlei av folk som spør meg med bekymrede øyne om jeg har det bra. “Jeg er jo tross alt singel.” Visst pokker har jeg det bra! Never better! Nettopp fordi jeg er singel.

  Ja, jeg vil også gjerne ha en fast armkrok, en god samtalepartner og romantiske øyeblikk. Kanskje jeg til og med til tider ønsker meg både bryllup og baby. Men før den tid har jeg tenkt å kose meg gløgg i hjel. Jeg er bare 28 år. Så kan de nybakte mødrene sitte der og syte over sine udugelige menn og krevende unger. Takk, men nei takk.

  God helg, Ingvill!
  Nyt livet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frøken Dings - 11. juni, 2010 at 11:21
 22. GOOD :) blir så glad av å lese om dere… trodde jeg var den eneste i verden som syns livet er verdt å leve fordi man har nådd 26 år og ikke vil ha barn enda.

  Men for all del, jeg har kjæreste, men jeg lever mitt eget liv. Vi har vært sammen i 5 år, men velger å bo hver for oss. For nå. Vi er i lag veldig mye, og sover sammen nesten hver dag, Men every now and then er det så godt å gå hjem, se dårlig såpeserier på tv, være alene, spise det JEG vil.. Dessuten gjør jeg det meste med mine venninner og han med sine kompiser. Vi trenger ikke dele alt nå. Vi er unge, og skal vi være sammen for alltid, kommer tiden tidsnok der vi må dele hele oss selv. Vi får NOK TID med hverandre i årene som kommer, så prøver så godt jeg kan at vi skal begge ha våre egne liv likevel.
  Heldigvis er både jeg og han innstilt på at begge skal kunne leve litt selv om vi får barn også, når den tid kommer. Ikke bli “nyfrelste” barneforeldre som skal tre dette nedover andre single eller par som ikke har fått barn. Jeg har vært singel et par perioder, der vi har gjort det slutt. Alltid blitt sammen igjen, men på det meste var det slutt et halvt år. Den tiden ønsket jeg meg ikke et forhold. Jeg ville være fri, kjenne sommerfuglene i magen på sene kveldsturer med ny date, som gjerne varte til morgenen etterpå, være oppe om sommernatten når alt er lyst og stilt og andre sover.. Så ofte savner jeg dette, men har valgt nå dette forholdet, og skal gjøre mitt for at det skal vare. Fordi han betyr mye for meg, og kan dessverre ikke legge det på is noen år som jeg ofte har drømt om. Men, til dere single, jeg forstår veldig godt at det går an å ha det veldig bra alene. Om dere får kjæreste er det fint, om dere VELGER å ikke ha kjæreste, går det også fint. Vi har kommet sålangt i Norge at vi aksepterer homofile ekteskap, la oss akseptere at noen ikke vil ha ekteskap. Eller barn. :)

  SINGLE BY CHOICE, er IKKE det samme som desp….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  merl - 11. juni, 2010 at 15:42
 23. Stå på!

  I en alder av 20 år føler jeg meg presset til å skaffe meg en “bedre halvdel”! Hører stadig om jenter på samme alder som meg som er samboer, forlovet eller gift her jeg bor. Bor i en småby hvor “alle kjenner alle”, og det er ikke gøy å bli stemplet som evig singel.

  Men det du skriver gir meg et dytt, jeg nekter å la meg trykke ned :) Takk!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristine - 12. juni, 2010 at 15:19
 24. Fantastisk god du er til å skrive! Vanvittig bra perspektiver på ting! Du klarer å fenge lesere uten å leve et like vilt liv som Carrie. Det vil jeg si er enda mer imponerende!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nina - 20. juni, 2010 at 01:03
 25. Har lest bloggen din for første gang i dag, og det er fornøyelig hvordan du formulerer deg på dine egne vegne… alltid mulig å provosere et antall mennesker her selvsagt, men det skal du bare overse.
  Var i et forhold i mange år og har to barn fra dette forholdet, og må vel si at jeg trives best i et forhold, spesielt med tanke på at det blir rimelig tomt innimellom om man ikke har venner rund seg hele tia. Enig med det du sier om at single er på mange måter forventa “til disposisjon” når upopulære vakter eller oppgaver skal hjøres til crappye frister.. familiefolket skal jo prioriteres! Stå på.. kanskje du ikke blir singel så lenge…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hans - 20. juni, 2010 at 13:58
 26. He he jeg må bare legge igjen en kommentar etter å ha lest dagens artikkel. Fantastisk at det kun blir Sverigetur med deg og din mor. Jeg har noe av det samme problemet selv ser du. Singel jente på 29 år hvor de fleste av venninnene er så etablerte at de begynner å bli kjedelige. Håper å få lest mye mer av deg i sommer :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Monica - 25. juni, 2010 at 09:14
 27. Jeg bor på bygda, er 30 år, den eneste med høy utdanning, enslig og barnløs under 40 år. Tror du jeg noen gang blir bedt noe sted? Fra å være alle festers midtpunkt til å bli alle festers trussel… men jeg har det så bra! Jeg har hester og hunder, og fisker ørret og sykler i fjellet. Takker gud for internettet og facebook. Nettdating funker dårlig da de fleste der inne bor i byer laangt unna meg og jeg kan ikke reise så mye siden jeg har dyr. Men jeg har begynnt å lære meg å leve i nuet, mindfullness i alt jeg gjør, sagt opp TV’n for å slippe bruke tid på søppel. Jeg forsøker å leve hver dag uten å tenke for mye på hvorfor jeg er alene, om det noen gang dukker opp noen (gudene vet jeg har brydd hodet mitt nok med slike triste tanker tidligere).
  For vet du hva, det kommer en dag for alle. Man kan godt si jeg har litt motstand nå siden jeg blir så gjennomført utestengt fra bygdemiljøet, men en dag er det de andre som møter sin motstand. Det eneste jeg kan gjøre er å akseptere at sånn er det akkurat nå, fokusere på å gjøre ting som gir meg glede og på den måten roe sinnet mitt, ikke høre på vrange tanker, men rett og slett ha det bra. Alene med bikkja! Og bikkja klager ikke over rot, oppvask, klesvask etc etc. Han er bare lykkelig over å få være sammen med meg. Livet er bra.
  Og når det gjelder bryllup, så har jeg til gode å bli bedt også dette året, men det er helt greit for jeg liker ikke halvparten av gjestene likevel! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tutta - 22. juli, 2010 at 14:39
 28. Endelig en blogg som er verdt å lese ! Håper virkelig du fortsetter med bloggingen !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Smingel - 27. august, 2010 at 13:04
 29. Utrolig underholdende og velskrevne innlegg.
  Jeg kjenner meg så utrolig godt igjen fra singellivet (som nå er opphørt, uten at jeg akkurat sørger). Jeg var muligens mer på jakt enn det du er, men allikvel. Jeg koste meg i singletilværelsen. Nøt å kun forholde meg til bare mitt eget rot – og oppvaskmaskinen var min beste venn.
  Nå som tosomheten har grepet tak, er jeg lykkelig over overgangen, men husker allikevel singeltilværelsen som en fin tid. Og du hjelper meg til å huske realitetene i den :-) .

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eks-singel - 3. september, 2010 at 14:46
 30. Morro å lese om din frustrasjon men dessverre er dette bare begynnelsen for deg. Etter hvert som tiden går vil du få yngre og yngre venninger som fortsatt er single og du vil føle deg eldre og eldre. Dessverre er det sånn at når et menneske føler sterkt nok for et annet slår de seg sammen. Den som ikke har det har bare ikke funnet den rette ennå. Så med 99% sikkerhet vil dette skje alle dine venninner som vil slå seg til ro. Barna deres vil selvsagt være det viktigste i livet med liten tid til annet, som blant annet venniner. Da må du klamre deg fast til yngre og yngre venninner til enten du føler deg så gammel at du også slår deg til ro eller at du faktisk finner en du blir glad “NOK” i til å slå deg til ro med.
  Lykke til og nyt livet mens du er ung. Husk bare tiden går fort fort fort.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Silje - 4. september, 2010 at 16:51
 31. Silje: Moro å lese din spådom. Jeg er 32 og har hatt venninner og kamerater med barn i mange år allerede, men skaffer meg ikke “yngre og yngre” venninner av den grunn. Jeg pleier de vennskapene jeg har, og får nye – både blant jevngamle, eldre og yngre mennesker i alle livsfaser. Jeg har selv vært både kjæreste og samboer tidligere.
  Mulig det er en sannhet for deg at samtlige (eller 99%) mennesker kommer til å slå seg sammen med en de bare “blir glad NOK i”, men jeg forbeholder meg retten til å leve livet mitt slik det er riktig for meg å leve det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvill Dybfest Dahl - 4. september, 2010 at 17:49
 32. NB! Singel betyr ikke at man er alene i verden og fortapt uten en partner. Jeg har vel aldri truffet mer venner og vært mer aktiv enn når jeg var singel.
  Jeg er så blessed at jeg har venner og familie som alltid er der for hverandre! Blir aldri alene selv om jeg ikke våkner inntil noen hver morgen. Da deler jeg heller leilighet med en venninne el kompis, og deler den spennende hverdagen med dem- det gir også stor lykke :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lena - 4. september, 2010 at 21:24
 33. “KOMMENTARER OG INNSPILL på hva jeg skal blogge om i singelsfæren tas i mot med takk!”

  Fin blogg. Vil gjerne se et innlegg som omhandler ditt syn på det at noen jenter er så fiksert på utseende at det blir ødeleggende. Både dama, søstera hennes og veninna hennes er deprimerte (diagnose lizm) fordi de ikke like stram og spretne som da de var 17. Å eldes er ikke ukjent verdens mest naturlige prosess, og det eneste som gjør de mindre attraktive med åra, i min mening, er den tilsynelatende uendelige sytinga og fordervende selvmedlidenheten de legger seg over i. Vær så snill, lag et innlegg som forteller alle sutrende 25+ åringe kvinner at det eneste frastøtende er deres negative syn på seg selv og deres aldrende kropp. Jeg dropper en sutrende 26 åring for en selvsikker 35 åring alle dager i uka.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bazzie - 5. september, 2010 at 23:51
 34. Fantastisk blogg! Jeg synes et interessant tema er hvordan single menn i 40-åra, ungkarer, blir sett på som vellykkede og heldige mennesker, men dersom ei dame er i samme situasjon, synes folk synd på henne. Hun blir sett på som ei som ikke “klarer” å skaffe seg en mann, en fiasko, selv om hun kanskje er enslig på samme grunnlag som den jevnaldrede mannen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cittagazze - 6. september, 2010 at 06:48
 35. Artig blogg med der noen skriver det en egentlig tenker men det som mange ikke tør si. Jeg blir ofte spurt om jeg har dame som om det er verdens åpenbaring. Jeg ble senest spurt om jeg var lykkelig i dag. Så sa jeg ja. Da fikk jeg påfølgende spørsmål: Har du dame nå? Nei, det er vel derfor jeg er lykkelig. Det ligger mye i det. Å ha tid til seg selv og sine interesser. Et stille og fredelig hjem som bare er ens eget

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Geir - 10. september, 2010 at 22:41
 36. Du skriv veldig bra, og ærleg!!!!!….Her er mykje å kjenna seg igjen i!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Borghild - 11. september, 2010 at 00:09
 37. Hei

  Var første gang jeg leste bloggen din i dag, må si den var veldig artig og masse gode vinklinger på synspunkter rundt det å være singel. Jeg kjenner meg igjen i det der, jeg har hatt samboer og til og med vært forlovet, men etter det endte har jeg aldri truffet “den rette”. Og det er jo masse positivt med å være i ett forhold, men hovedsaken for meg er å være sammen med en jeg ikke kan leve uten, og ikke bare fordi jeg kan leve med ham. Det er vel derfor jeg er singel tror jeg, jeg har ikke møtt en mann jeg ikke kan leve uten. Når jeg snakker med veninner og mennesker rundt meg så tenker jeg ofte att jammen er det bedre å være alene fordi jeg har valgt det selv, enn å være alene i ett forhold, for ofte sitter jeg igjen med det intrykket når jeg hører mennesker rundt meg klage over disse forholdene sine. Sånn som jeg lever mitt liv nå har jeg ikke plass til noen mann som skal kreve av meg, jeg har en jobb og en livsstil som tar mesteparten av mine 24 timer i døgnet, og den Søndagen jeg eventuelt føler meg ensom, så står jeg det over med en god bok eller en film. Og det att folk graver og spør om hvorfor jeg ikke har funnet meg en mann!!! ærlig talt, hva har de med det?? Det er jo rett og slett frekt!! Hva vet vel de om meg?? Det er en privatsak!!

  Vilde.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ragnhild - 11. september, 2010 at 18:43
 38. Hei Ingvill!
  Liker bloggen din :)

  Kunne du skrevet noe om problematikken rundt det å være den evige kompisjenta? Du vet, hun som alle gutta liker, men ikke ønsker å være i et forhold med.

  Ble nettopp selv dumpet av en som sa at han likte meg godt, men at jeg var blitt mer som en kompis, og at selv om han var glad i meg, så manglet de sterke følelsene. Jeg har ingen anelse om hva jeg gjør feil, men ser trenden nok til at jeg gjerne skulle hatt noen råd og tips på veien ut av kompishelvetet ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marianne - 12. september, 2010 at 00:26
 39. God søndag Ingvill!

  Leser din Blogg i papirutgaven av VG! (Pairutgave faktisk) Du skriver kjempe godt
  Det er så morsomt å lese dine innlegg ! STÅ PÅ videre og masse lykke til :)
  Følger med videre!

  Mvh Torkel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Torkel Sønderaal - 12. september, 2010 at 10:22
 40. Meget treffende og sånn passe avslappet. Ordet ‘’single” burde faktisk nyanseres utifra hvilke modus man er i. Jeg er nok på stadiet ”meget lykkelig ugift”.

  Og til alle som nå sitter og smatter litt medlidende i gode eller mindre gode forhold; jeg også ser fordelene med et godt ekteskap eller forhold, og har vært der selv. Og nå er jeg ikke. Det er også fint :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  LilleMy - 26. september, 2010 at 18:01
 41. Jeg syns det er en kategori som er underrepresentert her: Vi som gledet oss over å ENDELIG være singel igjen, men ikke får det til så lenge om gangen at det roer seg…Jeg har etableringsangst, sofaangst, nevroser rundt det å måtte si om jeg kommer hjem til middag eller ikke, digg leilighet for meg selv, og en jobb hvor det definitivt er en fordel om jeg er singel! Alt ligger til rette for et fornøyd singelliv. Jeg hadde god sex også. Og jeg trivdes enn så lenge! Og dette er ikke koketteri hvor poenget er at “herregud det er så enkelt å få seg kjæreste”: Nei! Jeg er simpelthen lett på trådne, lar meg imponere, kurtisere, forføre, snakke rundt (så lenge det ikke er om aksjer og porteføljer…) er det god til å kline er jeg solgt! og plutselig så er jeg mye lenger viklet inn i dette enn jeg hadde tenkt. Også har jeg plutselig følelser for dette vesenet, kvinne eller mann. Ja ja. Så tenker jeg at jeg gidder jo ikke slutte gå ut eller noe…i allefall, men da har folk funnet det for godt å “roe ned” eller “ha hvit måned” eller “slappe av litt hjemme også”. Hvordan skal man da kunne ha et forhold om man i tillegg må være hjemme og lage rede hele tida!!! Beklager om dette innlegget kom litt på sida, men jeg hisset meg litt opp kjente jeg. Takk for fabelaktig blogg forresten. Den er akkurat passe sur:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sunna - 26. september, 2010 at 23:29
 42. Hei og takk for flott blogg. Jeg er en ung mann i min beste alder som faktisk er gift. Og ja, jeg er fanatisk. Savner ikke singellivet i det hele tatt etter at jeg traff mrs. Perfect.
  Men jeg trivdes også veldig godt som singel. Det lengste oppholdet jeg hadde mellom to (seriøse) forhold var 7 år.
  Og her kommer poenget mitt med dette innlegget: Det er lov å trives som singel, og hvis en vurderer å gå inn i et forhold (og bli der) så må det være fordi livet ditt blir enda bedre sammen med den utkårede enn det er som singel. En skal ikke gå på akkord med seg selv for å “slippe” å være singel. Det er en sivilstatus, ikke en sykdom.
  Og til dere som hopper fra det ene forholdet til det neste: Neste gang det blir slutt med partneren så ta en pause på et år eller så. Bruk tiden på å bli kjent med deg selv som person, ikke bare som halvdelen av et forhold. Og nyt tilværelsen:-)
  Jeg synes det er flott at det finnes blogger som denne, som setter litt lys på det som mange opplever som et evig jag etter en partner. Og det er trist at det er så mange som setter spørsmålstegn ved sin egen verdi fordi de er single.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  LarsB - 14. februar, 2011 at 16:52
 43. Fantastisk blogg!
  All kudos til deg, Ingvill!
  Stå på!
  Jeg liker å være singel, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke liker å gå alene i bryllup. Så i bryllupssammenheng har jeg med en kjekk kamerat som min “pluss en”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Maren - 14. februar, 2011 at 18:58

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00